Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

PAM varoitti kaupan alan lakon laajenevan – näitä paikkoja työtaistelu koskisi Savossa

Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoitti sunnuntaina, että kaupan alan lakko laajenee 13. helmikuuta alkavalla viikolla, jos uutta työehtosopimusta ei saada aikaan sitä ennen.

Uusi lakkovaroitus koskee varastoja. Lakot alkaisivat varastoissa 13. helmikuuta kello 5 ja kestäisivät kolme vuorokautta. Lakko koskisi 47:ää toimipaikkaa, ja sen piirissä olisi noin 4 000 kaupan alan työntekijää.

Pohjois-Savossa lakko koskisi Keskon alueterminaalia ja Kespron Noutotukkua, jotka sijaitsevat Kuopiossa. Etelä-Savossa lakon piiriin kuuluisi Kespron Noutotukku Savonlinnassa.

PAM on jo aiemmin antanut kaupan alalle lakkovaroituksen, joka kohdistuu useisiin varastoihin ja kaupan alan toimipaikkoihin 6. helmikuuta alkavalla viikolla.

Lakon piirissä olisi 25 varastoa ja yli 160 kaupan alan toimipaikkaa, joissa työskentelee yhteensä noin 20 000 ihmistä. Lakonuhan alla on muun muassa Prismoja ja K-Citymarketteja useilla paikkakunnilla.

Savossa lakko koskisi esimerkiksi K-Citymarketteja ja Prismoja Kuopiossa, Varkaudessa, Iisalmessa ja Pieksämäellä.