Mainos: Savon yrittäjät

Savon Yrittäjien HelpDesk -hanke

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Nimeni on Jouni Ortju, olen kuopiolainen liikkeenjohdon konsulttiyrittäjä ja olin mukana jo heti koronapandemian alkuvaiheessa liikkeelle laitetussa Savon Sissit-toiminnassa, jossa meitä vapaaehtoisia ilmoittautui mukaan auttamaan yrittäjäkollegoita koronan aiheuttamissa erilaisissa liiketoimintahaasteissa.

Puheluja tuli paljon ja pystyin ilokseni auttamaan kymmeniä yrittäjäkollegoita esim. eri toimijoiden liikkeelle laittamien koronakriisirahoitustukien hakemisessa - ja mikä vielä suurempi ilo, hyvin moni noista hakemuksista tuotti toivotun tuloksen! Tässä yhteydessä tein jälleen kerran sen havainnon, että jokainen yrittäjä ja yritys on omanlaisensa – mikä rikkaus!

Tilanteen hieman rauhoituttua alun hyvinkin synkistä tunnelmista on siirrytty ikään kuin kriisin käsittelyn toiseen vaiheeseen, johon aluejärjestömme Savon Yrittäjät haki ja sai rahoitusta HelpDesk-hankkeelle, joka starttasi kesäkuussa ja päättyy lokakuussa. Savon Yrittäjät kilpailutti hankkeen asiantuntijat (13 kpl) ja itse tulin valituksi erityisesti akuuttineuvonta -osioon ja lisäksi olen mukana liiketoiminnan kehittäminen -osiossa. Kolmantena toimenpiteenä hankkeessa ovat yritysjärjestelyt.

Toimeksiantoja minulle on HelpDesk-hankkeessa tullut useita ja suurin osa niistä on kohdistunut joko koronakriisirahoitustukien hakemiseen tai raportointiin. Ensimmäiset kontaktit on otettu puhelimitse ja tämän jälkeen keskusteluja on jatkettu niin sähköpostitse, etäpalaverein kuin henkilökohtaisin tapaamisinkin. Näissä tärkeää on ollut tukea ja auttaa yrittäjiä hakemusten teossa, asioiden kuvaamisessa ja haasteellisten tilanteiden selvittämisessä.

Ammatillisesti tämä on ollut erittäin mielenkiintoinen, opettavainen ja yrittäjyyden syvällisemmässä ymmärtämisessä oivalluksia tuottanut prosessi – joka vielä jatkuu!

Savon Yrittäjien HelpDeskiin voi tehdä ilmaisen palvelutilauksen täältä: bit.ly/HDSavo

Yrittäjien tuet nyt

Väliaikainen työttömyysturva

- Tukea jatkettiin vuoden loppuun asti. Tukea haetaan Kelalta ilmoittautumalla työttömäksi työnhakijaksi. Lisätietoja: https://www.kela.fi/tyottomyysturva-yrittaja

Yksinyrittäjätuki

2000 euron tuki, jota voit hakea oman kuntasi yrityspalveluiden kautta. Lisätietoja löydät Savon Yrittäjien nettisivuilta.

Kustannustuki

Valtiokonttorin myöntämä tuki yrityksen juokseviin kuluihin. Myönnetään 2000 eurosta 500 000 euroon asti. Lisätietoja valtiokonttorin sivuilta.

 

Muut rahoituskanavat

- Finnveran takaamat käyttöpääomalainat

- Business Finlandin ja Ely -keskuksen rahoitukset