Mainos: Lakea

Oma koti Saaristokaupungista ilman ison lainan taakkaa, nyt se on mahdollista

Mainos| Lakean Omaksi-rahoitus tarjoaa aivan uudenlaisen polun asunnonomistajaksi ilman suuria alkupääomia. Asunto Oy Kuopion Lakeanhelmi mahdollistaa kaupunkimaisen asumisen luonnonläheisessä ympäristössä.

Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen kertoo, että Omaksi-rahoitus mahdollistaa asuntosäästämisen ja asunnonoston jokaiselle, turvallisesti. Kuopiossa Omaksi-koteja alkaa rakentua Saaristokaupunkiin Kaivannonlahteen.

Saaristokaupunkiin alkaa lähiaikoina rakentua 6-kerroksinen talo, josta voi saada kodin itselleen ilman, että käytössä on heti isoja pääomia. 

Lakean Omaksi-rahoitusmallin avulla Asunto Oy Kuopion Lakeanhelmen asuntoihin tarvittava alkupääoma on vain noin 7 prosenttia asunnon velattomasta hinnasta, mikä on Suomen alimpia pääomavaatimuksia. 

- Perusajatus Omaksi-kodeissa on se, että alkuun pääsee pienellä pääomalla. Talon rakennusaikana maksetaan noin 7 prosenttia asunnon kokonaishinnasta. Talon valmistumisen jälkeen asunnosta maksetaan joka kuukausi vuokraa, joka koostuu hoitovastikkeesta sekä erillisvastikkeesta, jossa on mukana myös lainanlyhennyksen osuus sekä korot, kertoo asuntomyyjä Nina Huovinen. 

Käytännössä vuokran maksaminen kerryttää siis asukkaan pääomaa ja rahaa menee reilusti myös omaan säästöön. 

- Omaksi-asuntojen vuokrataso on lähellä alueen keskimääräistä vuokratasoa tai joskus jopa sen alle, Huovinen lisää. 

Huomion arvoista on myös se, että Omaksi-rahoituksessa laina on ARA-rahoitteinen, jolloin asukkaan ei tarvitse sitoutua raskaaseen, henkilökohtaiseen asuntolainaan tai hankkia lainavakuuksia.  

Oma koti asumalla omaksi 

Nina Huovinen kertoo, että Omaksi-asunnon haltija voi 20 vuoden päästä lunastaa asunnon itselleen, vaikka toki asunnosta on mahdollista luopua jo aikaisemmassakin vaiheessa. 

- Omaksi-maksu ja kuukausittain maksettu pääomavuokra lasketaan eduksi loppukauppahinnassa ja tavoitteena on, että 20 vuoden päästä asunnon velattomasta hinnasta olisi jo noin 60 % maksettu. Varainsiirtovero tulee asukkaan maksettavaksi vasta asunnon lunastuksen yhteydessä. 

Mikäli asunnonvaihto tulee ajankohtaiseksi aiemmin, on asukkaalla useampia vaihtoehtoja. 

- Asunnon voi jälleen- tai alivuokrata tai siirtää sopimuksen kolmannelle osapuolelle. Asukas voi tässä tapauksessa määritellä kauppahinnan itse. Asunnon voi myös palauttaa Lakealle, jolloin Omaksi-maksu palautetaan kuluttajahintaindeksillä korotettuna. 

Omaksi-asuntoja upeissa maisemissa Saaristokaupungissa 

Kuopiossa Omaksi-asuntoja on tarjolla upeassa Asunto Oy Kuopion Lakeanhelmessä, joka rakentuu Saaristokaupunkiin rantamaisemiin Kaivannonlahden ja järven väliin. 

- Talossa on 42 asuntoa kuudessa kerroksessa. Asuntojen koot ovat 27,5 neliöstä 61 neliöön. Kaikkiin asuntoihin tulee todella makeat lasitetut parvekkeet ja paljon muitakin spesiaaleja yksityiskohtia. 

Tontille rakennetaan myös autokatos sekä autopaikoitusalue. 

Huovinen muistuttaa, että Omaksi-sopimuksen haltija voi tehdä asuntoonsa muutostöitä ja muokata kodistaan omannäköisensä. 

 

Tutusta As Oy Lakeanhelmeen tarkemmin tästä.

Omaksi-rahoitusmalliin voit tutustua lisää tästä.