Vieremän ja Lapinlahden lukiolaisten japanin kieliopinnot alkoivat vauhdilla – japanilainen neuvoi, miten aamiainen tilataan

Lapinlahden ja Vieremän lukioiden yhteinen kansainvälisyyshanke aloitti vuoden vauhdikkaasti.

Ryhmä kokoontui heti tammikuun alussa Lapinlahden lukiolle yhteisen kieliopintopäivän merkeissä. Opettajaksi saapui kiotolainen Ai Suzuki, jolle tämä päivä oli upea kokemus.

– En olisi koskaan uskonut, että pääsen opettamaan japania suomalaisille, hän sanoi.

Hän opiskelee tämän vuoden ajan Itä-Suomen yliopistossa ja on ollut mukana Yokoso-hankkeessa sen alusta saakka.

– En minäkään olisi kuvitellut, että jonain päivänä tarvitsisin osata japania, kertoo puolestaan Vieremän lukion toisen vuoden opiskelija Titta Sirviö.

Kieliopintopäivän taidot tulevat tarpeeseen toukokuussa, kun hankeopiskelijat suuntaavat kohti Osakaa. Matkan lennot ja majoitus on jo varattu matkatoimiston kautta.

Teemapäivien lisäksi yokosolaiset opiskelevat japanin kielen perusteita myös isoverstaan verkkokurssien kautta. Niitä täydennetään yhteisillä teemapäivillä, joissa on aina mukana japanilainen opettaja. Tuolloin keskitytään matkalla tarpeellisiin taitoihin.

– Ilman näitä oppeja jäisi varmaan aamiainen tilaamatta, Vieremän lukion ensimmäisen vuoden opiskelija Mirko Räty kiittää Ai Suzukia.

Päivän lopuksi oli edessä mielenkiintoisin osuus – opiskelijat pääsivät kyselemään Ai’lta lisää ”Golden Week”istä, jota vietetään juuri opintomatkan aikana.

Kyseessä on Japanin suosituin lomaviikko. Näiden lisäksi ryhmä sai hyviä ohjeita junalippujen ostosta, ruuan tilaamisesta ja kaikesta muusta tarpeellisesta.

Kevät etenee nopeasti. Projektin edistymistä ja tulevia tapahtumia voi seurata nyt myös ryhmän Instagram-tililtä (@yokosohanke).

 

Juttusarjassa opiskelijat kertovat Vieremän ja Lapinlahden lukioiden Japani-opinnoista.

Harvinainen hanke Savossa: kahteen maalaislukioon japanin opetusta