Mainos: Savon Yrittäjät

Hullut ideat ja verkostot

"Hulluus ja sen synnyttämät ideat syntyvät uskalluksesta heittäytyä ja olla erilaisia". Juho Ojala

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: 100-vuotias Helvi Flick kertoi Kodin Kuvalehdessä muutama vuosi sitten kaiken mitä yrittäjän tulee muistaa.

Helvin oppeihin kuuluu kiinnostuminen, innostuminen ja näiden kautta uteliaisuus. Helvi kertoi myös nauravansa itselleen. Helvi käskyttää myös valittamaan vähemmän ja muistamaan että pettymykset kuuluvat elämään. Rehellisyys ja halu sopia mahdollisia riitoja ovat tärkeitä arvoja ja ominaisuuksia.

 

Tärkein ohje, jonka Helvin elämäntarina kertoi, oli kuitenkin seuraava: USKALLA YRITTÄÄ MAHDOTONTA.

 

Oma yrittäjätarinani varmasti on ollut juuri tätä. Olen elättänyt itseni ja samalla jälkikasvuni alalla, jossa kilpailua on aina riittänyt. Kilpailuetua miettiessä juuri mahdottomalta kuulostavan tekeminen on se mikä on tehnyt Jannesta yrittäjänä Yrittäjä-Jannen.

 

Tämän hetken päätyönäni vastaan Rock Paper Scissors Brewing Co:n brändistä ja markkinoinnista. Olen RPS:n perustajia ja kasvu-uralla toimivan panimon hallituksen puheenjohtaja. Panimon perustaminen oli hullu idea. 5,5 miljoonan suomalaisen maahan 100 jo alalla toimivan panimon joukkoon. Täysin konkurssikypsä idea. Noh, näin miettisi joku, mutta emme me. Me asetimme tavoitteemme kauemmaksi ja rakensimme koko liikeideamme kotimaata isommalle markkinalle. Täysin hullu idea, eihän pienpanimo Kuopiosta kykene sellaiseen. Ideaa viedään kuitenkin eteenpäin ja juomiamme on saatavilla tänä vuonna niin Aasiassa kuin Amerikassa. Hullu idea, jota on lähdetty toteuttamaan hyvän kumppaniverkoston avulla.

 

Meillä täällä Savossa hulluuden kerrotaan olevan verissä. Ei pidä paikkaansa. Hulluus ja sen synnyttämät ideat syntyvät uskalluksesta heittäytyä ja olla erilaisia. Hullu idea vie sinut parhaimmillaan paikkoihin, jonne et koskaan kuvitellut pääseväsi ja pahimmillaan eivät minnekään. Joskus ne maksavat vähän, mutta voit kuitenkin todeta, että tulipahan kokeiltua sekin. Pikku naurut päälle ja kohti uuden idean toteuttamista. Hae taustatukea, sillä verkostostasi löytyy sitä hulluillekin ideoille.

 

Meiltä Suomesta löydät upeita kumppaneita. Jokaiseen duuniin löytyy maailmanluokan osaajia. Katso asioita uusista kulmista ja mieti mihin haluat olla matkalla. Käytä verkostoasi ja hae kumppanit mukaan. Jos he eivät hetkessä innostu, älä anna periksi. Tehkää asioita yhdessä. Kollaboraatiot brändien, tuotemerkkien ja yritysten kesken ovat uusi musta. Parhaimmillaan ne tekevät molemmista isompia, parempia ja kiinnostavampia, ollen uusi tapa tehdä markkinointiasi. Ilman verkostoja ei olisi myöskään RPS Brewing:ia. Käytä verkostoasi, luo uusia aina kun mahdollista. Tapaa, tutustu, mutta älä esitä. Ole kuka olet. Tee matkasta hauska, naura ja näe positiivista, mene negatiivisten ohi mahdollisimman nopeasti. Uskalla. Ole utelias. Innostu. Epäonnistu ja yritä uudelleen. Naura samalla itsellesi. Älä valita. Ole aito. Ole kuin Helvi.

 

Janne Seppälä

hallituksen puheenjohtaja

RPS Brewing Oy

Sivustolla voi lukea Savon Yrittäjien YrittäjäSanomat-lehden juttuja Pohjois-Savon alueen yrittäjistä, työelämästä ja markkinoista. Sisältö on Savon Yrittäjien tuottamaa.

Yrittäjäsanomien näköislehteä voit lukea tästä!

Liity Yrittäjien verkostoon tästä!