Mainos: Savon Yrittäjät

Kierrosta huomautetaan, kun se ei toimi - Suonenjoella toimiva PCM Technology Oy valmistaa kartioita ja puristettuja kauluksia maltillisella asenteella

PCM Technology Oy:n yrittäjät Tommi Väänänen (vas.) ja Mika Kahelin (oik.) esittelevät tuotteitaan.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Vuonna 2004 perustettu PCM Technology Oy on vakiinnuttanut asemansa yhtenä oman alansa luotetuimmista toimijoista. Yritys valmistaa kartioita ja puristettuja kauluksia prosessiteollisuuden tarpeisiin, jotka myydään jakelua varten tukkureille ympäri Eurooppaa. Pysyäkseen huipulla PCM Technology Oy valikoi uudet asiakkaat tarkkaan ja vasta silloin, kun aika on oikea. Näin varmistetaan ajallaan lähtevät toimitukset ja asiakastyytyväisyys.

 

– Asiakkaamme ovat kokonaisten putkistoratkaisujen toimittajia, joiden osana meidän tuotteemme ovat, Mika Kahelin kertoo. Tämän vuoksi emme voi yllättäen muuttaa toimitussykliämme kahdesta viikosta neljään, mutta näin käy, jos laajennamme asiakaskuntaamme liian nopeasti, Tommi Väänänen jatkaa.

Maltillinen kasvu ja asiakkaiden tarkka valikointi on kannattanut, sillä PCM Technology Oy:n liikevaihto kasvaa vakaasti ja uusia työpaikkoja syntyy tasaisesti. Viimeisen vuoden aikana yritykseen on palkattu 4 uutta työntekijää. Avoimet paikat ovat täyttyneet nopeasti, sillä yrityksen hyvä henki ja käytännönläheinen työkulttuuri tunnetaan lähialueilla.

– Olemme ketterä toimija. Palavereissamme käymme läpi hyvin käytännönläheisiä asioita, kuten epäkohtia, joita työntekijämme huomaavat työssään. Kannustamme kaikkia tuomaan huolensa ja murheensa esiin, jotta niihin voidaan puuttua heti, Mika Kahelin kertoo.

Vaikka rekrytointi onkin tähän asti onnistunut hyvin, herättää nuorison pako Suonenjoelta yrittäjissä huolta.

– Nuoriso pitäisi saada pysymään Suonenjoella. Vaikka matka esimerkiksi Kuopioon ei ole kilometreissä kummoinen, niin kasvattaa sinne muuttaminen kynnystä tulla töihin tänne Suonenjoelle. Julkista liikennettä parantamalla tilanne voisi korjautua.

 

PCM Technology Oy:n ketterään toimintatapaan lukeutuu myös itseohjautuvuus ja kiertävä työ yrityksen sisällä. Tuotannon eri vaiheet tuntevat moni ja ne kyetään jakamaan itsenäisesti. Näin parannetaan työilmapiiriä luomalla vaihtuvuutta työhön, mutta samalla saadaan turvattua tuotannon kriittiset vaiheet. Monet pienet ja keskisuuret yritykset kamppailevat varsinkin influenssakausien aikaan sairastumisia vastaan ja pahimmassa tapauksessa työt saattavat jäädä seisomaan tuuraajan puuttuessa. Kun prosessit tuntee moni, tällaista kriisiä ei pääse syntymään yllättävän sairastapauksen kohdatessa.

– Tällainen ketterä malli takaa myös sen, että tietotaito siirtyy luontevasti firman sisällä, Väänänen huomauttaa.

 Työntekijät ovat olleet malliin tyytyväisiä ja Käytäntö on saanut kiitosta yrittäjien mukaan hyvin pohjoissavolaisella tavalla.

– Kierrosta huomautetaan ainoastaan silloin, kun se ei toimi.

PCM Technology Oy

• Toiminut Suonenjoella vuodesta 2004

• 26 työntekijää yrittäjät mukaan luettuna.

• Yrittäjinä Tommi Väänänen ja Mika Kahelin.

• Valmistaa kartioita ja puristettuja kauluksia prosessiteollisuuden tarpeisiin.

• Tuote johtavassa asemassa Euroopassa.

Sivustolla voi lukea Savon Yrittäjien YrittäjäSanomat-lehden juttuja Pohjois-Savon alueen yrittäjistä, työelämästä ja markkinoista. Sisältö on Savon Yrittäjien tuottamaa.

Yrittäjäsanomien näköislehteä voit lukea tästä!

Liity Yrittäjien verkostoon tästä!