Mainos:

Esittelyssä Savon Yrittäjien hallituksen varapuheenjohtaja Hannu Raatikainen: Yrittäjyyden arvostuksen parantaminen on ollut aina tärkeä elämänlanka.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Kun Leppävirran Yrittäjät tiedusteli mielenkiintoani Savon Yrittäjien hallitustyöskentelyyn, olin yllättänyt. Hetken mietittyäni myös kiinnostunut. Kun seuraavassa vaiheessa Savon Yrittäjien vaalivaliokunta tiedusteli, olenko käytettävissä varapuheenjohtajan yhden vuoden pestiin ja haussa oli nuorekas, innokas ja pitkän yrittäjäkokemuksen sekä järjestökokemusta omaava yrittäjä – koin olevani juuri sellainen.

 

Järjestö- ja yhdistystoiminnassa olen ollut mukana pitkään. Olin Oulun ja Jyväskylän Tekujen oppilaskuntien hallituksissa, armeijassa Rauk:n oppilaskunnan puheenjohtaja ja RUK:n oppilaskunnan hallituksessa kuljetuspäällikkönä, nuorkauppakamarissa Forssassa ja Kuopiossa sekä Hämeen ja Kuopion Kauppakamarien eri valiokunnissa. Olen toiminut Leppävirran yrittäjien hallituksessa ja Leppävirran Rotareissa.

 

Nuoren ammatinvalinta on joko tarkoin suunniteltua tai sattumien summa. Elin ammatinvalinnan aikaa, kun ei ollut OPO:a tai ohjaajaa opastamassa. Perheen taloudelliset resurssit useinkin ratkaisivat nuoren jatkokoulutuksen tai suoraan työelämään siirtymisen. 15-vuotiaana haaveilin sähköasentajan ammatista, syy siihen on sattumaa. Niihin aikoihin maaseudulla siirryttiin putkiradioista transistori radioihin. Perheeni radio hajosi ja minä rohkeana poikana avasin sen takakannen ja sieltähän oli antennin johto irronnut juotoksestaan.  Tinakolvilla hiukan juotostinaa sulattaen sain johdon juotettua uudestaan ja ihme tapahtui – radio toimi jälleen. Tietenkin oltiin sitä mieltä, että Hannusta tulee sähköasentaja.

 

Vaan ei tullut. Amiskan jälkeen minusta piti tulla Turun Wärtsilän telakalle dieselasentaja. Laivojen isot osat säikäyttivät, p-aineen siirtopumppu oli traktorin moottorin kokoinen, ja koti-ikävä ajoi nuoren pojan Kuopioon autonhuoltajaksi. Särkinemen Unionin kautta ammattitutkinnot laajenivat Oulun tekussa autoteknikoksi ja Jyväskylässä auto- ja kuljetusinsinööriksi. Myöhemmin aikuisopiskelin kauppatieteiden maisteriksi, pääaineena yrittäjyys. Opiskeluni jatkuu jatko-opiskelijana Jyväskylän Yliopiston kauppakorkeakoulussa.

 

Armeijan jälkeen minulla oli tiedossa työpaikka Keskolla Helsingissä. Päädyin kuitenkin lopulta yrittäjäksi Forssaan Yoko-Team Oy:lle. Yoko valmisti moottoripyöräilyyn liittyviä ajovarusteita, pääosin motocross - varusteita vientiin ja vuonna 1988 Oravikoskella alkoi Hanxin tarina.

 

Itselleni yrittäjyys on ollut elämäntapa. Yrittäjyys on tullut mukaan voimakkaasti myös julkisten organisaatioiden toimintoihin ja voi todeta, että toiminnot ovat uudistuneet ja niihin on tullut uutta draivia. Omia yrittäjyyteen liittyviä tutkielmia ja tutkimuksia tehdessäni on tullut esille yrittäjyyden monimuotoisuus. Minulle se näyttäytyy tehtävänä tuottaa aikaisempaa parempia ratkaisuja – innovaatioita.  Yrittäjyyden arvostuksen parantaminen on ollut aina tärkeä elämänlanka.

Olen saanut Savon Yrittäjien varapuheenjohtajan tehtävän mukana myös verkostovaliokunnan puheenjohtajuuden. Ensimmäisen kuukauden hallitustyöskentelyn jälkeen on helppo sanoa, että minua on jälleen kohdannut hyvä onni tiimiyhteisössä. On tiedossa mielenkiintoinen ja työntäytteinen yrittäjävuosi.

Hannu RaatikainenHanx Suomi OyHallituksen varapuheenjohtaja,Savon Yrittäjät