Päihtynyt mies kaahasi ja aiheutti kauhua Kuopion satamassa, nosti aseen esiin veneestään – poliisi turvautui takaa-ajoihin lauantaina sekä maalla että vesillä

Poliisi joutui jahtaamaan kaahareita Kuopiossa sekä maalla että vesillä lauantain aikana.

Lauantai-iltana päihtynyt keski-ikäinen mies aiheutti kauhua Kuopion matkustajasatamassa. Paikalla oli runsaasti veneilijöitä, joista moni oli tullut viinijuhlien takia paikalle. Vedessä oli myös uimareita ja esimerkiksi sup-lautailijoita, joiden etenemistä kaahariveneen aiheuttama runsas aallokko vaikeutti.

Mies oli ajanut kovaa vauhtia moottoriveneellä ympäri satama-allasta pitkän aikaa. Sivullisten ilmoitusten mukaan hän nosti veneestä kiväärin näkyville ja huusi uhkauksia rannassa olleille ihmisille.

Poliisit lähtivät ajamaan miestä takaa veneellä. Kun mies huomasi poliisiveneen, hän lähti pakenemaan Saaristokaupungin suuntaan. Hän ajoi lopulta Maljalahteen, missä poliisi pääsi moottoriveneen läheisyyteen. Poliisi pääsi nousemaan veneen kyytiin ja otti kiinni kuljettajan.

Veneestä löydettiin ilmakivääri. Miehen epäillään syyllistyneen vesiliikennejuopumuksen lisäksi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, laittomaan uhkaukseen, järjestysrikkomukseen ja niskoitteluun poliisia vastaan.

Aiemmin päivällä poliisi joutui tavoittelemaan Puutarhakadulla ajanutta kuljettajaa. Poliisi oli saanut kello 14.30 aikaan ilmoituksen Kuopion Puutarhakadulla ajavasta henkilöautosta, jonka meno näytti epävarmalta. Henkilöauton kuljettaja oli ilmoituksen mukaan pysäköinyt auton Puutarhakadulle ja poistunut sen luota. Autossa oli jälkiä kolaroinnista, ja kuljettaja vaikutti päihtyneeltä.

Kun poliisi saapui paikalle, kuljettaja oli palannut autolle ja lähtenyt uudestaan ajamaan. Kuljettaja ei totellut poliisin käskyjä, joten tehtävään hälytettiin muita poliisipartioita apuun. Henkilöauton kuljettaja lähti pakenemaan ajaen kovaa ylinopeutta keskustan suuntaan. Kuljettaja ajoi punaisia liikennevaloja päin ja oli vaaraksi muille tienkäyttäjille. Tapahtuma-aikaan Kuopion keskustassa oli runsaasti liikennettä.

Pakomatka päättyi Puijonkadun ja Asemakadun risteykseen. Kuljettaja yritti paeta vielä juosten, mutta poliisi sai hänet kiinni.

Poliisi suoritti kuljettajalle puhalluskokeen. 19-vuotiaan mieskuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Lisäksi hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja virkamiehen vastustamiseen.

Liikennevalvontaa suorittanut poliisipartio ajoi siviilimallisella poliisiautolla valtatie 5:ttä pitkin etelän suuntaan. Päivärannan kohdalla poliisit huomasivat takaa lähestyvän henkilöauton, jonka ajo oli epävarmaa.

Henkilöauto ajautui kulkusuunnassaan vasemmalle kohti moottoritien keskikaidetta. Lisäksi ajoneuvon nopeus vaikutti kovalta. Poliisiauto ajoi 80 kilometrin tuntivauhtia, ja henkilöauto törmäsi sen perään. Poliisiauto liikahti hieman eteenpäin törmäyksen voimasta, mutta pysyi ajokaistallaan ja kuljettajan hallinnassa.

Henkilöauto nousi ylös Saarijärven rampista ja pysähtyi Rastaantiellä olevan huoltamon pihaan. Poliisi suoritti 30-vuotiaalle mieskuljettajalle puhalluskokeen.

Kuljettajan on syytä epäillä syyllistyneen rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Juttua päivitetty 3.7. klo 20.33: Lisätty tietoa satamassa olleiden veneilijöiden runsaasta määrästä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut