Mainos: Savon Yrittäjät

Esittelyssä Savon Yrittäjien puheenjohtaja: ”Savon Yrittäjät on minulle kuin toinen oma elämä”

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Olen toiminut 20 vuotta yrittäjänä lastensuojelualan ammattilaisena ja viimeiset kuusi vuotta myös konsernin toimitusjohtajana. Halu ja kova tahtotila vaikuttaa lastensuojelun arvoihin ja sen kehittämiseen toi mukanaan erityisosaamisen lasten traumaan ja erityishoitoa tarvitsevien nuorten hoitoon.

Yritykseni Sijaiskoti Satuniemi on perheyritys, jossa omat lapseni ovat mukana toiminnassa ja kasvaneet kiinni yrittäjyyteen. Yrittäjyys on minulle arvo, jota haluan tuoda vahvasti esille myös Savon Yrittäjien puheenjohtajana. Savon Yrittäjät on minulle kuin toinen oma elämä ja haluankin olla vaikuttamassa Savon alueen kehittymiseen.

Opiskelen tällä hetkellä kriisijohtamista ja saan voimaa hoitaessani hevosiani sekä muita Satuniemessä eleleviä eläimiä.

 

Yrittäjien järjestäytyminen on tänä päivänä tärkeää. On hyvä kuulua yrittäjäjärjestöön, joka antaa meille vaikuttamisen mahdollisuuden tehdä yhteinen yrittäjyyden yhteiskunta.

Kuntapolitiikassa mukana oleminen on auttanut itseäni ymmärtämään mikä merkitys yhteistyöllä ja elinkeinoelämän eri askeleilla on yhteisen päämäärän saavuttamisessa: yrittäjyys luo elinvoimaa. Kuntapäättäjät ja kansanedustajat ovat avainasemassa vaikuttamassa siihen, kuinka alueemme elinkeinoelämä kehittyy.

Ennen yrittäjyyttä työskentelin kotisairaanhoidossa sekä terveydenhoitajana äitiys- ja lastenneuvolassa. Tämäkin arvokas kokemus lisäsi kokonaisvaltaista näkemystä ja kokemusta kuntalaisten tarpeista ja on auttanut ymmärtämään yrittäjyyden merkitystä osana kuntalaisten hyvinvointia.

Olen ylpeä siitä, että Pohjois-Savossa on erilaista yrittäjyyttä. Ylpeä saa olla myös siitä, että kansainvälinen yrittäminen halutaan pitää pienillä paikkakunnilla ja luoda elinvoimaa alueellemme. Meidän tulee arvostaa jokaista yrittäjää, joka haluaa pistää likoon koko elämänsä, tietotaitonsa ja innovatiivisuutensa maakuntamme hyväksi.

 

Tarja ArbéliuspuheenjohtajaSavon Yrittäjät

Kuka?

Tarja Arbélius 

Yritys:

Sijaiskoti Satuniemi Oy ja Ihalan Tupa ja Polku Oy, lastensuojelu

Kokemus Yrittäjäjärjestössä:

2019 lähtien Savon Yrittäjien puheenjohtaja

2014-2018 Savon Yrittäjien varapuheenjohtaja, jolloin toimi myös Savon Yrittäjien Sote-valiokunnan ja myöhemmin Yhteiskuntavaliokunnan puheenjohtajana

2005-2008 ja 2011-2018 Kiuruveden Yrittäjien puheenjohtaja

2001-2004 Kiuruveden Yrittäjien hallituksen jäsen

Savon Yrittäjien hallituksessa 15 vuotta

Sivustolla voi lukea Savon Yrittäjien YrittäjäSanomat-lehden juttuja Pohjois-Savon alueen yrittäjistä, työelämästä ja markkinoista. Sisältö on Savon Yrittäjien tuottamaa.

Yrittäjäsanomien näköislehteä voit lukea tästä!

Liity Yrittäjien verkostoon tästä!