Mansikkaniemen asemakaava tulee jo osittain voimaan – kaupunginhallitus antoi kaksi lausuntoa Itä-Suomen hallinto-oikeudelle

Iisalmen kaupunginhallitus määräsi Mansikkaniemen asemakaavan tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman kaava-alueen siltä osalta, johon ei kohdistu valituksia.

Määräyksen mukaan Mansikkaniemen puustoiset ja ranta-alueet osoitetaan julkiseen käyttöön.

Alueelta tiedossa olevat kulttuurihistoriallisesti, maisemallisesti ja historiallisesti arvokkaat kohteet ja alueet ovat suojeltavia kohteina tai ympäristön muutoksia ohjataan muiden kaavamerkintöjen avulla.

Mansikkaniemen asemakaavasta on tullut kaksi valitusta. Valituksen ovat jättäneet Metsäpirtin pitopalvelu ay ja yksityishenkilö.

Valitukset koskevat kaavassa koulurakennuksen sijoittamista Mansikkaniemen alueelle ja lisäksi alueella sijaitsevaa maa-ainesten kotitarveottoaluetta sekä sen merkitsemistä virkistysalueeksi.

Itä-Suomen hallinto-oikeudelle antamassaan lausunnossa kaupunginhallitus toteaa, että yksityishenkilön tekemä valitus yleiskaavan vastaisuudesta ja puutteellisesta vaikutusten selvittämisestä on perätön eikä kaavasta koidu maanomistajalle tai muulle oikeuden haltijalle kohtuutonta haittaa. Väite osallisten puutteellisesta tiedottamisesta ei lausunnon mukaan pidä paikkaansa.

Yksityishenkilön valitus koskee kiinteistöä, joka on osa Mansikkaniemen alueen harjua. Kiinteistön rajaaminen asemakaavan kaava-alueen ulkopuolelle tai sen osoittaminen maa-ainesten oton sallivaan käyttöön olisi johtanut lausunnon mukaan kaavalle asetettujen tavoitteiden ja vaatimusten syrjäyttämiseen.

Metsäpirtin pitopalvelu ay:n jättämään valituksesta kaupunginhallitus toteaa lausunnossaan, että Mansikkaniemen asemakaavalla ei aiheuteta valittajan liiketoimintaan

kohdistuvaa kohtuutonta haittaa. Kaavassa on otettu huomioon palvelurakennusten ja matkailua palvelevien rakennusten korttelialueeksi osoitetun tontin liikennöinti-, kehittämis- ja pysäköintimahdollisuudet.

Kaupunginhallitus pyytää hallinto-oikeutta käsittelemään molemmat valitukset kiireellisesti kaupunkistrategian palveluverkon ajantasaistamisen takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ylä-Savo

Savolaisten kaiutinten maailmanvalloitus jatkuu – Genelec avasi elämyskeskuksen Berliiniin

Zombiet Paloskilla – kilpailijat juoksivat kauhuissaan: Nettilehdessä kuvakertomus Zombijuoksusta

Lasten työpanos oli sota-aikana valtava – "Siellä häärin pikkulottana, tein mitä käskettiin"

Sonkajärven kunnan toimistoon murtautunut selvisi ilman rangaistusta – istui jo valmiiksi kakkua aiemmista rötöksistä

Kalevi Hilli perää päättäjien yhteiskuntavastuuta: "Henkilökunnan määrä on varmaan äärirajoilla"

Nyt tulee #LoveByIisalmi: Vetoavin rakkaustarina palkitaan intiimeillä häämenoilla

Karhuperhe löysi kirjastosta lukemista ja ajanvietettä – päävalmentaja Niko Härkönen luki lukioaikaan mielenkiinnosta Raamatunkin

Selkeä ja toiminnallinen musikaali luottaa näyttelijäsuorituksiin

Ylä-Savon soten hankintalistalla kaksi uutta laitetta röntgeniin

Perehdytyspäivä Pielakodissa avasi perusturvalautakunnan puheenjohtajan ymmärrystä – työntekijöiden sairauspoissaolot ovat kasvaneet merkittävästi