Mainos: Jalon Rakentajat Oy

Onko tässä tuleva kotisi?

Arkkitehtikilpailun voittaja on palkintonsa ansainnut.

Minna Heinäheimo-Valkonen, Ville Valkonen ja kohta puolitoistavuotias Elvi Valkonen muuttivat Särkiniemenhelmeen elokuussa 2019 ja viihtyvät luonnonhelmassa erinomaisesti.

Mainos | Kuopion keskustan tuntumassa sijaitseva Särkiniemenhelmi on nimensä mukaisesti helmi luonnon keskellä, veden äärellä ja palvelujen ympäröimänä. Vilkkaan kadun varrelta luonnon rauhaan muuttanut lapsiperhe tuntee nyt olevansa turvallisesti kotona.

-Tämä on loistava yhdistelmä palvelujen äärellä, missä silti luonto ja hyvät ulkoilumaastot ovat lähellä. Pienen lapsen äitinä olin ilahtunut, että meillä on oma neuvolakin kävelymatkan päässä, Minna Heinäheimo-Valkonen kiittelee.

Minna ja miehensä Ville Valkonen hoksasivat Särkiniemenhelmen kaupungin uudiskohteiden esittelytilaisuudessa ja innostuivat heti. He tekivät ennakkovarauksen ensimmäisten joukossa ja pääsivät suunnittelemaan ja vaikuttamaan uuden kotinsa pohjaratkaisuihin ja sisustusmateriaaleihin aivan alusta asti.

- Pohjaratkaisu oli meille oikein sopiva, sitä emme muuttaneet, mutta kaikki pintamateriaalit saimme itse valita. Meillä ei ole seinänaapureita, joten tämä on melkein kuin omakotitalossa asuisi. Ja silloin, kun ei ole lehtiä puissa, meille näkyy järvikin, Minna kiittelee.

Pihahommia puhtaassa ilmassa

Kaupantekokin sujui nopeasti ja vaivattomasti. Valkoset tekivät kaupat niin pian kuin oli mahdollista. Muutto Niiralan kerrostalosta Särkiniemeen rivitaloon on ollut pelkästään positiivinen yllätys ja sopeutuminen helppoa. Uuden asuinpaikan toiveena oli palvelujen säilyminen lähellä ja sekin toteutui.

- Olemme molemmat tulleet opiskelujen perässä Kuopioon. Ville on Laukaasta, hän on tottunut järvimaisemiin ja minä puolestaan Seinäjoelta, missä on vain tekojärviä ja jokia, mutta aina olen tykännyt vedestä ja uimisesta. Salainen toiveemme oli, että palvelut pysyisivät lähellä. Särkiniemi onkin ihanteellinen sijainniltaan, voimme käydä kävellen tai pyörällä töissä.

Nyt mielessä on ikioman takapihan istutusten suunnittelu. Ja kesällä voi vain nauttia ympäröivästä luonnosta, veden läheisyydestä, puhtaasta ilmasta ja turvallisesta ympäristöstä.

- Ja mikä etu onkaan hiljaisuus. Täällä on ilmakin puhtaampaa ja katupölyä vähemmän kuin Niiralassa. Taloyhtiö on kivan kokoinen, olemme jo tulleet tutuiksi naapureiden kanssa, se luo turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Meillä on turvallinen olo asua täällä.

Palkittu ja persoonallinen kokonaisuus

Särkiniemenhelmi on mikkeliläisen arkkitehti Heikki Kirjalaisen suunnittelupöydällä syntynyt uudenlainen ja yksilöllinen rivitaloyhteisö. Vaikka rakennusympäristö oli alun perin haastava kalliokumpareineen, on lopputulos upeasti ympäristöönsä sulautuva persoonallinen kokonaisuus. Ei ihme, että se vei voiton Kuopion kaupungin järjestämässä suunnittelukilpailussa. Merja Kokkonen Jalon Rakentajien asuntomyynnistä odottaa jo innolla Särkiniemenhelmi 2:n aloitusta.

- Me voitimme arkkitehtikilpailun kautta tämän tontin. Arkkitehti Heikki Kirjalaisen suunnitelmilla lähdettiin rakentamaan ja lopputulos on ihanan erilaista arkkitehtuuria ja asunnoista tuli toimivia kokonaisuuksia. Odotan jo innoissani miltä seuraava vaihe näyttääkään.

Tontilla on tällä hetkellä kolme eri rivitaloa, asuntojen koot vaihtelevat 76,5 neliöstä 112,5 neliöön. Keittiöt ovat Topi-keittiön tuotantoa ja saunatilat Harvian kotimaista laatutyötä. Vaaleat parkettilattiat ja isot ikkunat tuovat valoa ja huoneistokohtainen ilmanvaihto takaa raikkaan sisäilman ympäri vuoden.

- Asunnot ovat kooltaan väljiä ja soveltuvat isommillekin perheille. Toteutuksessa on otettu huomioon toiminnallisuus: Yläkerrassa on olohuone, keittiö ja oma erillinen wc. Alakerta on rauhoitettu nukkumiseen ja saunomiseen. Lisäksi kaikissa asunnoissa on oma parveke ja takaterassi, jonne aamuaurinko mukavasti lämmittää, Kokkonen kuvailee.

Samalle tontille on tulossa Särkiniemenhelmi 2, joka on jo ennakkomarkkinoinnissa. Sen asunnot ovat neliöiltään pienempiä, varustelutaso on laadukas ja ennakkovaraaja pääsee vaikuttamaan sisustusmateriaaleihin.

- Varauksia on jo tehty ja nyt varaamalla ehtii mukaan vaikuttamaan materiaaleihin ja huoneistomuutoksiin, jolloin saa itselleen oman näköisen kodin. Kannattaa siis olla nopea, Kokkonen vinkkaa.

Tontilla on tällä hetkellä kolme eri rivitaloa, asuntojen koot vaihtelevat 76,5 neliöstä 112,5 neliöön. Väljät asunnot sopivat kaikenkokoisille perheille.

Särkiniemenhelmi 1

Rivitalokoteja turvallisessa ympäristössä luonnon keskellä Kuopion keskustan tuntumassa

Asuntojen koot vaihtelevat 76,5 neliöstä 112,5 neliöön.

Asunnoissa on oma parveke, terassi ja pieni takapiha.

Lisäksi kaikissa asunnoissa kodinhoitotila, parkettilattiat, huoneistokohtainen ilmanvaihto, Harvia-saunatila ja Topi-keittiöiden keittiökalusteet.

Vielä vapaana muutama asunto.

 

Kaksikerroksinen Särkiniemenhelmi 2 on ennakkomarkkinoinnissa

Särkiniemenhelmi 2

Ennakkomyynnissä nyt, ota yhteyttä:

Merja Kokkonen, LKV044 350 4201

merja.kokkonen(a)jalon.fi

www.jalon.fi