Tuokkola: Tänään tarjolla parasta liigakiekkoa

Niiralan montussa pelataan illalla kovilla panoksilla, sillä KalPan ja Ässien liigakoitoksessa parannetaan tai heikennetään asemia runkosarjan voittokamppailussa.

KalPa porskuttaa piikkipaikalla 85 pisteellä. Ässillä on eroa kärkeen 11 pojoa. Väliin mahtuu kymmenen pisteen päässä KalPasta oleva Pelicans. Pelejä on vielä parikymmentä, mutta runkosarjan ykkönen tulee melkoisella varmuudella edellä mainitusta kolmikosta.

KalPan lähtökohta tammikuun tasauspeleihin on haasteellinen. Perjantaina Kuopiossa ja lauantaina Porissa vastaan asettuva Ässät on voittanut kahden viimeisimmän kauden aikana kaikki keskinäiset kamppailut.

Kuopiolaisten edellinen voitto porilaisista on toissa kaudelta, kun Ässät kaatui maaliskuun 11. päivänä 2010 Porissa Tommi Jokisen maalilla luvuin 0-1.

- Tämän kauden kahteen tappioon syy löytyy otteluihin valmistautumisesta. Kuopiossa emme saaneet konetta lainkaan käyntiin ja Porissa pelasimme keskellä kovaa otteluruuhkaa haavoitetulla joukkueella, KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola muistaa.

Omista epäonnistumisista huolimatta Tuokkola korostaa, että Ässät on poikkeuksellisen laadukas joukkue.

- Niiralan montussa on perjantaina tarjolla parasta mahdollista liigatason jääkiekkoa, Tuokkola heittää.

Ässien vahvasta ryhmästä huomio kohdistuu etenkin parivaljakkoon Tomas Zaborsky-Stephen Dixon. Slovakialainen Zaborsky johtaa SM-liigan pistepörssiä tehoilla 30+17=47 ja kanadalainen Dixon on toisena luvuilla 14+30=44.

- Zaborsky ja Dixon muodostavat liigan pelottavimman kaksikon. He värkkäävät käytännössä joka pelissä vähintään yhden maalin. Työnjako heillä on selkeä, Zaborsky tekee maalit ja Dixon syöttää. Emme peluuta heitä vastaan tiettyä ketjua, mutta kaikille on korostettu, että kaksikkoa pitää seurata poikkeuksellisen tarkasti, Tuokkola selvittää.

- Ässät on ollut meille hankala vastustaja. Nauhoja on katseltu poikkeuksellisen paljon, jotta löytäisimme keinot heidän pelinsä sekoittamiseen. Ässät kääntää peliä nopeasti ja he karvaavat tehokkaasti. Kyllä meiltä pitäisi löytyä keinot Ässien karvaamisen murtamiseen, Tuokkola tuumii.

KalPalla ja Ässillä on edessä lähiaikoina pienimuotoiset pudotuspelit, sillä joukkueet kohtaavat kolme kertaa puolentoista viikon sisään.

KalPalta puuttuvat pitkäaikaistoipilaat Ryan Lannon ja Henri Laurila sekä flunssapotilas Jukka Hentunen.