Mainos: Savon Yrittäjät

Finnveran pk-takaus - tervetullut apu rahoitukseen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Haastattelimme siilinjärveläisen Körökyyti Oy:n hallituksen puheenjohtajaa ja taloushallinnon osaajaa Anne Nissistä heidän kokemuksistaan Finnveran pk-takauspalvelusta. Palvelu on tarkoitettu kasvua tavoitteleville pk-yrityksille. Takaus myönnetään yrityslainoihin ja takauksen hakemisen hoitaa yrittäjän oma pankki.

 

Pk-takaus tuli esille, kun olin yhteydessä Finnveraan yrityslainan merkeissä. Takaustuote on mielestämme vähän piilossa ja yrittäjät eivät välttämättä osaa itse kysyä sitä. Palvelun markkinointia tulisi tehostaa, jotta sitä tarvitsevat tietäisivät mitä etsiä, Anne Nissinen toteaa.

Körökyyti Oy oli yrityslainan tarpeessa ja olisi hakenut sitä ilman pk-takaustakin, mutta oikeaan aikaan löydetty palvelu sai heidät käyttämään tämän option. Takauksen hakemisen Anne Nissinen kokee vaivattomaksi. Oma pankki hoitaa asian käsittelyn alusta loppuun.

- Säästöpankista Matti Heiskanen hoiti pk-takauksen prosessin kokonaan ja kaikki hoitui mallikkaasti kuten tähänkin asti kolmenkymmenen vuoden asiakkuuden aikana.

Sp Optian yritysrahoituspäällikkö Matti Heiskanen toteaa Finnveran palvelun olevan juuri sitä, mitä yritykset ja pankit ovat kaivanneet.

 

- Pk-takaus on erittäin odotettu lisä alkutakaukselle. Se on mahdollistanut vähintään kolme vuotta toimineiden pienten- ja keskisuurien yrityksien investoinnit, joiden toteuttaminen on saattanut olla aiemmin haastavaa. Pk-takaus antaa sekä yrittäjälle että pankille lisätyökaluja kasvun tueksi ja toimii hyvänä vakuuselementtinä. Finnveraa täytyy kiittää selkeästä ja nopeasta käyttöliittymästä, mikä on helpottanut pankin työtä ja nopeuttanut prosessia myös asiakkaan näkökulmasta, Matti Heiskanen toteaa.

Kerroimme marraskuun Savon YrittäjäSanomissa kiristyneistä lainansaannin kriteereistä. Sama on huomattu Siilinjärvellä. Anne Nissisen mukaan helppoa rahaa ei ole saatavilla.

- Tämä takaa olemassa oleville yrityksille paremmat mahdollisuudet toimintaan. Tiukemmat ehdot karsivat myös pois ns. alle omakustannehintaiset toimijat, eikä kilpailu pääse vääristymään. Vakuusvaatimukset ovat kuitenkin realistisia, Anne päättää.

Pk-takaus

HakeminenOma pankkisi hakee pk-takausta puolestasi Finnveralta. Sinun tai Yrityksesi ei tarvitse olla suoraan yhteydessä Finnveraan.

EhdotFinnveran takausosuus on aina 80 %. Takauksen vähimmäismäärä on 10 000 euroa ja yhdelle yritykselle myönnettyjen pk-takausten enimmäismäärä on yhteensä 120 000 euroa. Finnvera ei edellytä hakijalta omarahoitusosuutta.

Taattava luottoVelkakirjaluotto

VakuudetPk-takaus on vakuudeton

Toimiala- ja muut rajoituksetToimialoina voivat olla muut kuin varsinainen maatilatalous, metsätalous tai rakennusliiketoiminnan perustajaurakointi. Pk-takaus ei sovellu yrityskauppojen, yrityksen omien osakkeiden hankkimisen, toimitila- tai ajoneuvohankintojen eikä viennin rahoittamiseen.

Sivustolla voi lukea Savon Yrittäjien YrittäjäSanomat-lehden juttuja Pohjois-Savon alueen yrittäjistä, työelämästä ja markkinoista. Sisältö on Savon Yrittäjien tuottamaa.

Yrittäjäsanomien näköislehteä voit lukea tästä!

Liity Yrittäjien verkostoon tästä!