Mainos: Lakea

Mietityttääkö iso asuntolaina? Näissä Kuopioon rakentuvissa kohteissa siitä ei tarvitse huolehtia

Lakean Omaksi-mallin avulla asunnonomistajaksi pääsee ilman suurta alkupääomaa. Kuopiossa on ennakkomarkkinoinnissa kaksi Omaksi-kohdetta, Kuura Saaristokaupungissa sekä Julkulaan rakentuva ainutlaatuinen puukerrostalo Kaarna.

Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen rantamaisemassa, johon rakentuu jos ei ensimmäinen, niin ainakin yksi ensimmäisistä Kuopion puukerrostaloista. As oy Kuopion Kaarnassa tullaan asumaan aivan Kallaveden rannan tuntumassa.

Mainos | Oman kodin ostaminen on yksi elämän isoimmista satsauksista ja se voi joskus tuntua liiankin kaukaiselta haaveelta. Niin ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä Lakean Omaksi-asunnoissa tie asunnonomistajaksi on mahdollinen ilman taloudellista riskinottoa.

- Omaksi-malli on herättänyt paljon kiinnostusta ihan kaikissa ikäluokissa. Se on erittäin hyvä vaihtoehto niin yksin asuville kuin myös esimerkiksi perheille, sillä oman kodin ostamista varten ei tarvitse ottaa isoa lainaa, asuntomyyjä Nina Huovinen kertoo.

Perusajatus Omaksi-asunnoissa on se, talon rakennusaikana maksetaan noin 7 prosenttia asunnon kokonaishinnasta. Talon valmistumisen jälkeen asunnosta maksetaan joka kuukausi vuokraa, joka koostuu hoitovuokrasta ja rahoitusvuokrasta, jossa on mukana myös lainanlyhennyksen osuus sekä korot.

- Käytännössä vuokran maksaminen kerryttää siis asukkaan pääomaa ja rahaa menee myös reilusti omaan säästöön. Omaksi-rahoituksessa laina on ARA-rahoitteinen, jolloin asukkaan ei myöskään tarvitse sitoutua raskaaseen, henkilökohtaiseen asuntolainaan. Lisäksi taloyhtiölainalla on valtiontakaus.

 

Omaksi-asuntoja rakenteilla Kuopioon

Lakealla on Kuopiossa ennakkomarkkinoinnissa Omaksi-asuntoja kahdessa eri kohteessa. As Oy Kuopion Kuura rakentuu Saaristokaupunkiin osoitteeseen Kaivannonlahdenkatu 8 aivan bussipysäkin eteen.

- Tässä kohteessa erikoista on se, että kaikissa asunnoissa on parvekkeella sivulle vedettävät liukulasiovet, jotka lisäävät valoisuutta. Asuntoja on tarjolla yksiöistä tilaviin neliöihin.

Kaivannonlahdenkatu on viihtyisä alue aivan Saaristokaupungin reunalla.

- Sinne on tarkoitus tulla kolmen talon kokonaisuus, joista yksi on valmistunut jo aiemmin. Pihan oleskelualueista tehdään viihtyisiä ja autokatokseen tulee viherkatto. Kun asunnon hankinnan kanssa on ajoissa liikkeellä, pääsee vaikuttamaan myös pintamateriaalien valintoihin ja tekemään uudesta kodista omannäköistään, Huovinen muistuttaa.

Saaristokaupunkiin rakennettavassa As Oy Kuopion Kuurassa kaikissa asunnoissa on parvekkeella sivulle vedettävät liukulasiovet, jotka lisäävät valoisuutta.

Kaarnassa nautitaan puun tuoksusta upealla sijainnilla

Toinen Lakean Omaksi-kohde on Julkulaan osoitteeseen Puijonsarventie 56 suunniteltu ainutlaatuinen puukerrostalo As Oy Kuopion Kaarna.

- Kaarna on Kuopion ensimmäisiä puukerrostaloja. 7-kerroksinen talo rakennetaan aivan Kallaveden rannan tuntumaan ja asukkaille rakennetaan myös yhteinen rantasauna ja laiturialue.

Lakealla on pitkä kokemus puukerrostalojen rakentamisesta ja kohteita on valmistunut jo useisiin kaupunkeihin. Näille taloille omalaatuista on upea puun tuoksu ja hyvä tunnelma.

- Komea talo rakennetaan puuelementeistä ja Kaarnan asuntoihin muuttaville tarjotaan rakentamisvaiheessa pintamateriaalivaihtoehtoja, joten tuleva asukas pääsee valitsemaan kotiinsa omaa sisustustyyliä ja -makua tukevat sävyt, Huovinen lisää.

Upea puutalo As Oy Kuopion Kaarna rakentuu aivan Kallaveden tuntumaan ja asukkailla tulee olemaan käytössä myös yhteinen rantasauna ja laiturialue.

 

Omaksi-malli ei sido pitkäksi aikaa

Omaksi-asunnon voi lunastaa itselleen 20 vuoden päästä, vaikka toki asunnosta on mahdollista luopua jo aikaisemmassakin vaiheessa.

- 20 vuoden aika saattaa kauhistuttaa, mutta pitkää sitoutumisaikaa ole. Asunto on rahoitusmallissa kiinni, mutta asiakkaan ei itse tarvitse olla, Huovinen muistuttaa.

Asunnon voi jälleen- tai alivuokrata tai siirtää sopimuksen kolmannelle osapuolelle. Asukas voi tässä tapauksessa määritellä kauppahinnan itse. Asunnon voi myös palauttaa Lakealle, jolloin Omaksi-maksu palautetaan kuluttajahintaindeksillä korotettuna. Huovinen muistuttaa vielä, että Omaksi-sopimuksen haltija voi tehdä asuntoonsa muutostöitä ja muokata kodistaan omannäköisensä.

 

Lue lisää Omaksi-mallista täältä.

Lisätietoja As Oy Kuopion Kuurasta löydät täältä ja As Oy Kuopion Kaarnasta täältä.