Mansikkaniemen asemakaava tulee jo osittain voimaan – kaupunginhallitus antoi kaksi lausuntoa Itä-Suomen hallinto-oikeudelle

Iisalmen kaupunginhallitus määräsi Mansikkaniemen asemakaavan tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman kaava-alueen siltä osalta, johon ei kohdistu valituksia.

Määräyksen mukaan Mansikkaniemen puustoiset ja ranta-alueet osoitetaan julkiseen käyttöön.

Alueelta tiedossa olevat kulttuurihistoriallisesti, maisemallisesti ja historiallisesti arvokkaat kohteet ja alueet ovat suojeltavia kohteina tai ympäristön muutoksia ohjataan muiden kaavamerkintöjen avulla.

Mansikkaniemen asemakaavasta on tullut kaksi valitusta. Valituksen ovat jättäneet Metsäpirtin pitopalvelu ay ja yksityishenkilö.

Valitukset koskevat kaavassa koulurakennuksen sijoittamista Mansikkaniemen alueelle ja lisäksi alueella sijaitsevaa maa-ainesten kotitarveottoaluetta sekä sen merkitsemistä virkistysalueeksi.

Itä-Suomen hallinto-oikeudelle antamassaan lausunnossa kaupunginhallitus toteaa, että yksityishenkilön tekemä valitus yleiskaavan vastaisuudesta ja puutteellisesta vaikutusten selvittämisestä on perätön eikä kaavasta koidu maanomistajalle tai muulle oikeuden haltijalle kohtuutonta haittaa. Väite osallisten puutteellisesta tiedottamisesta ei lausunnon mukaan pidä paikkaansa.

Yksityishenkilön valitus koskee kiinteistöä, joka on osa Mansikkaniemen alueen harjua. Kiinteistön rajaaminen asemakaavan kaava-alueen ulkopuolelle tai sen osoittaminen maa-ainesten oton sallivaan käyttöön olisi johtanut lausunnon mukaan kaavalle asetettujen tavoitteiden ja vaatimusten syrjäyttämiseen.

Metsäpirtin pitopalvelu ay:n jättämään valituksesta kaupunginhallitus toteaa lausunnossaan, että Mansikkaniemen asemakaavalla ei aiheuteta valittajan liiketoimintaan

kohdistuvaa kohtuutonta haittaa. Kaavassa on otettu huomioon palvelurakennusten ja matkailua palvelevien rakennusten korttelialueeksi osoitetun tontin liikennöinti-, kehittämis- ja pysäköintimahdollisuudet.

Kaupunginhallitus pyytää hallinto-oikeutta käsittelemään molemmat valitukset kiireellisesti kaupunkistrategian palveluverkon ajantasaistamisen takia.

Uusimmat

Ylä-Savo

Kalapoika-patsaalla uitiin – MM-kultaa juhlittiin myös Iisalmen torilla

Näin Savo-Karjalan vaalipiirissä on äänestetty - kärjessä Katainen ja Heinäluoma

He ovat Suomen euroedustajat - Lue Elsi Kataisen kommentit

Savon pelloilla kokeillaan uutta – työssä ahkeroivat mehiläiset

Euroopan suurimpaan stereoautoon nähtiin aikaa ja vaivaa – Iisalmelainen Emppu Pietikäinen huhki hommia rakentamisen parissa yötä päivää

Vasikkakolmoset yllättivät Kiuruvedellä: Haiku-lehmän poikiminen oli hyvin harvinainen tapaus

Iina Leponiemi voitti Suomen mestaruuden – lajina hevosenhoito

Iisalmelaislääkärin läheltä ottama punkkivideo lienee ainutlaatuinen Suomessa: "Kun se pisti nokkansa ihoani vasten, minunkin pokka petti"

Ikäihmiset verestivät nuoruuden ihania lavatanssimuistoja Koljonvirralla – tapahtuma yhdisti sukupolvia ja lämmitti mieltä

Iisalmesta tuli lopulta rakas paikka – Martti Harju ei koskaan varsinaisesti hakenut Iisalmen kaupunginjohtajaksi