Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Kuopiolaiset pitävät edelleen etäisyyttä muihin, mutta moni luistaa jo käsienpesusta

Kysely: Kuopiolaiset vähentäneet käsienpesuaan

Muuttiko korona-aika jotenkin käyttäytymistäsi?

Ville Räsänen, 24, Kuopio

Ei korona tässä vaiheessa enää oikein vaikuta, siitä on jo vähän palauduttu. Pari vuotta ekstrapaljon tuli pestyä käsiä ja mentyä maski naamalla. Käsien peseminen on kyllä jäänyt. Pidän vähän etäisyyttä toisiin ihmisiin, mutta pitää olla jo isompi tapahtuma silloin. Sen on oppinut alitajuisesti.

Niina Hiltunen, 25, Kuopio

Ehkä vähän joo. Maskia tuli käytettyä, mutta ei enää niin paljoa. Siitä ei oikein enää uutisoida tai puhuta. Välimatkaa toisiin ihmisiin tulee pidettyä edelleen tungoksessa, etten ole toista ihan niskassa kiinni. Se nyt on järkevää kaikkia muitakin tauteja ajatellen.

Sirkka Keinänen, 69, Kuopio

Olen pitänyt maskia koko ajan ja kaikki rokotukset ottanut. Nythän tuo on uusi rokotus taas tullut. Poika on rakennusfirmalla töissä, ja siellä firmoissa tuntuu olevan paljon koronaa nyt. Minulla on mennyt itsellä ihan hyvin kyllä. Huolehtii vaan itsestään niin ei tule mitään ongelmia.

Raimo Ruotsalainen, 80, Kuopio

Kyllä se muutti käytöstä sen verran, että ruuhkapaikoilla ei tule liikuttua enää niin mielellään. Maskia tulee niissä käytettyä, mutta se on vähän vähentynyt yleisesti. Mielestäni maskisuositus olisi ihan hyvä juttu, jos se katsotaan vaan aiheelliseksi laittaa voimaan.