Mainos: Telia Finland Oyj

Pätkiikö wifi? Viisi vinkkiä, miten saat netin toimimaan kotonasi paremmin

Katso helpot niksit, miten voit varmistaa langattoman netin toimivuuden kaikkialla asunnossasi.

Mainos | Wifi toimii hyvin työhuoneessa, mutta olohuoneessa signaalin vahvuus ei enää riitäkään – kuulostaako tutulta? Isoissa asunnoissa wifin eli langattoman verkon toimivuus voi muodostua haasteeksi, kun signaali ei riitäkään kiviseinien läpi vastakkaiselle puolelle asuntoa. Katso helpot vinkit, miten voit varmistaa wifin toimivuuden kaikkialla asunnossasi.

Sijoita modeemi oikein

 

Jotta langattoman verkon signaali levittyisi mahdollisimman laajalle asunnossasi, modeemi tulisi sijoittaa mahdollisimman avoimelle ja keskeiselle paikalle. Vältä modeemin sijoittamista seinien tai huonekalujen taakse tai aivan katon tai lattian rajaan. Myös sähkökaappia kannattaa välttää, sillä metalli häiritsee langatonta signaalia.

Laajenna kuuluvuusaluetta lisälaitteilla

 

Jos pelkkä modeemin oikein sijoittaminen ei riitä, voit vahvistaa signaalia lisälaitteilla. Telian Smart Wifi -laajentimet vahvistavat hybridilaajakaistan langattoman verkon kuuluvuutta ja muodostavat yhdessä modeemin kanssa yhtenäisen, laajan wifi-verkon kotiisi. Laajentimet voi täsmäsijoittaa lähelle niitä alueita, joihin wifi ei normaalisti kanna – esimerkiksi läppärin kanssa voi siirtyä suoratoistopalvelun tai töiden pariin myös terassin puolelle.

 

Mikäli kotiisi ei ole saatavilla hybridilaajakaistaa tai käytössäsi on joku muu laajakaistaliittymä, langattoman verkon toimintavarmuutta voi kokeilla parantaa erilaisten wifi-mesh-laitteiden avulla. Isossa, monikerroksisessa asunnossa verkko ei välttämättä kanna vielä yhden laajentimen avulla kaikkialle, jolloin laajentimia voi hankkia useampia.

Millaisessa asunnossa lisälaitteista on eniten hyötyä?

 

Jos asuntosi on vähintään 70 neliöinen tai useammassa kerroksessa, Smart Wifi -laajentimilla saat todennäköisesti apua wifin katvealueongelmiin. Erityisesti tilanteissa, jossa modeemi sijaitsee kaukana siitä tilasta, missä wifille olisi käyttöä, laajentimet auttavat wifin peittoalueen laajentamisessa. Myös useat kiviseinät modeemin ja laitteen välillä heikentävät signaalin vahvuutta merkittävästi.

 

Lue lisää Smart Wifi -laajentimista.

<img alt="Advertisement" src="https://ad.doubleclick.net/ddm/trackimp/N567206.148958KARKIMEDIA.FI/B24239319.274962420;dc_trk_aid=469111816;dc_trk_cid=133210127;ord=[timestamp];dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=;tfua=?" style="width:1px; height:1px;"></img>