Mainos: Paikallis-Sähkö Oy

Täällä et pääse pitkästymään

Sähköalan töissä maisema vaihtuu ja osaaminen karttuu.

Paikallis-Sähkön osaavan työporukan lomatuuraaja Oskari Tiitinen (kesk.) opiskelee insinööriksi Kuopiossa, Janne Miettinen (vas.) on aurinkopaneeliasennusten ammattilainen ja Markus Toivanen vastavalmistuneena sähkötekniikan insinöörinä huolehtii töiden sujuvuudesta.

Mainos| Paikallis-Sähkön Kuopion toimipisteessä kuuluu maanantaiaamuna leppoisa puheensorina. Paikalla on todellinen moniosaajien joukko lähdössä keikkahommiin eri puolille maakuntaa. Ollikaisen Tommi on huoltoinsinööri, kaksosveljeksistä Niko Miettinen on enemmän keskittynyt huoltotarkastuksiin ja velipoika Janne aurinkosähköjärjestelmiin. Toivasen Markus toimii työnjohtajana ja kesätuuraaja Oskari Tiitinen lähti jo täyttämään autoa keikkaa varten. Porukka odottelee työpäällikkö Veijo Malista, joka omien sanojensa mukaan on elävä esimerkki työnantajansa hyvästä henkilöstöpolitiikasta: edetä voi omien taitojensa ja mieltymystensä mukaan.

-Aloitin sähköasentajana, sitten siirryin huoltoasentajaksi, sitä kautta työnjohtajaksi ja nyt toimin työpäällikkönä. Jos tässä talossa haluaa edetä, se on mahdollista, muttei ole pakko, Veijo kiteyttää.

Kahden kanavan taktiikalla

Janne Miettinen ennätti toimia safarioppaanakin sähköasentajaksi valmistuttuaan ennen kuin lähti sähköalan hommiin. Paikallis-Sähköön hän tuli reilu pari vuotta sitten, kun joutui yrityskaupan myötä työttömäksi. Työnhaku kahden kanavan kautta kannatti.

-Tein töitä vuokrafirman kautta, mutta laitoin tänne avoimen hakemuksen ja pääsin heti haastatteluun. Olin jo menossa töihin toiselle työnantajalle, kun Veijo soitti perään, että äläpä allekirjoitakaan sitä työsopimusta, tule meille hommiin, Janne muistelee.

Jannen päätökseen vaikuttivat isompi työnantaja, joka luo turvallisuutta, mutta erityisesti mahdollisuus aurinkopaneeliasennuksiin, joita Paikallis-Sähkössä aloiteltiin silloin.

-Kyllä isompi firma on turvallisempi ja aurinkopaneelihommat ovat mielenkiintoisia. Ne olivat aika lapsenkengissä, kun tulin, mutta tekemällä oppii ja maahantuojat kouluttavat. Nyt meillä on monta osaavaa asentajaa ja sisäinen koulutus pyörii koko ajan.

Hieno historia vakuutti

Kesätuuraaja Oskari Tiitinen on sähköasentajana kokenut tekijä. Hän opiskelee toista vuotta insinööriksi Kuopiossa. Helsinkiläisen veri veti Savoon Rautalammilla vietettyjen kesien pohjalta. Kesätöitä etsiessään Oskari teki ennakkotutkintaa ennen kuin lähestyi Paikallis-Sähköä työnhakumielessä.

- Katsoin yrityksen historiaa, joka vaikutti oikein hyvältä ja taustalla on iso ja ennestään tuttu emokonserni, joten valinta oli helppo. Täällä on ollut tosi mukavaa, koulutettua porukkaa töissä ja tuntuu, että minunkin halutaan täällä tekevän oikeasti joitain, Oskari vitsailee.

Tuorein rekrytointi Markus Toivanen teki insinööriopintojensa lopputyön Paikallis-Sähköön. Vastavalmistunut insinööri tutki aurinkopaneelien kuormanohjausjärjestelmiä ja nyt hän työnjohtajana ohjaa monitaitoista asennusporukkaa. Veijo Malinen korostaakin jokaisen omaa roolia osana tiimiä. Työelämätaitoja hän pitää tärkeänä ammattiosaamisen lisäksi.

-Meillä ei ole kovin autoritääristä johtamista. Jokaisella on oma rooli, mutta silti pelataan samaan maaliin. Oma-aloitteisuus, itseohjautuvuus ja hyvät vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä. Työmailla mennään yksityishenkilöiden koteihin, siellä – ja kaikkialla muuallakin - pitää osata kohdata asiakas ja ihminen, Veijo korostaa.

Mitä haluaisit meillä tehdä?

Kysymykseen, mikä täällä on parasta, moniosaajien joukolla on heti heittää kommentteja.

-Ei ole samanlaisia työpäiviä, työ on vaihtelevaa, ei pääse leipääntymään.

-Kaikki tulevat hyvin toimeen toistensa kanssa, täällä on loistava yhteishenki.

-Saa raitista ilmaa ja näkee kauniita maisemia.

-Meillä voi myös kouluttautua työn ohessa, työantaja ei asetu siinä esteeksi. Työhyvinvointi ja työssä viihtyminen ovat meille todella tärkeitä asioita. Rekrytointitilanteessa kysynkin usein ”kerro mitä haluaisit meillä tehdä”. Kuuntelemme ja kunnioitamme työntekijän toiveita, silloin molemmat osapuolet hyötyvät, Veijo kiteyttää.

Laita avoin työhakemus tulemaan

Paikallis-Sähkö