Kiuruvetinen mies tuomittiin naisystävänsä murhasta

Kiuruvetinen Petri Tapani Kankaanpää, 39, on tuomittu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa murhasta, viidestä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta elinkautiseen vankeuteen. Lisäksi hänet velvoitetaan maksamaan oikeudenkäyntikuluja, vahingonkorvauksia ja muita korvauksia uhreille ja heidän omaisilleen sekä valtiolle reilut 21 000 euroa.

Kankaanpää löi viime joulukuussa Kiuruvedellä naisystäväänsä taisteluveitsellä sydämeen ja keuhkoon. Pariskunta oli miehen asunnossa, kun mies otti seinällä koristeena olleen veitsen ja iski sillä naista kaksi kertaa kuolettavasti.

Teon jälkeen mies soitti hätäkeskukseen, mutta katkaisi puhelun kesken.

Nainen oli ollut edellisenä kesänä jakson turvakodissa ja hankkinut asunnon toiselta paikkakunnalta, koska pelkäsi miestä.

Käräjäoikeuden mielestä Kankaanpää syyllistyi murhaan eikä tappoon, koska hän oli aiemmin esittänyt naisystävälleen tappouhkauksia. Hän ei halunnut, että nainen lopettaa suhteen Kankaanpään kanssa. Lisäksi teon jatkaminen ensimmäisen teräaseella lyönnin jälkeen viittaa käräjäoikeuden mukaan määrätietoiseen ja vakaaseen surmaamispyrkimykseen.

Kaksi pahoinpitelytuomioista tuli naisystävään kohdistetusta väkivallasta vuosi sitten keväällä. Lisäksi Kankaanpää pahoinpiteli kolme eri miestä Kiuruvedellä ravintolan edustalla ja muualla kaupungilla viime syksynä.

Tuomio laittomasta uhkauksesta tuli, kun Kankaanpää uhkasi vankilassa työskennellyttä lääkäriä suullisesti. Hän kysyi muun muassa ”Haluaako lääkäri kuolla” ja totesi, että ”Et tiedä, kenen kanssa olet tekemisissä”.

Tuomitulle ei tehty mielentilatutkimusta. Syyttäjä pyysi käräjäoikeutta harkitsemaan, onko tarpeellista määrätä hänet mielentilatutkimukseen. Hän vastusti tutkimusta. Käräjäoikeuden mielestä tutkimus ei ollut tarpeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ylä-Savo

Paloisten koulun lakkautussuunnitelmat kaatuivat lautakunnassa

Ponssen kasvu jatkuu – metsäkonejätti kasvatti liikevaihtoaan

Korvaamaton Kovalevy -kampanja otti jo varaslähdöin Iisalmen Keskusapteekissa – Korkea verenpaine on suuri riski

Kaksi nuorta miestä kaahasi kilpaa Iisalmen keskustassa – toiselle yli tonnin sakot

Autotalo E. Hartikainen aloittaa isot yt-neuvottelut – vähennyspaine neljännes yhtiön autopuolen henkilökunnasta

Liikuntasuositusten vaikutus hyvinvointiin on olematon - jos yhteiskunnassa haluttaisiin muutos, pitäisi keskittyä aivan toisiin asioihin

Kiuruvetinen Kerttu on sankarikoira: pelasti omistajansa uhkaavalta tulipalolta

Iisalmelaisen Profile Vehicles Oy:n Marko Repo yrittäjäkisan finaaliin – Nyt jo Itä-Suomen kärkikaksikossa

HT Laser sai valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon: "Juhlan aihetta on nyt paljon"

Syödäkö vai ollako syömättä punaista lihaa? Gallupiin Iisalmessa vastanneet kyllä syövät ja luottavat kotimaisen lihantuotannon kestävyyteen