Mainos: Pindora Oy

Älylukko avaa kotioven helposti ja turvallisesti jopa etänä

Älylukko helpottaa arkea ja lisää samalla kodin turvallisuutta. Ei enää kynnysmaton alle piilotettuja vara-avaimia tai turhaa huolta siitä, jäikö ulko-ovi auki. Myös perinteiset avaimet toimivat Pindoran älylukon rinnalla entiseen tapaan.

Yhä useampi ihminen avaa nykyään ovensa älypuhelimen avulla. Useimmiten itselleen, mutta toisinaan myös etänä ystäville tai esimerkiksi remonttimiehelle.

Mainos | Loma lähestyy, mutta kenelle antaisin kotiavaimet kukkien kastelua varten? Onkohan koiranulkoiluttajalle annettu vara-avain varmasti tallessa? Kuka avaisi oven pesukoneen korjaajalle, kun joudun itse olemaan töissä? Entä kuinka vaihdetaan avaimet Airbnb-vieraiden kanssa?

Monella meistä on kokemuksia tilanteista, joissa kotiovi pitäisi saada auki silloinkin, kun koti on tyhjä.

–Kotiavainten jakaminen muille kuin asukkaille on usein paitsi hankalaa, myös mahdollinen turvallisuusriski. Hyvä ratkaisu arjen helpottajaksi on älylukko, sanoo Pindora Oy:n toimitusjohtaja Juha Häkkinen.

Pindora on ulko-oven sisäpuolelle asennettava kotimainen älylukko, joka avaa kotioven älypuhelimen avulla, myös etänä. Voit esimerkiksi päästää lähetin toimituskäynnille kotiisi työpaikaltasi käsin. Jälkeenpäin voit myös varmistua siitä, että vierailija on muistanut sulkea ulko-ovesi lähtiessään. Käyttö on helppoa ja turvallista.

Pindoran älylukko omaa korkean teknologiansa lisäksi myös tyyliä. Designin takana on maailmallakin palkittu muotoilija Harri Koskinen.

 

Älylukko tuo lisää mahdollisuuksia arkeen

Ajoittaisten vierailijoiden lisäksi monien kotona käy myös säännöllisesti muitakin kuin asukkaita, esimerkiksi siivoojia, kotipalvelun työntekijöitä tai koiranulkoiluttajia. Kotiavaimia voi siis olla käytössä muillakin kuin asukkailla ja joskus voi olla jopa vaikeaa pysyä ajan tasalla siitä, missä ja kenellä kodin avaimia onkaan. 

–Pindoran käyttäjät voivat kotiavainten luovuttamisen sijaan antaa viikkosiivoojalle tai Airbnb-vieraalle näppärän PIN-koodin. Koodia on helppo käyttää, mutta sen voi myös nopeasti vaihtaa tai poistaa käytöstä kokonaan esimerkiksi silloin, kun asiakassuhde siivoojan kanssa päättyy tai Airbnb-vierailu on ohitse, Häkkinen kertoo.

Pindoran hallintapaneelista voit myös jatkuvasti seurata, kenellä on pääsy kotiisi ja kuinka lukolle määriteltyjä PIN-koodeja on käytetty. Näin vara-avainten käytöstä, jäljittämisestä tai katoamisesta ei tarvitse olla enää huolissaan.

Siirtyminen Pindoran käyttäjäksi ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tarvitsisi luopua perinteisten avainten käytöstä kokonaan. Jos itse avaat kotiovesi edelleen mieluiten perinteisillä avaimilla, voit jatkaa niiden käyttöä Pindoran rinnalla normaalisti. Pindoran älylukko ei rajoita omia käyttötottumuksiasi millään tavoin, vaan tuo ennen kaikkea lisää mahdollisuuksia arkeesi.

Älylukko takaa luvan saaneille ihmisille pääsyn asuntoon silloinkin, kun avaimet eivät ole syystä tai toisesta paikalla.

Pindora on askel kohti älykotia 

Pindoran älylukko sopii niin uusiin kuin vanhoihin taloihin ja käytännössä kaikkiin ulko-oviin. Se asentuu helposti ja nopeasti ilman työkaluja. Käyttöä varten tarvitset vain wifi-yhteyden ja älypuhelimen, jossa on internet-yhteys ja selain. Erillisiä applikaatioita ei tarvitse asentaa. Pindora ei muuta lukon alkuperäistä käyttöä tai vaadi pysyviä muutoksia oveen, joten sen asentamiseen ei tarvita taloyhtiön lupaa.

– Esimerkiksi vuokra-asujalle paras älylukko voi hyvinkin olla Pindoran tarjoama ratkaisu, jonka asentamisesta ei jää jälkiä, joka ei tee muutoksia lukkoon ja jonka voi ottaa muuton yhteydessä mukaan, Häkkinen huomauttaa.

Älylukitus yleistyy nopeasti, mutta siihen siirtyminen tuntuu monista edelleen hieman turhalta. Miksi vaihtaa perinteiset avaimet älypuhelimen näpräämiseen?

– Monet ajattelevat, että perinteiset avaimet ovat ihan toimivat, mutta käytön myötä kuitenkin huomaavat älylukon tuomat edut arjessa hyvin nopeasti. Vanhemmat esimerkiksi toteavat, että lapsille ei enää tarvitse teettää uusia avaimia hukkuneiden tilalle, eikä kenenkään tarvitse enää juosta avaamassa ovia muille, kun sen voi tehdä myös etänä, Häkkinen muistuttaa.

– Suurimmat kiitokset olemme saaneet niiltä käyttäjiltä, jotka aiemmin unohtelivat avaimiaan jatkuvasti. Kun on muutaman kerran seissyt rappukäytävässä odottamassa huoltomiestä ovea avaamaan, alkaa älylukko tuntua varsin hyvältä idealta, Häkkinen naurahtaa.

 

Lue lisää Pindoran älylukosta täältä.  

 

Lisätietoa yrityksestä löydät pindora.fi

Pindora on suomalainen teknologia-alan yritys, joka on erikoistunut älylukko- ja älykotiratkaisuihin. Teemme innovatiisia ja helppokäyttöisiä älylaitteita joka kotiin. Pindoran älylukolle on myönnetty Avainlippu- ja Design From Finland -merkit.

www.pindora.fi