Mainos: Tarinagolf

Sen piti olla vain kertakokeilu - Kun golfille antaa pikkusormen, se vie koko käden

Golf on nyt nosteessa. Siilinjärven Tarinagolfissa kierrosennätykset ja jäsenmäärät ovat kasvaneet tämän kevään aikana huimasti. Suosiota selittää osaltaan se, että golf on laji, jossa eritasoiset pelaajat voivat tasaveroisesti pelata yhdessä ja se sopii lähes kaiken ikäisille.

Mika Keppo innostui golfista viime kesänä ja avopuoliso Noora Lampinen tänä keväänä. ”Golf on koukuttava laji, joskus lyönti jopa menee sinne, minne on tarkoitettukin”, Mika vitsailee.

Mainos | Kuopiolainen Mika Keppo hurahti golfiin vuosi sitten kesällä kaverin houkuttelemana. Nyt hän pelaa neljästä kuuteen kertaan viikossa ja avovaimo Noora Lampinenkin suoritti green cardin muutama viikko sitten. Viheriöllä keskitytään vain seuraavaan lyöntiin ja työasiat unohtuvat.

 

-Kaveri houkutteli moneen kertaan ja päätin lähteä kokeilemaan. Aika lailla kerralla laji otti syleilyynsä. Tunsin, että sain rauhoittua kentällä ja ottaa irti arjesta. Pelaaminen on rentouttavaa, Mika kuvailee.

 

-Minä olen aloittanut vasta tänä keväänä. Erikoinen kevät laittoi miettimään, että mitä voisimme yhdessä tehdä, kun kaikki on peruttu, opinnotkin ovat päättymässä ja ylimääräistä aikaa tuli kalenteriin. Ilmoittauduin alkeiskurssille ja sillä tiellä ollaan, Noora taustoittaa.

Ei maksa maltaita

 

Mika joutui ampumaan alas myös oman kuvitelmansa lajin kalleudesta, budjettiaan voi säädellä omalle lompakolle sopivaksi. Varusteisiin saa toki uppomaan rahaa enemmänkin, mutta esimerkiksi Nooran pelivarusteet pariskunta osti edullisesti käytettynä ja hän maksaa kaudestaan vielä opiskelijahinnan.

 

-Minulla oli harhakuva, että tähän menee joka kesä tuhansia euroja, mutta muutamalla satasella selviää. Alkeis- ja green card -kurssin jälkeen budjettisi riippuu siitä, millä pelioikeudella ja minkälaisilla varusteilla haluat pelata. Nooralle ostimme mailat ja bagin 50 eurolla.

 

Myös lajin terveysvaikutuksia ja sosiaalisuutta pariskunta pitää tärkeänä. Kentällä kertyy kilometrejä huomaamatta: täysi kierros on nelisen tuntia ja noin kymmenen kilometriä. Bonuksena tulee hyvä mieli ja hyvä seura. He kannustavatkin kokeilemaan lajia tutustumisilloissa.

 

-Hyvällä säällä golf on kivaa hyötyliikuntaa - peruskunnon ylläpitämistä - ja mukavaa peliseuraa on ollut joka kerta. Kannattaa ainakin käydä ilmaisilla tutustumiskerroilla kokeilemassa, tämä on koukuttava laji. Yksi hyvä lyönti riittää nollaamaan epäonnistumiset ja kentälle pitää päästä uudelleen. Siellä voi pelatessaan unohtaa ulkomaailman asiat, kuunnella linnun viserrystä ja haistella ruohon tuoksua, pariskunta vakuuttaa.

Kokeileminen kannattaa – ja koukuttaa

 

Tarinagolfin toimitusjohtajan Osmo Ruuskan on helppo samaistua Mikan kokemuksiin harrastuksen aloittamisesta. Hänet kentälle sai naapuri 20 vuotta sitten ja kentällä ollaan yhä.

 

-Naapuri houkutteli ja se oli menoa kertalaakista. Kun on kerran aloittanut, harva lopettaa. Meillä Tarinassa vanhin pelaaja on yli 90-vuotias ja nuorimmat kolme-neljävuotiaita vanhempiensa mukana. Tämä onkin lajina ylivertainen, tätä voi harrastaa melkeinpä vauvasta vaariin niin kaun kuin liikuntakyky on tallella.

 

Kentälle pääsee kokeilemaan kuka vaan, Tarinasta löytyy aloittelijalle apua, opastusta ja välineitä lainaksi.

 

-Joka torstai on ohjattu tutustumisilta ja alkeiskurssi alkaa joka maanantai. Kaksi alkeiskurssi-iltaa riittää perehtymään lajiin, me ohjaamme sitten siitä eteenpäin, Osmo Ruuska kannustaa.

 

Tarinagolf ajanvaraus puh. 020 1878700

Tarinagolfintie 19, Siilinjärvi, www.tarinagolf.fi

Itä-Suomen suurin urheiluseura, jäsenmäärä yli 2400, joka kasvaa tasaisesti.

Yli 50.000 pelattua kierrosta vuosittain.

Kenttä auki huhtikuusta lokakuuhun.

 

Tarinan tulevia tapahtumia:

3.7. perjantaina klo 17 Range Party. Grillit on kuumana ja voi kokeilla golfia. Kaikki ovat tervetulleita mukaan.

17.7. perjantaina Ali Jahangirin stand up -ilta klo 19.

Tutustumisilta joka torstai alkaen klo 19.

Alkeiskurssi alkaa joka maanantai klo 17.30.

Tervetuloa Tarinaan! Meillä voit pelata kahdella korkeatasoisella 18-reikäisellä kentällä. Ajomatkaa Kuopion keskustasta on vain 15 minuuttia pohjoiseen!

Tarinassa on saatavilla myös kaikki golfkeskukseen kuuluvat oheispalvelut: harjoitusalueet, laadukkaat ravintolapalvelut KlubiTarinasta, pro shop KauppaTarina ja golfopetuspalvelut GolfkouluTarina.

www.tarinagolf.fi