Kuopiossa ja Siilinjärvellä siirryttiin takaisin epidemian perustasolle: suuria kokoontumisia eikä pikkujouluja silti suositella

Sataman Scandicin aamupalalla olleita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin, jos lieviäkään oireita ilmaantuu. Tuire Punkki

Kaisu Lötjönen

Koko Pohjois-Savossa ollaan jälleen koronavirusepidemian perustasolla. Kaksi viikkoa sitten Kuopiossa ja Siilinjärvellä siirryttiin epidemian kiihtymisvaiheeseen, kun tartuntojen määrät kasvoivat.

Nyt rajoitustoimenpiteet ovat purreet ja rajoituksia höllennetään hieman. Maanantaina kokoontuneen Pohjois-Savon "koronanyrkin" mukaan tartuntoja ehkäisevät toimenpiteet ovat olleet tehokkaita.

Alueellinen työryhmä suosittaa tällä hetkellä koko Pohjois-Savossa noudattamaan valtakunnallista perustason kasvomaskisuositusta eli maskeja tulisi käyttää joukkoliikenteessä, koronavirustesteihin hakeutuessa sekä riskialueelta Suomeen palatessa.

Alueellinen työryhmä kuitenkin suosittelee, että maskia käytetään edelleen aktiivisesti sisätiloissa silloin, kun turvavälejä ei voida käytännössä noudattaa. Ryhmä arvioi tilannetta viikoittain ja mikäli tartuntojen määrä uudelleen lisääntyy, maskin käyttöä tullaan suosittelemaan kiihtymisvaiheen suositusten mukaisesti.

Lisäksi edelleen tähdennetään kansallista suositusta siitä, että ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien tulisi välttää altistumista koronavirukselle, koska heillä on suurempi riskiä saada vakava tauti.

Valtakunnallisesti suositellaan etätyön tekemistä mahdollisimman laajasti.

Itä-Suomen AVI:n yleisötilaisuuksia koskevan rajoituksen lisäksi suositellaan, ettei myöskään yli 50 henkilön yksityisitilaisuuksia järjestettäisi.

Alueellinen työryhmä suosittaa pikkujoulujen vietossa etänä järjestettäviä tilaisuuksia. Etenkin isojen ryhmien suuret juhlat kannattaa nyt jättää väliin, varsinkin jos niissä ei ole tosiasiallista mahdollisuutta välttää lähikontakteja.

Kuopiossa kaksi uutta koronavirustartuntaa – noin sata ihmistä asetettiin karanteeniin maanantaina

Kymmenen uutta koronatartuntaa löytyi Pieksämäeltä – kaikki tartunnat ovat karanteeniin asetettujen joukossa

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Olitko paikalla, kun Kuopion Prisma avattiin?

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut