Mainos: Savon yrittäjät

Edustamme talouden ylläpitävää voimaa - Savon Yrittäjien varapuheenjohtaja Merja Korkalainen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Järjestötoimintani alkoi 25 vuotta sitten, kun minut valittiin Kuopion Käsityö- ja Tehdas-seuruus ry:n sihteeriksi. Sihteerinä ja rahastonhoitajana toimin 2008 asti, jolloin minut valittiin silloin 140-vuotiaan yhdistyksemme ensimmäiseksi naispuheenjohtajaksi. 

Olen kiitollinen siitä luottamuksesta, mitä olen saanut osakseni aina silloin kun olen tullut valituksi järjestön luottamustehtävään näinä vuosina. Toimiminen yrittäjäjärjestössä ja yhteistyö eri ihmisten ja tahojen kanssa on antanut minulle paljon: tietotaitoa, kontakteja, vaikuttamiskanavan, näköalapaikkoja ja ystäviä. Olen pyrkinyt antamaan parhaan panokseni ja kantamaan vastuuni, oli se sitten sihteerin, puheenjohtajan tai hallituksen jäsenen toimi.

Tärkeintä minulle on kuitenkin sen asian tiedostaminen, että vain osallistumalla voin vaikuttaa yrittäjyyden edellytysten parantamiseen. Yhdessä yrittäjäjärjestönä pystymme ajamaan yrittäjyyden asioita, puolustamaan kantojamme ja tulemaan kuulluksi yhteisistä asioista päätettäessä. Vahva ja jäsenmäärältään monilukuinen sekä aktiivinen yrittäjäjärjestö on elintärkeä.

Yrittäjyyttä arvostetaan ja siihen kannustetaan yhteiskunnassamme. Yrittäjyyskasvatus on tullut oppiaineeksi kouluissa. Aloittamisen tueksi on rakennettu erilaisia järjestelmiä, esim. uusyrityskeskukset. Yrittäjyyden merkitys kansantaloudelle on ymmärretty: se luo lisäarvon, millä hoiva, sivistys ja turva yhteiskunnasamme kustannetaan. Edustamme talouden ylläpitävää voimaa. Ollaan siitä ylpeitä!

Yrittäjätaipaleeni nivoutuu perheyrityksemme tarinaan. Isäni vuonna ’64 perustama yritys kaatui 1992 lamaan. Perustimme veljeni kanssa yrityksen, joka aloitti toiminnan osittain entisellä ja osittain uudella liiketoimintakonseptilla. Yritys on toiminut 28 vuotta valmistaen julkitilakalusteita. Työllistämme 15 henkilöä. Olin joitain vuosia palkkatöissä kirjanpitäjänä yhteisyrityksemme ulkopuolella. Tässäkin yrittäjyys veti puoleensa, joten neljä vuotta sitten perustin tilitoimiston.