Mainos: Savon yrittäjät

Digiaika ei ahdista

Noora ja Topi Auvinen hyötyivät Yritys oppii ja menestyy-palvelun osaamiskartoituksesta. Jaana Kapustamäki

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Veskarin Varusteverstas on jääkiekkomaalivahdin varusteiden korjaamiseen ja muokkaamiseen erikoistunut yritys Rautalammilla.

Asiakkaita Veskarin Varusteverstaalla on ympäri maailmaa - veskareita tietenkin. Yrittäjäpariskunta Topi ja Noora Auvinen istahtivat alas Yritys Oppii ja Menestyy -palvelun (YOM) osaamiskartoituksen merkeissä. Kartoitus tehdään rennosti keskustellen, jolloin yrittäjät pääsevät pohtimaan yritystoimintaansa asiantuntijan kanssa.

- Oli hyvä hetki pysähtyä miettimään yrityksemme tilannetta ja mihin suuntaan haluamme sitä viedä. Missä asioissa tarvitsemme ulkopuolista apua, ja mitä voisimme itse kehittää? Lyhyessäkin ajassa voi tulla isoja oivalluksia ja ulkopuoliset ajatukset ovat aina tervetulleita, yrittäjäpariskunta tuumaa.

- Kartoituksessa pohdimme yhdessä YOM yritysyhteyshenkilön Jaana Kapustamäen kanssa vahvuuksiamme ja heikkouksiamme. Nyt kun tästä on kulunut aikaa yhdeksän kuukautta niin huomaa, että löytyneet kehittämiskohteet ovat juuri niitä, joissa on tapahtunut eniten positiivisia muutoksia. Läpikäytyjä asioita on alkanut viemään systemaattisemmin eteenpäin konkreettisiksi toimenpiteiksi.

Noora ja Topi suosittelevat kartoitusta muillekin. Yrittäjän arki on hektistä ja ainoastaan perustyöhön keskittymällä voivat yrityksen isot linjat unohtua.

- Keskustelussa tuli esiin sellaisia kysymyksiä, mitä ei edes tule ajatelleeksi. Itsellä on ollut hyvä tilanne ja hommia on riittänyt, joten aika menee työtä tehdessä. Ei tule aina mieleen, että jotain pitäisi myös kehittää, Topi toteaa.

 

Yrittäjät kokevat toimintansa muuttuneen tavoitteellisemmaksi ja ammattimaisemmaksi erityisesti somemarkkinoinnin ja taloushallinnon osalta. Apuna kehityksessä ovat olleet YOM-palvelun järjestämät koulutukset, joita Noora on hyödyntänyt ahkerasti.

- Osallistuin somekoulutukseen, josta sain hyvän kuvan somemarkkinoinnista. Lisäksi lähdin mukaan pienryhmävalmennukseen, jonka etuina on mukava ryhmä ja sen tunnelma. Pienessä porukassa uskalsi puhua omista asioista ja yhdessä tekemällä sai varmuutta omaan toimintaan. Opit ovat jääneet elämään koulutuksen jälkeen.

Yrittäjät aikovat kouluttautua tulevaisuudessa lisää. Noora jatkaa somen parissa, mutta Topia kiinnostaa erityisesti Verkkokaupan PRO -kurssi.

- Iso osa myynnistämme tulee verkosta, joten on tärkeää kohdentaa markkinointi oikeille kohderyhmille. Myös videokoulutukset kiinnostavat, sillä videon keinoin tuote-esittelyt ovat vaikuttavampia, Topi tuumaa.

 

Digitalisaatio ei ahdista yrittäjiä. Sähköiset järjestelmät helpottavat työtä, kun papereiden pyörittely jää pois. Yhteydenottokanavia sen sijaan on paljon, ja niiden hallinta on välillä haastavaa.

- Ihmisillä on nykyisin kiire saada vastaus. Ollaan malttamattomia ja lähetetään sama viesti usean eri kanavan kautta. Teemme verkkokauppaa muun muassa Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Keski-Eurooppaan ja Australiaan, joten viestejä tulee ympäri vuorokauden. Haluamme tarjota hyvää asiakaspalvelua ja reagoida nopeasti, missä olemme myös onnistuneet hyvin. Viestinnällä ja digityökaluilla asiakkaita voi opettaa käyttämään toivottuja kanavia sekä tiedottaa viestien perilletulosta ja käsittelyajoista, toteaa yrittäjäpariskunta loppuun.

Maksuton osaamiskartoitus ja superedulliset koulutukset

Yritys oppii ja menestyy -palvelu (YOM) tarjoaa maksuttomia osaamiskartoituksia sekä tuettuja digitwistillä maustettuja koulutuksia pk-yrityksille ja yritysten henkilöstölle.

Yrittäjän kanssa käytävä osaamiskartoitus on keskustelu, jossa käydään läpi yrityksen nykytilannetta ja tulevaisuuden näkymiä.

Huippuedulliset koulutukset aina somemarkkinoinnista lainsäädäntöön tuettuun hintaan 100€/päivä.

Katso lisää www.yrittajat.fi/yom tai soita Mialle 044 368 0508