Lovex: Yleisö tanssi ja konttasi

Rockbändi Lovexin kitaristin Vivianin mukaan Kuopion Rauhalahden keikalla oli hyvä meininki. Monet olivat kuitenkin vahvassa humalassa.

- 17-18-vuotiaat juhlatuulella, eihän se oli ihme jos hommat lähtee vähän lapasesta. Eivät ne konttaavat ihmiset pelkällä vedellä kulkeneet. Anniskelua ei ollut alle 18-vuotiaille, joten suurin osa oli kai saapunut paikalle juhlakunnossa.

Lukiolaisten vanhojen päivän jatkojuhlat Rauhalahden kylpylähotellissa saivat perjantai-iltana villin päätöksen. Pääesiintyjä tampereisbändi Lovex jäi puristuksiin viimeisten kappaleiden aikana, kun lavalle tungeksi yleisöä.

- Järkkärit eivät tehneet asialle mitään. Parin minuutin päästä lava oli tupaten täynnä väkeä. Meidän oli tarkoitus lähteä pois lavalta, mutta emme enää päässeet. Siinä olisi voinut käydä jollekin pahasti.

Kitaristin mukaan lavalta putosi useita soittolaitteita tungoksessa. Ihmisiä kaatuili ja bändin basisti sai kovan tärskyn mikrofonista, jolloin hänen huulensa aukesi.

- Järkkärit saivat jengin lopulta pois lavalta, 10 minuuttia myöhässä.

Rauhalahden kylpylähotellin iltaravintotilat olivat loppuunmyydyt. Ravintolapäällikkö Juha Tirkkosen mukaan osa noin tuhannesta nuoresta oli jo poistunut bändin soittaessa.

- Järjestyksenvalvonta pääsi pettämään ja asiaa selvitetään lisää maanantaina. Kuulin kuinka radiossa pyydettiin lavalle lisävoimia. Henkilövahingoista tai muista vahingoista ei ole tullut ilmoituksia. Kyllä tässä minusta on kyse myös sensaatiohakuisuudesta - halutaan saada nimeä esille.

Tapahtumassa oli Tirkkosen mukaan yli 20 järjestysmiestä.

Vivianin mukaan järkkäreitä oli keikan aikana pari kummallakin puolella lavaa.

- Ehkä jengiä tunki niin paljon, että ne lähtivät hakemaan apuvoimia.

Kun tilanne rauhoittui, bändi soitti vielä yhden kappaleen.

- Kaivelimme kamat takaisin lavalle ja saimme osan toimimaan. Soitettiin vielä, että jengille ei olisi jäänyt paska maku suuhun.

Kitaristi kertoo ihmisten kaatuilleen pitkin ja poikin. Bändi aikoo tarkistaa omat laitteensa maanantaina.

- Väkisin siellä jotain meni rikki. Laskua lähtee, keikkasopimuksessakin lukee, että keikkapaikan vastuulla on meidän ja laitteiden turvallisuus. Toivottavasti rikki ei mennyt mitään korvaamattomia vehkeitä, mukana oli kuitenkin custom-kitaroita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.