Louhenkatupäivää ei järjestetä tänä vuonna

Louhenkatupäivän katukarnevaalitunnelma on laajentunut vuosi vuodelta, mutta tämän vuoden tunnelmat jäävät kokematta. Tämän vuoden tapahtuma piti järjestää lauantaina 8. elokuuta.

Louhenkatupäivään kuuluu oleellisesti monipuolinen ohjelmakattaus, laaja mukana olevien yritysten kirjo sekä tiivis ja lämminhenkinen tunnelma Iisalmen kaduilla.

Tuota poikkeuksellista yhteishenkeä ja tunnelmaa odotettiin tänäkin vuonna innolla, mutta näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa tapahtumaa ei ole mahdollista eikä turvallista järjestää.

Koronaviruspandemia ja sen aiheuttama poikkeustilanne on pistänyt tapahtumien järjestäjiä polvilleen sekä tekemään paljon isoja ja vaikeita päätöksiä. Näin myös Iiden ry:ssä.

Keväältä on peruttu jo muutamia tapahtumia, kesätorien kohtaloa vielä mietitään, mutta vähintäänkin haasteelliselta niidenkin toteuttaminen näyttää.

– Emme halunneet lähteä järjestämään laihaa versiota Louhenkatupäivästä. Louhenkatupäivän poikkeuksellinen fiilis koostuu tiiviin tunnelman, kadut täyttävän ohjelman ja sisällön lisäksi toisiaan myös tapaamaan tulleesta tapahtumaväestä. Ei tällaisessa tilanteessa tuollaisesta voi kun haaveilla ja odottaa parempia aikoja, kertoo Louhenkatupäivän ”isä” Pekka Heikkinen tapahtuman puolesta surullisena, mutta tilanteen vakavuuden hyvin ymmärtävänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ylä-Savo

Savolaisten ilmoitukset koronavirusoireista kiihtyneet heinäkuussa – lähes 90 ohjattu terveydenhuoltoon

Lampaanmäentietä Mankontielle ja takaisin pääsee taas kulkemaan – väliaikainen nopeusrajoitus kuitenkin käytössä

Iisalmelainen ambulanssifirma hyppää uudelle toimialalle – alkaa valmistaa puhdistustuotteita

Vesiskooterit jakavat mielipiteitä, mutta ovat näppäriä vesillä liikkumiseen: "Mielestäni täällä ei ole rällääjiä ongelmaksi asti"

Näin Pohjois-Savon käräjoikeudessa tuomitaan eläinsuojelurikoksista

Eläinsuojelurikoksista selviää yleensä pienillä sakoilla, ja eläimetkin saa pitää – tuomareiden asenteissa suurta vaihtelua

Koronavirus palasi Pohjois-Savoon – viikon aikana kolme vahvistettua tartuntaa

Pielavetinen Pentti Jeronen kerää marjoilla hyvät rahat: "Siitä suivaannuin ja sanoin, että minusta vielä kuulette"

Onko tämä Suomen kaunein koti? – Harmaasieppo teki pesän erikoiseen paikkaan

Löytölä syntyi auttamisen halusta –  Anniina Ylitalo haki ensimmäisen koiransa jo 18-vuotiaana: "Vähän mietin siinä ovella, kun näin, mikä koira oli"