Kiuruvetinen mies tuomittiin naisystävänsä murhasta

Kiuruvetinen Petri Tapani Kankaanpää, 39, on tuomittu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa murhasta, viidestä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta elinkautiseen vankeuteen. Lisäksi hänet velvoitetaan maksamaan oikeudenkäyntikuluja, vahingonkorvauksia ja muita korvauksia uhreille ja heidän omaisilleen sekä valtiolle reilut 21 000 euroa.

Kankaanpää löi viime joulukuussa Kiuruvedellä naisystäväänsä taisteluveitsellä sydämeen ja keuhkoon. Pariskunta oli miehen asunnossa, kun mies otti seinällä koristeena olleen veitsen ja iski sillä naista kaksi kertaa kuolettavasti.

Teon jälkeen mies soitti hätäkeskukseen, mutta katkaisi puhelun kesken.

Nainen oli ollut edellisenä kesänä jakson turvakodissa ja hankkinut asunnon toiselta paikkakunnalta, koska pelkäsi miestä.

Käräjäoikeuden mielestä Kankaanpää syyllistyi murhaan eikä tappoon, koska hän oli aiemmin esittänyt naisystävälleen tappouhkauksia. Hän ei halunnut, että nainen lopettaa suhteen Kankaanpään kanssa. Lisäksi teon jatkaminen ensimmäisen teräaseella lyönnin jälkeen viittaa käräjäoikeuden mukaan määrätietoiseen ja vakaaseen surmaamispyrkimykseen.

Kaksi pahoinpitelytuomioista tuli naisystävään kohdistetusta väkivallasta vuosi sitten keväällä. Lisäksi Kankaanpää pahoinpiteli kolme eri miestä Kiuruvedellä ravintolan edustalla ja muualla kaupungilla viime syksynä.

Tuomio laittomasta uhkauksesta tuli, kun Kankaanpää uhkasi vankilassa työskennellyttä lääkäriä suullisesti. Hän kysyi muun muassa ”Haluaako lääkäri kuolla” ja totesi, että ”Et tiedä, kenen kanssa olet tekemisissä”.

Tuomitulle ei tehty mielentilatutkimusta. Syyttäjä pyysi käräjäoikeutta harkitsemaan, onko tarpeellista määrätä hänet mielentilatutkimukseen. Hän vastusti tutkimusta. Käräjäoikeuden mielestä tutkimus ei ollut tarpeen.

Uusimmat

Ylä-Savo

Kuljettaja ei nähnyt naista ja alkoi peruuttaa – lakaisukoneen alle jäänyt nainen loukkaantui vakavasti

Iisalmen Mäkkäristä oikikseen, ja vero-oikeus vei mennessään – Mikko Leinola työskentelee kansainvälisessä yhtiössä

Uusi juttusarja kurkistaa yläsavolaisten elämään ulkomailla – vinkkaa meille maailmalla asuvia!

Eevariitta Mustosen päätös virasta syntyi hartaan pohdinnan jälkeen – kotikunta vei kuitenkin pitemmän korren

Karhut vauhdissa isommasta pienimpään – Pölhölää kohti mennään seuraavaksi

Kirjan ja ruusun päivä: Kolme kirjojen parissa työskentelevää kertoo ajatuksiaan lukemisesta sekä antaa lukuvinkit miehille

Vartti aikaa ostaa hävikkiä – Iisalmi suunnittelee kouluruoan ylijäämän myyntiä

Pientä vaaliähkyäkin ilmassa – EU-vaalit eivät kovin paljon jaksa kyselyyn vastaajia innostaa

Toimittajan kommentti: Vaikuttaa voi kuka tahansa – myös Euroopan unionin päätöksiin

Eurovaalit painavat päälle – iisalmelaiset pohtivat, miksi vaaleja ei mainosteta enemmän