Kuopion kaupunki tiedottaa jatkossa koronatilanteesta päivittäin, tällä hetkellä tilanne on "vakava ja vakaa"

Kaisu Lötjönen

Kuopion kaupunki kertoo tiedottavansa jatkossa koronavirustilanteesta joka arkipäivä kello 12. Kuopiossa on uusia koronavirustartuntoja todettu lähes joka päivä viimeisen reilun viikon aikana.

Koronatilanne Pohjois-Savossa: Lue täältä maakunnan tuoreimmat tiedot

Kuopion kaupungin johtoryhmä kokoontui perjantaina keskustelemaan Covid19-tilanteeseen varautumista. Johtoryhmän mukaan koronatilanne on vakava ja vakaa. Kuopion kaupunki on varautunut reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja tartuntatautilain edellyttämiin toimenpiteisiin.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n antama maskisuositus laajeni torstaina. Suositus on alueellinen ja koskee epidemian kiihtymis- ja leviäimisvaiheessa olevia sairaanhoitopiirejä. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriä suositus ei vielä koske. Alueelliseen kasvomaskisuositukseen kuitenkin varaudutaan myös Kuopiossa.

Kaupungin mukaan yhteistyö kasvomaskien toimittamisen ja saatavuuden kanssa on toiminut Servican kanssa ripeästi ja tehtyihin tilauksiin on reagoitu välittömästi. Maskien saatavuus on nyt hyvä, niin haavoittuvimmassa asemassa oleville kuntalaisille, toisen asteen opiskelijoille kuin terveydenhuollon henkilöstölle.

Kaupungilla on henkilöstön resurssointisuunnitelma koronatilanteen kiihtymis- ja leviämisvaiheeseen. Suunnitelma on rakennettu toteutettavaksi asteittain koronatilanteen alueellinen kiihtyminen huomioiden.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut