Toinen ajoi karkuun, toinen hurjasteli pimeällä

Iisalmelainen mies tuomittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja niskoittelusta poliisia vastaan 80 päiväsakkoon eli yhteensä 640 euron sakkoihin. Miehelle määrättiin ajokieltoa toukokuun loppuun.

Väliaikainen ajokielto oli alkanut joulukuussa, jolloin mies ajoi viitostiellä Iisalmessa ylinopeutta. Ajo-oikeutta ei ollut. Poliisin pysäytysvaloa mies ei totellut vaan ajoi karkuun, korkeimmillaan noin 140 kilometrin tuntinopeudella. Kun hänet yhdeksän kilometrin päässä saatiin pysäytettyä, poliisiauton etukulmaan tuli vaurioita.

Mies joutuu korvaamaan noin 2700 euroa korkoineen vakuutusyhtiölle, joka korvasi liikennevakuutuksen perusteella hänen aiheuttamiaan vahinkoja.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Myös pielavetinen mies tuomittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sakkoihin. Hän ajoi lokakuussa Pielavedellä pimeään vuorokaudenaikaan 100 kilometrin tuntinopeusalueella noin 160:n vauhtia ja sai Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 60 päiväsakkoa eli 1200 euron sakot ja kolmen kuukauden ajokiellon. Ajokielto on ehdollinen, sillä ajo-oikeus on henkilölle ammatin takia välttämätön. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.