Mainos: Savon Yrittäjät

Yrityskummi yrittäjän tukena

Tarja Kokkonen(vas.) sai apua kaipaamiinsa haasteisiin Yrityskummi Jouni Ortjulta (oik.).

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Pohjois-Savon yrityskummien vetäjä Jouni Ortju odottaa lounaalle Vodder Lymfaterapia & Koulutus -yrityksen yrittäjää Tarja Kokkosta. Jouni kertoo, että he ovat olleet Tarjan kanssa yhteydessä kummiasioissa muutaman kerran. Jälleennäkeminen on iloinen. Juttelemme lounaan ajan yrityskummiasioista.

Tarja Kokkonen kertoo tekevänsä potilastöitä Kuopion Mehiläisessä neljä päivää viikossa. Tämän lisäksi hän luennoi Savon Syöpäyhdistykselle sekä organisoi Suomen Vodder -lymfaterapiakoulutuksia. Kokkonen on kouluttautunut alalle Suomessa ja Itävallassa ollen ainoa sertifioitu kouluttaja/ohjaaja Pohjoismaissa. Kokkonen muutti Leppävirralle kahdeksan vuotta sitten Raumalta.

Mistä sait tiedon Yrityskummeista?

- Sain tiedon suoraan Jounilta, kun tapasin hänet yrittäjien Kiila-kuntoutuksessa. Kuntoutuksessa kaikki olivat yksinyrittäjiä ja monilla tuntui olevan paljon yksinyrittämiseen liittyviä huolia mielen päällä. 

 

Oliko yrityskummin hakeminen helppoa?

- Erittäin helppoa, koska tarvitsi vain täyttää lomake Jounin lähettämän linkin kautta. Mielestäni on käsittämätöntä, että palvelu on yrittäjille maksutonta. Kummi käyttää minuun omaa aikaansa, eikä hän saa siitä palkkaa.

 

Mihin tarpeeseen erityisesti hait yrityskummia?

- Tarvitsin keskustelukumppania. Tiesin tarvitsevani uutta voimaa koulutusten markkinointiin ja tuntui, etten pysty etenemään asian kanssa. Vuosia sitten minulla oli apuna konsultti, mutta nyt Jouni oli niin vakuuttava yrityskummiasian kanssa. Olen nostanut kummin avulla itseni ja yritykseni takaisin toimintaan. Olen saanut tuotua omaa osaamistani esille ja samalla miettinyt yritykseni brändiä. Jouni on myös kertonut, mistä saan apua yritykseni kehittämiseen. Tiedoista on ollut minulle valtava apu.

 

Millaista työskentely yrityskummin kanssa on ollut?

- Tosi antoisaa. Vauhti on ollut mieletön tapaamisen jälkeen. Jouni on osannut kaivaa keskustelujen kautta ne asiat, joihin minun kannattaa voimani ja aikani suunnata. Tapaamiset ovat olleet palkitsevia. Kummi on kohottanut itsetuntoani, virtaa on tullut lisää, vaikka töitä on ollut paljon. On ihanaa, miten yrityskummit laittavat osaamisensa kiertoon.

 

Tapaamisemme päätteeksi Kokkonen suosittelee yrityskummitoimintaa kaikille yrittäjille.

- Todellakin voin suositella ja en voi kylliksi kiittää. En ollut kuullut yrityskummeista ennen Jounin tapaamista kuntoutuksessa, vaikka olenkin ollut yrittäjänä jo kauan. Toivon, että yrittäjät löytävät palvelun ja saavat itsekin saman hyödyn kuin minä, Kokkonen päättää.

Mia Simpanen, Pohjois-Savon Yrityskummien aluekoordinaattori

Yrityskummit

- Suomen Yrityskummit ry, aluetoimijoiden kautta koko maan kattavuus

- Pohjois-Savossa kotipesä Savon Yrittäjillä

- Yrityskummeja Suomessa 1200, Pohjois-Savossa 70

- Toiminta yrittäjille maksutonta

- Yrityskummit auttavat yrittäjiä mm. yrityksen kehittämiseen liittyvissä asioissa

- Toiminta sopii kaikille yrittäjille, aloittaville sekä kokeneille. Kummia voi hakea yritystoiminnan eri vaiheissa.

- Yrityskummia voi hakea tai yrityskummiksi voi hakeutua osoitteessa www.yrityskummit.fi

Sivustolla voi lukea Savon Yrittäjien YrittäjäSanomat-lehden juttuja Pohjois-Savon alueen yrittäjistä, työelämästä ja markkinoista. Sisältö on Savon Yrittäjien tuottamaa.

Yrittäjäsanomien näköislehteä voit lukea tästä!

Liity Yrittäjien verkostoon tästä!