KalPalla "helppo" HIFK vastassa

KalPa lähtee selkeänä ennakkosuosikkina lauantain liigakamppailuun Helsingin IFK:ta vastaan, vaikka Stadin kingit ovatkin isäntinä.

Kuopiolaisten suosikkiasemaa puoltavat viime kausien keskinäiset kamppailut ja nykyinen sarjatilanne. SM-liigan kärkijoukkue KalPa on hävinnyt kolmen viimeisimmän kauden aikana puolustavalle Suomen mestarille vain kahdesti. Samalta aikajaksolta keskinäisistä peleistä on kasassa kymmenen voittoa.

Tällä kaudella KalPa ja HIFK ovat kohdanneet kolmesti. Kuopiolaiset ovat poistuneet kaukalosta jokaisella kerralla voittajana.

- Tällainen kolmen kauden vahva saldo ei ollut minulla tiedossa, KalPan valmentaja Tuomas Tuokkola kuittaa tilastofaktat.

Joka tapauksessa on selvää, että HIFK on tätä nykyä KalPalle sopivampi vastustaja kuin esimerkiksi Kärpät tai Ässät.

- Kärpille olemme hävinneet tällä kaudella kolmesti ja Ässille kahdesti. Siinä onkin suurin osa tappioistamme. Se on totta, että eri vastustajat aiheuttavat erilaisia ongelmia. Me painiskelemme tällä hetkellä sen kanssa kuinka saamme käännettyä kurssimme Kärppiä ja Ässiä vastaan. HIFK:n leirissä mietitään varmasti puolestaan aseita meidän kaatamiseksemme. Sen tiedän, että vastassa on ainakin ärsytetty joukkue, sillä heillä on alla tappio Ässille, Tuokkola ruotii.

Tuokkola löytää pari mahdollista syytä, miksi KalPan saldo HIFK:ta vastaan viime kausilta on erinomainen.

- Voihan se olla, että pelitapamme on sellainen, johon HIFK ei oikein löydä purevia aseita. Mitenkään muita väheksymättä on sanottava myös se, että latauksemme HIFK:ta, Jokereita ja JYPiä vastaan on aina todella korkea, Tuokkola tuumii.

HIFK-KalPa, jääkiekon SM-liigan ottelu Helsingissä lauantaina kello 17.