IS: Kaksi savolaista sukuseuraa yhdistyvät, yllättäen molemmilla samalla sukujuuri

Kaisu Lötjönen

Kaikki Suomen Väisäset toimivat pian yhdessä ja samassa sukuseurassa, kertoo IltaSanomat. Väisäsillä on tähän asti ollut kaksi sukuseuraa: Etelä-Savon Väisäset ja Savo-Kainuun Väisäset. Molemmat seurat ovat toimineet noin parinkymmenen vuoden ajan.

Jatkossa jaottelua ei enää tarvita, koska tuoreiden selvitysten mukaan suvut ovatkin lähtöisin samasta sukujuuresta. IltaSanomien mukaan seurat tilasivat sukututkija Ari Kolehmaisen yritykseltä Menneen jäljet geneettisen dna-analyysin omista juuristaan, jossa selvisi, että Väisäset ovat samasta sukujuuresta lähtöisin.

Toisaalta analyysin perusteella Kainuun Väisästen kanssa samaan seuraan kuuluvat Pohjois-Savon Väisäset eivät ole sukua muille Väisäsille, mutta eivät he silti aio jättäytyä pois yhdistymisestä.

Väisästen alkukoti on Etelä-Savossa Mikkelissä Parkkulan ja Marjoniemen kylillä, mistä Väisäset levisivät Hirvensalmen Väisälänsaareen ja Virtasalmen Väisälään. Kainuuseen Väisäset saapuivat 1600-luvulla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut