Missä on Satamakadun kolmas uusi kaista? – kaistamerkintä aiheuttaa hämmennystä kuinka risteyksessä tulisi ajaa

Iisalmen linja-autoaseman remontointi sisälsi myös uuden kääntymiskaistan rakentamisen Satamakadulle. Muutostöiden jälkeen iisalmelaiset ovat hämmentyneitä: Tilaa on aiempaa enemmän, mutta kaistaviiva kertoo edelleen, että kolmen kaistan sijaan kaistoja on edelleen entiseen tapaan vain kaksi. Missä on kolmas kaista?

Facebookin Iisalmen Puskaradio -ryhmässä keskustelu risteyksestä käy kuumana, ja useat ihmiset arvailevat, kuinka risteyksessä tulisi ajaa oikeaoppisesti.

Ehkä vasemmalta kaistalta on tarkoitus kääntyä sekä vasemmalle, että oikealle, joku ehdottaa. Jos vain ryhmitytään siihen suuntaan mihin ollaan menossa?

Moni kuitenkin arvelee, että kyseessä on merkintävirhe. Montako kaistaa siinä nyt pitäisi olla?

– Tarkoitus on, että käytössä on kolme kaistaa. Vasemmanpuoleinen kaista on pohjoisen suuntaan vasemmalle kääntyville ja keskimmäinen ja oikeanpuoleinen etelään päin eli oikealle kääntyville, sanoo kaupungininsinööri Jyrki Könttä.

Kaistaviivoja on kuitenkin vain yksi, ja Könttä vahvistaa, että kyseessä on merkintävirhe.

– Maalausfirma, joka tekee ajoratamerkinnät, oli niin sanotusti vähän ominpäin eräs yö käynyt tekemässä maalauksia. He olivat katsoneet, kuinka risteyksen merkinnät olivat olleet ennen ja maalanneet niiden mukaan.

Asfaltissa näkyy virheellisen merkinnän lisäksi myös kahdet pienemmät merkinnät, olisivatko ne olleet oikeiden kaistamerkintöjen paikat?

– Kyllä, niihin on tarkoitus tulla oikeat lopulliset kaistamerkinnät, kunhan virheellinen merkintä saadaan ensin jyrsittyä pois.

Eli oikeaoppisesti asfalttiin maalataan kaksi kaistaviivaa ja käyttöön tulee kolme kaistaa. Milloin virheellinen merkintä saadaan jyrsittyä pois?

– Täytyy odottaa, että asfalttiurakoitsijan jyrsintäkoneet ovat täällä Iisalmessa käymässä, niin sitten saamme sen poistettua.

Jyrsinnän jälkeen kaistaviivat voidaan maalata oikeisiin paikkoihin, ja ajoradan yläpuolelle lisätään ajo-opasteet.

Ennen korjausta Könttä neuvoo ajamaan risteyksessä kuten ennenkin.

– Yksinkertaisesti vasemmalta kaistalta käännytään vasemmalle ja oikealta kaistalta oikealle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ylä-Savo

Kissa jäi katsomaan, kun auto ajoi pois – Iisalmelainen pariskunta todisti kissan hylkäämistä tielle

Iisalmen kaupunki työllisti vain seitsemän kesätyöntekijää, mikä on alle 10 prosenttia viime vuodesta – kesätyötukea myönnetään kuitenkin edelleen

”Kun Ronald Reagan haki lisää niitä paistettuja perunoita...” – Monia huikeita muistoja riittää iisalmelaisella Marketta Fredericksonilla, joka työskenteli Amerikassa lähes 30 vuotta

Tomi, 18, on tehnyt kesätöitä 14-vuotiaasta asti – nyt hän hakeutui ruokakauppaan, koska uskoo tarvitsevansa tulevaisuudessa myös käytännön tietoa kaupan alasta, vaikka kauppakorkeaan pääsisikin

Ajokiellossa ollut mies ajoi Pohjolankadulla epävarmasti ja punaisia päin – poliisi pysäytti ennen kuin vahinkoa ehti sattua

Yläsavolaisten ystävysten Kirsi Nivan ja Johanna Mähösen luottamuksen ja yhteisten kommellusten rikastuttama ystävyys on kantanut yli 40 vuotta

Eläintä ei saa jättää kitumaan – Törmäystilanteessa kuljettajan velvollisuus on auttaa loukkaantunutta eläintä

Savon maakuntiin yli 50 karhunkaatolupaa – Pohjois-Savossa määrä tuplaantui, mökkeilijöitä kehotetaan tarkkaavaisuuteen

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Seiska: Savolainen tosi-tv-julkkis odottaa vauvaa – myös lapsen isä Iisalmesta