Elävien kirjoihin -elokuva toteutuu Kuopiossa

Tuotantoyhtiö Blind Spot Pictures on päättänyt aloittaa Elävien kirjoihin -elokuvan kuvaukset Kuopiossa maaliskuussa. Elokuvan toteutuminen sai vahvistuksen, kun Suomen elokuvasäätiö antoi myönteisen tuotantotukipäätöksen elokuvalle keskiviikkona.

Elokuvasäätiö tiedottaa tukipäätöksistään vasta ensi viikolla, mutta tuottaja Tero Kaukomaan mukaan "summa on käsittääkseni juuri se, mitä tarvittiin liikkeelle saamiseksi". Tuotantosuunnitelmassa elokuvasäätiön tueksi arvioitiin 650 000 euroa, kun elokuvahankkeen koko budjetti on 1,3 miljoonaa euroa.

Elokuvan kuvauspäiviä tulee olemaan Kuopiossa 25-30.

Kuopion kaupunginhallitus päättää kaupungin osuudesta elokuvatuotantoon ensi maanantaina. Kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soinisen esittää, että kaupunkikonserni osallistuisi elokuvatuotantoon 60 000 euron kokonaissummalla.

Elokuvan nettisivuilla yleisö voi jo osallistua elokuvan toteuttamiseen. Netissä voi "ilmiantaa" mahdollisia kuvauspaikkoja Kuopiosta. Haussa on esimerkiksi yökerho, baari ja lasten leikkipuisto. Ehdotuksia voi antaa 15. helmikuuta saakka.

Lisäksi netin kautta voi hakea elokuvan taustanäyttelijäksi ja avustajaksi. Taustanäyttelijäkilpailussa tarjolla on kuusi roolia, joihin etsitään 18-45-vuotiaita naisia ja miehiä. Näyttelijöitä kaivataan niin huumenuoren ja kotiäidin kuin ex-vaimon ja poliisitutkijan rooleihin. Taustanäyttelijöiden haku päättyy 26. helmikuuta.

Hakuohjeet löytyvät oheisesta linkitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.