Elokuvahanke vailla 160000 euron rahoitusta Kuopiosta

Tuotantoyhtiö Blind Spot Pictures hakee kuopiolaisen kirjailijan Marko Kilven rikosromaanin pohjautuvan Elävien kirjoihin -elokuvan toteuttamiseen vajaan 160 000 euron rahoitusosuutta kuopiolaisilta yhteistyökumppaneilta.

Elokuvan budjetti on yhteensä 1,3 miljoonaa euroa, josta Suomen elokuvasäätiön osuudeksi on kaavailtu 650 000 euroa. Elokuvasäätiö päättää Elävien kirjoihin -elokuvan tuesta ensi tiistaina.

Jos elokuvasäätiö lähtee tukemaan elokuvaa, Kuopion kaupunginhallitus kokoontuu 13. helmikuuta päättämään kaupungin osallistumisesta hankkeeseen. Kaupungin panostus elokuvaan voi nousta kymmeniin tuhansiin euroihin.

Elokuvan tuotantoyhtiö, Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ja Kuopion kaupunki järjestivät Elävien kirjoihin -promootiotilaisuuden kutsuvieraille Kuopion Klubilla perjantaina.

Tavoitteena oli houkutella paikallisia yrittäjiä tukemaan elokuvaa rahallisesti tai palvelujen muodossa. Vastavuoroisesti yritykset saisivat elokuvaan esimerkiksi tuotesijoittelua tai muuta näkyvyyttä, taustanäyttelijän, omia ennakkonäytöksiä tai ohjaajan ja kirjailijan vierailuja.

Ohjaajaksi on lupautunut Aku Louhimies. Elokuvan kuvaukset on tarkoitus aloittaa jo maaliskuussa, jolloin ensi-ilta koittaisi ensi vuonna. Elokuvateattereiden katsojatavoitteeksi on asetettu 150 000.

Elokuvan talousarviossa isoiksi rahoittajiksi listataan elokuvasäätiön ohella muun muassa Nelonen-kanava 150 000 eurolla, Nordisk Film & TV Fond ja Saksan televisiokanava ZDF Arte 182 500 eurolla. Omaa rahoitusta tuotantoyhtiö aikoo käyttää 60 000 euroa.

Elokuvan roolituksesta tuotantoyhtiö aikoo tiedottaa lähiaikoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.