Mainos: Netplaza

Nopean netin tarve kasvaa

Poikkeuksellinen kevät jopa nopeutti yritysten digitalisaatiota tuotteiden ja palvelujen siirtyessä netin yli hankittaviksi tai etäversioiksi. Netplazan Petri Markkanen kertoo, mitä asioita ja ominaisuuksia kannattaa huomioida yritysliittymää hankkiessa.

Yhteydet kuntoon! Petri Markkasen tuore pesti Netplazan Kuopion myyntivastaavana on tuntunut luontevalta uran jatkolta Savon digimiehelle.

Mainos | Internetoperaattori Netplaza jalkautui Kuopioon viime syksynä. Nyt keväällä nimetty uusi alueen yritysmyyntivastaava Petri Markkanen ottaa asiakkaat huomaansa varmuudella. Markkanen lieneekin usealle savolaiselle yrittäjälle tuttu kasvo: hän toimi vuosituhannen alussa SavoGrow-kehitysyhtiössä teknisenä tuottajana sekä digikehityshankkeissa kouluttajana ja yritysneuvojana. Viime vuosikymmenen Markkasen piti kiireisenä oma kivijalkakauppa Vesannolla. IT-tarvikkeiden ja kodintekniikan lisäksi myyntiartikkeleihin kuuluivat myös valokuituliittymät Savon Kuidulta – jonka palveluntarjoajana Kuopiossa toimii Netplaza.

Ketterästi valtakunnallinen ja paikallinen

Luotettavia yhteyksiä ja ensiluokkaista palvelua lupaavan Netplazan suunnitelmissa on laajentaa toimintaa myös etelämmäksi ja pääkaupunkiseudulle.

– Netplazan vahvuus tarjoajien joukossa on tietty ketteryys, kun ei olla vielä megaluokan toimija. Suhteessa muihin meillä on aika pieni porukka keskittynyt hoitamaan asiakkuuksia, jolloin asiakas pysyy paremmin hanskassa ja pystytään oikeasti palvelemaan paremmin. Sitten toisaalta meillä on taustalla vahvat hartiat, Petri toteaa.

Valtakunnallisen Cinia-konsernin tytäryhtiönä Netplaza toteuttaa koko Suomen digitalisointia tarjoamalla yhteydet kymmenille alueellisille kuituverkoille Cinian runkoverkkoa hyödyntäen, mikä onkin Netplazan kasvun toinen kivijalka.

– Meidän palvelua on jo se, että halutaan selvittää vaatimukset ja mahdollisuudet. Niiden perusteella tarjotaan ratkaisua, eikä ole vain lista palveluja, että mitä meillä on tarjolla. Me tarjotaan ymmärrettävää analyysia siitä, miten kannattaa edetä tietoliikenneratkaisujen suhteen.

Kesän aikana vahvistetaan asemia edelleen, kun poikkeusoloista aletaan avautumaan ja tarjouskampanjakin käynnistyy näin kesän korvalla, Jynkän kotitoimistolta juuri näiden mahdollisuuksien ja vaatimusten kartoittamisen merkeissä yrityksiin soitellut Petri kertoo.

Mitä netiltä vaaditaan?

Verkon yli liikkuvien tiedostojen koko on moninkertainen muutaman vuoden takaiseen tilanteeseen. Erilaiset sovellukset ja striimit vaativat kaistaa tuodakseen datan – vaikkapa äänen ja kuvan – virheettömästi perille. Valokuitu on markkinoiden nopein teknologia, mutta liittymää hankittaessa tulee muistaa, että valokuitukin vaatii paitsi kuidun kiinteistöön asti, myös taakseen toimivan palvelinkeskuksen.

– Konesalipuoli Netplazalla on enemmän kuin kunnossa. Kun asiakas käyttää Netplazan liittymää, on yhteys varmistettu moneen kertaan.

Kuluttajapuolen vannoutuneet harrastajat ja ICT-alan yritykset ovat tarkempia omien yhteyksien ominaisuuksista, mutta ihan perinteisissäkin yrityksissä alkaa olla syytä tarkistaa oman verkon kapasiteetti, varsinkin jos samalla liittymällä on menty viimeiset 5–10 vuotta.

– Ihmiset on tottuneet olemassa oleviin kuparikaapeleihin, vaikka markkinoilla olisi parempaakin tarjolla. Vähän sama, kun saa silmälasit ja ymmärtää, että tältäkö se maailma näyttääkin!

Internetliittymä palveluna

Tietoliikenneyhteyttä hankittaessa kannattaa nopeuden lisäksi myös miettiä omaa osaamista ja resurssia hoitaa verkkoa. Jos ei ole ihan guru, omaa hommaa voi helpottaa hankkimalla järkeviä ylläpito- ja lisäpalveluja.

– Palomuurit, tietoturva, etäyhteydet eli VPN, webhotellit eli tila omille nettisivuille tai verkkokaupalle… internet on yritykselle semmoinen osa-alue, että kannattaa ottaa asiantuntija sitä kartoittamaan ja sitten vertailla niitä tarjouksien sisältöjä.

Jäikö tietoliikenneasiat mietityttämään? Tilaa sinäkin ilmainen nopean netin tarvekartoitus ja hyödynnä avaustarjous kesäkuun loppuun mennessä! Lisätietoja ja tarjousehdot:https://www.netplaza.fi/kuopio/

Katso video

Ensiluokkaista palvelua Kuopiossa jo syksystä 2019 – näin Netplaza saapui Kuopioon.