Kuka varasti joulun?

Grinch asuu eristyksissä vuorella pienen koiransa Maxin kanssa. Talo on täynnä Grinchin luomia keksintöjä, jotka tekevät elämästä vaivatonta. Yrmeä vihreä olento ei mielellään vieraile ihmisten ilmoilla.

Juuri joulunpyhien alla Grinchiltä pääsee ruoka loppumaan. Ostoksille on mentävä läheiseen kylään, joka on tietysti täynnä joulusta hössöttäviä ihmisiä. Grinch ei vihaa mitään niin paljon kuin joulua!

Grinch ärsyyntyy jouluhössötyksestä niin paljon, että päättää varastaa kyläläisten joulun. Samaan aikaan kylässä nuori Cindy-Lou toivoisi yksinhuoltajaäidilleen apua arkeen, mutta joulupukille aiottu kirje ei ehtinyt ajoissa postiin. Niinpä Cindy-Lou päättää keskustella pukin kanssa joulupäivänä.

Jouluaamuna hän kohtaakin olohuoneessaan joulupukiksi sonnustautuneen Grinchin. Kohtaamisella on yllättävät seuraukset.

The Grinchin tarina perustuu 1957 julkaistuun Dr. Seussin runomuotoon kirjoitettuun lastenkirjaan How The Grinch Stole Christmas!

Elokuvasovituksen takana on sama tekijätiimi kuin animaatiohiteillä Itse ilkimys ja Lemmikkien salainen elämä. Animointi onkin The Grinchissä ensiluokkaista. Grinchin keksinnöt ja elokuvan tarina kantavat juuri ja juuri, mutta kaikkien aikojen hittielokuvaksi The Grinchistä ei ole.

Elokuvassa kirjasta lainattu runomuotoinen kerronta ei toimi, ainakaan sen suomeksi dubatussa versiossa. Kertojana alkuperäisessä elokuvassa kuullaan Pharrell Williams, suomeksi elokuvan kertojaääni on Petrus Kähkösen. Itse kerronnassa ei sinänsä ole mitään moitittavaa, ongelma on lähinnä suomeksi sovitetussa riimittelyssä.

Uusimmat

Ylä-Savo

Savon pelloilla kokeillaan uutta – työssä ahkeroivat mehiläiset

Euroopan suurimpaan stereoautoon nähtiin aikaa ja vaivaa – Iisalmelainen Emppu Pietikäinen huhki hommia rakentamisen parissa yötä päivää

Vasikkakolmoset yllättivät Kiuruvedellä: Haiku-lehmän poikiminen oli hyvin harvinainen tapaus

Iina Leponiemi voitti Suomen mestaruuden – lajina hevosenhoito

Iisalmelaislääkärin läheltä ottama punkkivideo lienee ainutlaatuinen Suomessa: "Kun se pisti nokkansa ihoani vasten, minunkin pokka petti"

Ikäihmiset verestivät nuoruuden ihania lavatanssimuistoja Koljonvirralla – tapahtuma yhdisti sukupolvia ja lämmitti mieltä

Iisalmesta tuli lopulta rakas paikka – Martti Harju ei koskaan varsinaisesti hakenut Iisalmen kaupunginjohtajaksi

Iisalmen kaupunki ilmastosankarin töissä: Uusi ilmasto-ohjelma ei starttaisi tyhjästä

Munkkia ja musiikkia: Yrittäjät tarjosivat herkkukahvit

Painetusta perjantain lehdestä puuttuvat viimeiset sivut – näköislehti on avoinna kaikille