Mainos:

Kuinka humanisti heittäytyy digimarkkinoinnin maailmaan

Tiina Kekäläinen on saanut Yrittäjien digikoulutuksista potkua mm. INNOfloorin tuotteiden brändäykseen. Taustalla yrityksen maahantuomaa WoW!-sisustuspaneelia, joka on aitoa puuta ja helppo asentaa. Anna-Liisa Järvenpää

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Kun taide- ja kulttuurialalla vuosikymmeniä työskennellyt musiikinopettaja, taidepedagogi ja kirjailija hyppää perheyrityksen palvelukseen markkinoinnin pariin, ei kolhuilta ja kommelluksilta voi välttyä.

Mieheni tähän asti yksin luotsaama, kokonaisvaltaisia lattiaratkaisuja sekä puisia lattia- ja muita sisustustuotteita maahantuova yritys tarvitsi myyntiin ja markkinointiin lisävoimia. Työnjaossa minulle lankesivat yleisen markkinoinnin lisäksi uusien lattia- ja muiden sisustustuotteiden lanseeraaminen sekä jälleenmyyntiverkoston rakentaminen.

Puulattia-ala oli vuosien varrella tullut minulle tutuksi, koska iltalenkeillä ja saunan lauteilla oli yhdessä ratkottu alan asioita jo kymmeniä vuosia. Myös yhteistyö sujui neljänkymmenen vuoden kokemuksella ja ideoita ei minulta ole koskaan puuttunut. Tartuin tuumasta toimeen, vaikka myynnin ja markkinoinnin maailma poikkesi monessa suhteessa siitä, mihin olin entisessä työssäni tottunut.

Hyvin pian kuitenkin törmäsin esteeseen, joka tuntui aluksi täysin ylittämättömältä: digimarkkinointi ja some-maailma. Vastaan tuli Instagram, LinkedIn, Facebook, Twitter, Google Analytics, hakusanaoptimointi ja lukematon määrä muita asioita, joista minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä. Totesin, että olin pudonnut digikelkasta jo kauan sitten.

 

Ensimmäisenä oli yritettävä saada haltuun kokonaan uusi sanasto, kieli ja sen uudenlaiset merkitykset. Aluksi yritin yksin ymmärtää mistä on kysymys: Googletin, anelin apua nykysuomen sanakirjalta ja epätoivoissani soittelin nuoremman polven sukulaisille. Lopulta tajusin, että minun oli päästävä koulutukseen, jossa aloitettaisiin aivan alusta ja edettäisiin askel kerrallaan.

Tähän huutavaan tarpeeseen sain vastauksen Savon Yrittäjiltä. Yritys oppii ja menestyy (YOM) -koulutukset olivat kuin minua varten tehty: lyhyitä ja edullisia kursseja, jotka askel askeleelta johdattavat uuteen maailmaan.

Vaikka alussa olin ihan pihalla, kurssi kurssilta sanasto alkoi tulla tutuksi ja opin tekemään oikeita kysymyksiä, ja näin pääsin taas askeleen eteenpäin. Pikkuhiljaa irralliset tiedonpalaset löysivät paikkansa suuremmassa kokonaisuudessa ja minulle alkoi hahmottua, mistä digimaailmassa ja some-markkinoinnissa oikein on kysymys.

Edelleen olen vastaantulija nuoremman polven kollegoiden joukossa, mutta päivä päivältä opin enemmän ja saan rutiinia digikoukeroihin. Rennolla otteella ja sopivalla itseironialla kahlaan upottavien soiden ja raapivien rämeiden läpi.

Yrittäjien YOM-koulutuksien myötä olen kehittynyt digimarkkinoinnissa ja yrityksen uuden aputoiminimen ja tuotteiden brändäyskin on edistynyt merkittävästi. INNOfloorin uudet nettisivut ja somepäivitykset keräävät viikko viikolta enemmän huomiota ja laadukkaat tuotteemme on noteerattu eri kanavissa.

Savon Yrittäjät tarjoaa koko ajan mielenkiintoisia koulutuksia, joiden avulla on helppo laajentaa osaamista uusille alueille. Tällä hetkellä olen opettelemassa videoiden tekemistä markkinoinnin elävöittämiseksi.

Aluksi täyskäännökseltä tuntunut uranvaihto onkin osoittautunut vain uudenlaiseksi foorumiksi hyödyntää aikaisempaa kokemustani ja toteuttaa luovuuttani ja visuaalisuuttani. Taitojen karttuessa pääsen markkinoimaan kauniita ja ainutlaatuisia tuotteitamme yhä monipuolisemmin ja näyttävämmin. On ollut ilo huomata, kuinka vanhakin vielä innostuu, kun saa tehdä työtä monipuolisessa sisustusmaailmassa laadukkaiden tuotteiden parissa ja oppia koko ajan uutta.

Maksuton osaamiskartoitus ja superedulliset koulutukset

- Yritys oppii ja menestyy -palvelu (YOM) tarjoaa maksuttomia osaamiskartoituksia sekä tuettuja digitwistillä maustettuja koulutuksia pk-yrityksille ja yritysten henkilöstölle

- Yrittäjän kanssa käytävä osaamiskartoitus on keskustelu, jossa käydään läpi yrityksen nykytilannetta ja tulevaisuuden näkymiä

- Huippuedulliset koulutukset aina somemarkkinoinnista lainsäädäntöön tuettuun hintaan 100 €/päivä

- Katso lisää www.yrittajat.fi/yom tai soita Mialle 044 368 0508