Mainos: Tarinagolf

Tässä lajissa lapsi oppii sosiaalisia taitoja ja kohteliaita tapoja

Golf on vienyt monen perheen sydämen mennessään. Aika harvassa ovat ne lajit, joissa kaikki perheen jäsenet voivat harrastaa tai kilpailla yhtä aikaa, jopa samassa sarjassa.

Tero Peltola ja 6-vuotias Sampo-poika ovat perheensä kanssa innokkaita golfin harrastajia. ”Tarina on rauhallinen kenttä ja soveltuu mainiosti koko perheen yhteiseen golfharrastukseen”, Peltola toteaa.

Mainos | Kuopiolaiset Tero Peltola ja Kirsi Venäläinen ovat innokkaita golffareita, jotka ovat ottaneet harrastukseen luontevasti mukaan myös perheen pojat, kuusivuotiaan Sampon ja neljävuotiaan Toukon.  

Tero aloitti golfin 1990-luvulla. Hän pelaa kilpailullisin tavoittein liikuntavammaisten erityismaajoukkueessa, jota valmentaa Tarinagolfin päävalmentaja Janne Eskola. Tero ja muut suomalaiset osallistuvat joukkue-EM-kisoihin, jotka alkavat Espanjassa kesäkuun alkupuolella. 

Kirsi kertoo aloittaneensa golfin alkeiskurssilla Tarinassa, ja siitä se lähti. 

- Golfkierros on niin sanotusti omaa aikaa eli pelatessa pääsee hyvin arjesta irti. 

Viikonloppuisin Tero ja Kirsi golfaavat yhdessä, ja viikolla Tero tekee omia harjoitteitaan päivittäin. Pojat voivat toisen vanhemman pelatessa harjoitella harjoitusalueella toisen vanhemman kanssa. 

 

Yhteisöllistä liikuntaa 

- Tarinagolfissa on kaksi erilaista kenttää, hyvät harjoitusolot ja tilaa lapsillekin. Täällä on hyvä yhteisö, jossa tuntee itsensä tervetulleeksi. Tarina on kokonaisuutena erinomainen golfkeskus lähellä Kuopiota, Tero kiittelee. 

Kirsin mukaan aloittelijatkin otetaan hyvin mukaan eli yhteisöön pääsee hyvin sisälle. Tarina on rauhallinen kenttä ja soveltuu mainiosti koko perheen yhteiseen golfharrastukseen. 

Lapsiperheitä mahtuisi mukaan enemmänkin, joten kannattaa tulla vain rohkeasti mukaan. Golfia ei tarvitse harjoitella kilpailumielessä, vaan lajiin voi panostaa sen verran, mitä itse haluaa. 

- Lapset oppivat golfmaailmassa myös sosiaalisia taitoja, sääntöjen noudattamista ja kohteliaita tapoja. Itse peli opettaa keskittymistä ja tarkkuutta, on kasvattavaa pienestä pitäen ja tarjoaa liikuntaa ulkoilmassa, Tero ja Kirsi sanovat. 

- Juniorit aloittavat harjoittelun noin kuusivuotiaina, ja harjoituksia riittää läpi vuoden. Junioritoimintaa on eri ikäryhmille ja siihen kuuluu lajiharjoittelun lisäksi monipuolisesti myös muuta liikuntaharjoittelua, Tarinagolfin toimitusjohtaja Osmo Ruuska kertoo. 

- Tarinan juniorit ja edustuspelaajat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana voittaneet 54 SM- ja EM-mitalia. Meiltä on myös mahdollista edetä aina ammattilaiseksi asti, Ruuska mainitsee. 

Golfiin on helppo tutustua ja tulla mukaan

- Golf on yhä enemmän tulossa myös perheen yhteiseksi harrastukseksi. Kyselyn mukaan yli 80 prosenttia uusista pelaajista tulee lajin pariin lähipiirinsä kannustamina, Ruuska jatkaa. 

Kuka tahansa on tervetullut ohjattuihin tutustumisiltoihin mukaan. Niitä pidetään läpi kesän aina torstaisin klo 19.Green Card -kurssit alkavat maanantaisin klo 18. Kurssin suorittaneille on tarjolla myös Starttipaketti, johon kuuluu pelioikeuden lisäksimuun muassa aloittelijoiden valmennusta jokaisena sunnuntai-iltana.

- Meillä on mahdollista tulla myös pelitauon jälkeen nopeasti takaisin lajin pariin, jos esimerkiksi ”ruuhkavuodet” ovat välillä vaatineet kaiken vapaa-ajan ja golf on jäänyt taka-alalle. Erityisesti parina viime vuonna näin moni on tehnytkin. 

Itä-Suomen suurin golfkeskus

Tarinagolf ry:ssä on lähes 2 300 jäsentä, ja jäsenmäärä kasvaa tasaisesti. Vuosittain lajin aloittaa noin 250 uutta pelaajaa. Tarinassa pelataan 50 000 kierrosta vuodessa.

Katso lisää: https://tarinagolf.fi/