Mainos:

Pielavesi – maailman paras paikka yrittää

Pielaveden kunta palkittiin vuoden 2019 yrittäjäystävällisimpänä.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Pielaveden kunta valittiin yrittäjäystävällisimmäksi kunnaksi heti tämän vuoden alussa. Näin yrittäjän näkökulmasta syyt valinnalle ovat selvät ja näkyvät yrittäjän arjessa.

 

Kunnan toiminnassa näkyy kunnan myönteinen asenne yrittäjyyttä kohtaan. Yhteistyö yrittäjien ja kunnan kesken on koettu molempien osapuolten toimesta toimivaksi, mutta ainahan kehittämistäkin löytyy. Tulevaisuudessa yhteistyötä pyritään kehittämään mm. yhteisillä koulutuksilla niin kunnan ja yrittäjien kesken, mutta myös yrittäjien välillä. Näin osapuolet pääsevät jakamaan, mutta myös nauttimaan toisen osaamisesta. Tärkeäksi koetaan kokeneiden konkareiden tietotaidon siirtäminen tulevaisuutta varten. Moni asia on saattaen vaihdettava ja monesti kokemus on kultaakin kalliimpaa.

Ammattitaitoisten työntekijöiden saaminen maaseutumaisemiin on haasteellista jo nyt pienemmille paikkakunnille, vaikka asumisen olosuhteet ovat loistavat. Jatkossa sama ongelma tulee olemaan myös usealla Pohjois-Savon kaupungilla. Tärkeää olisi saada oman kylän kasvatit harkitsemaan vakavasti kotikonnuilleen palaamista ammatillisten opintojen jälkeen, ja tätä silmällä pitäen kunnassa onkin jo nyt loistavat ja toimivat mahdollisuudet myös etätyöskentelylle. Tänne olisi hyvät puitteet perustaa perhe ja nauttia rauhallisemmasta arjesta samalla tehokasta työskentelyä unohtamatta!

 

Paikallisten ja alueellisten palvelujen käytön tärkeyden korostaminen yksilöiden arkisissa valinnoissa on ensiarvoisen tärkeää, sillä paikallisten yritysten suosiminen nettikauppojen sijaan on alueen kaikkien asukkaiden etu. Haasteena onkin saada tämä seikka kuluttajien mieleen silloin, kun he ostoksiaan suunnittelevat.

 

Pielaveden kunta ja yrittäjät jakavat jo saman tahtotilan tehdä Pielaveden kunnasta paras paikka asua, elää ja yrittää. Positiivinen kehittämisen asenne on aistittavissa ja työtä ollaan valmiita tekemään. Tämä yksinään ei vielä kuitenkaan riitä. Haastankin jokaisen kuntalaisen ja mökkiläisen pysähtymään hetkeksi ja pohtimaan asumisympäristöään, sen tarjoamia palveluja ja mahdollisuuksia. Olisiko vielä jotakin, mitä voisit tehdä oman kuntasi hyväksi, jotta voisimme kaikki rehellisesti sanoa Pielaveden olevan maailman paras paikka?

Mika SissoPielaveden Sähkötalo OyPielaveden Yrittäjät ry