Mainos:

Julkisissa hankinnoissa liikkuvat isot rahat: Vuoropuhelulla kohti parempia ja vaikuttavampia hankintoja Pohjois-Savossa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Puhekuplissa oleva on tuttua juttua ja ihan arjessa kuultua HankintaHelpin palveluista vastaavalle Savon Yrittäjien porukalle. Näihin edellä mainittuihin kysymyksiin ja toteamuksiin pyrkii nyt syksyllä täysillä käynnistynyt HankintaHelppi osaltaan vastaamaan. Palvelu toteuttaa hankintaneuvontaa ja koulutuksia pohjoissavolaisille pk-yrityksille, kuten myös julkisille toimijoille. Palveluntarve on huomattu vuosien saatossa yhä kasvavissa määrin.

HankintaHelppi auttaa ihan konkreettisesti niin yrittäjiä kuin myös julkisen sektorin toimijoita hankintojen eri vaiheissa. Ensiarvoisen tärkeää on yhteisen vuoropuhelun lisääminen.

- Elämme vieläkin osittain vanhan hankintalain varjossa, emmekä ehkä uskalla puhua ja riittävän aikaisessa vaiheessa hankinnan kohteesta ja tarpeista keskenämme. Toisin sanoen julkiset hankintayksiköt eivät vieläkään aina kerro hankinnoistaan yrittäjille ennen tarjouspyynnön julkaisua. Markkinavuoropuhelu on parhaimmillaan aitoa kanssakäymistä, missä tuleva hankinta muovautuu loppukäyttäjän ja veronmaksajan hyödyksi. Haluamme nostaa pohjoissavolaisten yrittäjien ja julkissektorin hankintaosaamisen tasoa reilusti, kertovat HankintaHelppipalvelun hankintaneuvoja Minna Sutinen, projektipäällikkö Mia Simpanen ja projektikoordinaattori Niko Knuutinen yhteen ääneen.

- Yrityksen pyörittäminen ja työnteko pitää yrittäjän kiireisenä. Osaamista hankinnoista ei välttämättä ole. Silloin kun yrityksen tulevaisuuden määrittelee kilpailutuksessa onnistuminen, on ensiarvoisen tärkeä saada apua ja neuvontaa heiltä, jotka työkseen käsittelevät hankintoja. Näin mikään tärkeä asia ei jää huomioimatta hankinnoissa, toteaa TulkkausILONA Oy:n yrittäjä Reeta Ahosilta.

- Olemme saaneet rahanarvoista hyötyä HankintaHelppi-palvelusta. Palvelu on osaavaa, nopeaa ja kattavaa. Hankintaneuvoja Minna on päässyt tutustumaan hieman eksoottisen alamme hankintoihin, ja näin ollen on ollut luontevaa jatkaa yhteistyötä edelleen, Ahosilta jatkaa.

Moni ei tiedä, että julkiset hankinnat mahdollistavat usealle yritykselle Suomessa vakaan kasvu- ja liiketoimintaalustan. Julkisia hankintoja tehdään Suomessa noin 35 miljardilla ja Pohjois-Savossakin noin 1,5 miljardilla vuosittain. Tunnistamalla julkisten hankintojen prosessit, on niihin helpompi myös osallistua.

- Nyt kannattaa lähteä tutustumaan hankintojen maailmaan! Osallistuminen on helppoa, ota Nikoon tai minuun yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai käy jättämässä yhteystietosi yrittajat.fi/hankintahelppi, Simpanen kannustaa.

 

Yhteystiedot

• Mia Simpanen, mia.simpanen@yrittajat.fi, p. 044 3680 505

• Niko Knuutinen, niko.knuutinen@yrittajat.fi, p. 050 4762 093

• Hankintaneuvoja Minna Sutinen minna.sutinen@yrittajat.fi, p. 050 5451 492

Minna Sutinen, Mia Simpanen ja Niko Knuutinen

Vinkit tarjouksen tekemiseen:

- Lue tarjouspyyntö aina huolella ja mielellään kahteen kertaan.

- Selvitä tarjouspyynnöstä tarve: mitä ollaan hankkimassa ja millä ehdoin.

- Vastaa tarjouspyynnön tarpeeseen: mitä tarjoat (tavarat, palvelut).

- Älä vastaa pyydetyn ohi.

- Katso tarjouspyyntö vielä läpi ja varmista, että tarjouksesi vastaa tarjouspyyntöä.

- Lähetä tarjous liitteineen ja jää odottamaan hankintapäätöstä