Tiesitkö, että Iisalmessa on toinenkin golfkenttä – "Täällä voi pelata vaikka yöpaidassa"

– Kun itse viihdyn paljon metsässä, niin vaimo pysyy paremmin kotona, kun on harrastusmahdollisuuksia, naurahtaa metsänhoitotöistä nauttiva Juhani Savolainen.

Savolaiset tekivät työuransa Lahdessa. Juhani urheilu-upseerina ja vaimo Marja-Leena sairaanhoitajana.

Työuran päätyttyä kaipuu maaseudulle oli kova, ja he muuttivat Juhanin kotitilalle Iisalmeen Hernejärvelle vuonna 1994.

Muuton jälkeen Kuuselan tilalle onkin rakenneltu yhtä sun toista mielenkiintoista.

Savolaisten keittiön ikkunasta kun katselee, niin voi sanoa, että heillä on ”merinäköala”.

Siitäkin huolimatta, että heidän päärakennuksensa sijaitsee sisämaassa, metsän keskellä. Heti seuraavana vuonna muuttonsa jälkeen Savolaiset rakensivat tekolammen, jota he kutsuvat mereksi.

Meressä reumaa sairastava Marja-Leena pystyy harrastamaan talvisin avantouintia, ja onpa meri ollut ahkerasti myös kesäkäytössä.

Seuraavien vuosien aikana talousrakennukseen valmistui savipaja, jossa Marja-Leena pystyi jatkamaan Lahdessa alkanutta harrastustaan.

Pajaan hankittiin ensiksi polttouuni, ja myöhemmin he hankkivat myös raku-uunin ja tekivät rakun polttopaikan ulos. Marja-Leenan rakutöitä saatiin ihastella tämän vuotisessa Iisalmen Koivukuja -näyttelyssä.

Golfpaikka Mutterin rakentamisen Savolaiset aloittivat vuonna 2011 rakentamalla klubirakennuksen. Vuonna 2013 valmistui viheriö ja viime vuonna kaksiväyläinen kenttä saatiin valmiiksi. Viheriöitä on yksi, jonne lyödään kahdelta eri väylältä.

– Tämä on siitä hyvä kenttä, että ajanvarausta ei tarvitse tehdä ja täällä voi pelata vaikka yöpaidassa. Siitäkin on kokemusta, Marja-Leena myöntää.

Juhani suoritti golfin green cardin reilut kymmenen vuotta sitten. Marja-Leena sai omansa viime vuonna.

– Lahden aikaan pelasin tennistä, mutta kun tuli tuo jatkuva kaveri eli reuma kylkeen, niin se jäi. Sitten luin Reuma -lehdestä, että eräs nuori nainen oli reumastaan huolimatta aloittanut golfharrastuksen, niin sain siitä itsekin ahaa -elämyksen.

– Lomilla käydessämme olen käynyt harjoituskentillä palloa lyömässä, mutta viime kesänä innostuin green cardin suorittamaan. Totta kai minulla on liikkumisen kanssa rajoituksia, enkä Juhanin vauhdissa isolla kentällä pysy, mutta autotkin on keksitty, Marja-Leena kertoo.

Juhani kertoo ”höyrähtäneensä” golfiin niin, että pelaaminen on lähes päivittäistä. Vaikka nyt käytössä on oma kenttä, niin sillä pelaaminen on jäänyt hänen omien sanojensa mukaan aika vähäiseksi.

– Meillä on yhdeksän viikkoa vuodessa lomaosakkeita, ja lomalla on loistavat mahdollisuudet harrastamiseen. Pääasiassa käyn kuitenkin pelaamassa Ahmon golfkentällä, Juhani toteaa.

Pelkkää kotona harrastamista hyvistä mahdollisuuksista huolimatta ei ole Marja-Leenallakaan. Hän käy tapaamassa äitiään kaupungissa kolme kertaa viikossa. Näillä kaupunkireissuilla yhteisenä harrastuksena on myös uimahallin kuntosalilla käynti.

– Marja-Leena lähtee kuntosalilta äitiä katsomaan, ja minä saatan käydä salin jälkeen vielä uimassa. Sen jälkeen kävelen Prismalle, jossa meillä on tapana käydä aina kahvilla tapaamassa tuttuja ihmisiä.

– Kahvilla käynti on tullut jo niin tavaksi ja me niin tutuiksi, että jos olemme pitempään lomalla, niin henkilökunta alkaa jo kysellä, että missä te olette olleet, Juhani kertoo.

Juhani ja Marja-Leena

Juhani

Syntynyt vuonna 1945.

Kapteeni evp.

Liikunnanohjaaja.

Jäi eläkkeelle vuoden 1991 alussa.

Marja-Leena

Syntynyt vuonna 1948.

Sairaanhoitaja

Sairaseläkkeellä.

Uusimmat

Ylä-Savo

Ylä-Savon tulevaisuusfoorumi saamassa tuulta alleen - Pielavedeltä vihreää valoa

Paikallinen kiinteistösijoittaja osti teollisuustontin Pielaveden kirkonkylältä – hankki aiemmin myös teollisuushallin

Joroinen saa liittyä Pohjois-Savoon, linjasivat Sonkajärvi ja Pielavesi

Antti Ruuskasen sponsorisopimus läpi Pielaveden kunnanhallituksessa – tukisummaan ei muutoksia

Suomen köyhin kunta antoi eniten hyväntekeväisyyteen – Rautavaaran Yhteisvastuu-potti omassa luokassaan

Ketkä olivat Ylä-Savon seurakuntien ääniharavat? Katso tästä koko lista kaikista alueen valituista!

Pintaa syvemmältä: Lapinlahti teki pienen ihmeen äänestysprosentissa - "meillä oli mielenkiintoisia ehdokkaita"

Rovasti, kirjailija, yrittäjä, eläkeläinen – uusia kasvoja ja vanhoja konkareita valittiin Ylä-Savon seurakuntayhtymän valtuustoon

Uudet jäsenet iloisina valinnastaan – luottamustehtävässä halutaan antaa huomiota varsinkin nuorille

Graceville jätti konkurssihakemuksen, livemusiikkia soitettiin loppuun asti – "Kassa vain tyhjeni, syksy oli tosi hiljainen"