Ylä-Savossa on koronaan tähän mennessä kuollut kaikkiaan kolme iäkästä henkilöä

Ylä-Savon soten alueella on todettu 2.4. mennessä yhteensä 19 vahvistettua koronavirustartuntaa, joista kolme henkilöä on kuollut koronaviruksen aiheuttamiin oireisiin. Kaikki koronavirukseen menehtyneet henkilöt olivat hyvin iäkkäitä ja kuuluivat riskiryhmiin.

Osa sairastuneista henkilöistä on hoidossa Iisalmen terveyskeskuksen osastolla, mutta valtaosa tartunnan saaneista henkilöistä on kotioloissa ja voi hyvin. Lähes kaikki tartunnat ovat lähtöisin yhdestä tartuntaketjusta. Kaikki tartunnoille altistuneet henkilöt on tavoitettu ja tarkoituksenmukaisiin varotoimiin heidän osaltaan on ryhdytty.

Ylä-Savon sote on lisännyt resursseja Iisalmen terveyskeskuksen puhelin ja chat -palveluihin koronaepidemiasta aiheutuneen runsaan kyselyn vuoksi.

Tilanne niissä ja Enskan vastaanotoilla on soten johtavan lääkärin Anssi Uutelan mukaan ollut viime päivinä melko rauhallinen.

– Aikoja on ollut saatavana eikä mitään ääriruuhkia ei ole tietojeni mukaan enää ollut, Uutela kertoo.

Terveyskeskuksen osastolla on tällä hetkellä joitakin koronaviruspotilaita hoidettavana, mutta määristä ei anneta tarkempia tietoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.