Mainos: JSC Pigu Perku

Yksinkertainen ja erinomainen tapa tehdä ostoksia halvemmista Euroopan verkkokaupoissa

Voit nykyisin ostaa tarvittavat tavarat poistumatta kodistasi. Verkosta ostamisessa houkuttelee hinnan lisäksi myös tavaroiden parempi laatu. Monet meistä etsivät tarvittavia tuotteita eurooppalaisista verkkokaupoista, koska siellä on suurempi tavaravalikoima. Toisinaan kohtaamme kuitenkin ongelman - tavaroita joko ei lähetetä Suomeen tai ne tarjotaan toimitettaviksi kohtuuttoman korkealla hinnalla.

Mainos |

Yrittäjä Tomas Bacys yritti täydentää ostoskoria ulkomaisissa verkkokaupoissa ja huomasi, että edes tunnetuimmat verkkobrändit, kuten Amazon tai Ebay, eivät lähetä tavaroita kaikkiin Euroopan maihin. Tämä ongelma on johdatellut ajatusta perustaa palvelu, jonka avulla kuluttajat voivat ostaa ja vastaanottaa tavaroita mistä tahansa eurooppalaisesta verkkokaupasta.

”Viisi vuotta sitten ryhdyimme tarjoamaan pakettien välityspalvelua liettualaisille kuluttajille. Myöhemmin tämä palvelu menestyi myös Latviassa ja Virossa. Tänään OstaEU.fi -pakettien välitysalusta on jo toiminnassa Suomessa”, palvelun perustaja Tomas Bacys kertoo toiminnan kehittämisestä. OstaEU.fi -lähetyspalvelun avulla on mahdollista tilata tavaroita ulkomaisista verkkokaupoista, jotka eivät lähetä tavaroita suoraan Suomeen. Palvelu tarjoaa asiakkaalle myös mahdollisuuden yhdistää tilaukset saman maan eri verkkokaupoista yhdeksi paketiksi, mikä tekee lähetyksestä entistä halvempaa.  

Ostaeu.fi-alustalle rekisteröityneelle käyttäjälle annetaan osoitteet Saksasta, Englannista, Puolasta, Ranskasta, Italiasta ja Liettuasta. Osoitteita voidaan käyttää tavaroiden tilaamiseen näiden maiden verkkokaupoista. Kaikki yhdestä maasta ostetut tavarat toimitetaan annettuun osoitteeseen Ostaeu:n varastolle, jonka jälkeen ne toimitetaan ostajan ilmoittamaan osoitteeseen Suomessa. OstaEU.fi -sivuston käyttäjätilillä voi seurata paketin jakeluketjua aina varastolle saapumisesta Suomeen toimitukseen saakka. "Meillä on oma kuljetusverkosto sekä varastot Saksassa, Puolassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Italiassa ja Liettuassa. Varastolle saapuvat asiakastilaukset lähetetään Suomeen useita kertoja viikossa, joten tarjoamme mahdollisuuden lähettää tavaroita paitsi halvemmalla, mutta myös monissa tapauksissa paljon nopeammin."

Ensinnäkin tuotevalikoima ja markkina-alue on paljon laajempi. Verkkokauppojen kilpailu tekee myös tuotteiden hinnoista houkuttelevampia. Eurooppalaisissa verkkokaupoissa tavaroiden valikoima on kokonaisuudessaan valtava, joten kauppiaat tarjoavat jatkuvasti kuluttajille hyviä ostotarjouksia. Ostajat voivat myös selailemalla internetiä vertailla tavaroiden ulkonäköä, valmistajia, hintoja, laatutakuita. Näin kuluttajat voivat valita heille sopivimman tuotteen parhaaseen hintaan, joka toimituskulut mukaan lukien on yleensä huomattavasti alhaisempi kuin Suomessa.

T. Bacys sanoo, että kriteerit vaihtelevat. Jokaisessa maassa tietty tavararyhmä voi olla joko halvempi tai korkealaatuisempi. Puolasta tilataan useimmiten autonosia, lisäravinteita ja halvempia vaatteita. Isossa-Britanniasta ja Saksasta ostajat etsivät todennäköisemmin korkealaatuista elektroniikkaa ja taloustavaroita, kun taas Ranskasta tai Italiasta voi ostaa vaatteita ja jalkineita tunnetuilta merkeiltä.

Summa voi olla merkittävä tai vähemmän merkittävä - tilanteesta riippuen. Esimerkiksi, kun tilaat tavaroita eri kaupoista, kukin niistä voi veloittaa 10–15 € lähetyskustannuksista Suomeen. Kun tilaat OstaEU.fi -palvelun kautta, lähetetyn paketin toimitus maksaa vain keskimäärin viidestä kuuteen euroa.

OstaEU-alusta tarjoaa kuluttajille paitsi mahdollisuuden ostaa korkealaatuisia tuotteita halvemmalla Saksan, Englannin, Puolan, Ranskan, Italian tai Liettuan verkkokaupoista, mutta myös säästää merkittävästi toimituskuluja.

Voit lukea lisätietoa OstaEU palveluista täältä – Ostaeu.fi