Mainos: Tilintarkastustoimisto Juha Tissari

15 vuotta tilintarkastusyrittäjänä – ”Asiakkaiden luottamus on monen tekijän summa”

Tilintarkastustoimisto Juha Tissarilla on paljon lujia asiakassuhteita, jotka ovat kestäneet yrityksen alusta saakka. Paikallisuus sekä henkilökohtainen ja joustava palvelu ovat yritykselle tärkeitä asioita.

Yrittäjä Juha Tissarin kiireisen arjen vastapainona toimii vapaa-ajan asunto, jossa hän viettää kaiken vapaa-aikansa ja jossa erilaista tekemistä riittää ympäri vuoden.

Mainos | – Asiakkaiden on helppo asioida sellaisten henkilöiden kanssa, jotka he tuntevat entuudestaan ja joihin he tietävät voivansa luottaa, toteaa 15-vuotista yrittäjätaivaltaan muisteleva Juha Tissari

Niin kuin monet muutkin alat, myös tilintarkastusala on kokenut muutoksia vuosien varrella ja vaikka monet asiat hoituvat digitaalisuuden ansiosta etänä, on paikallinen, henkilökohtainen ja joustava palvelu edelleen ensisijaisen tärkeää. 

Erityisen iloinen Juha Tissari on siitä, että yrityksellä on pitkiä, jopa alusta asti säilyneitä asiakassuhteita. Tilintarkastaja on yrittäjän luottohenkilö, jonka kanssa hän voi käydä luottamuksellisia keskusteluja, joissa monta kertaa puhutaan paljon muustakin kuin vain bisnekseen liittyvistä asioista. Erityisesti vaikeuksien kohdatessa tilintarkastajan rooli yrittäjän tukena on ensiarvoisen tärkeä. 

Yritys on kasvanut vuosien varrella 

Tissarilla on monipuolinen kokemus liike-elämästä. Jo lapsuudenkodissa Pielavedellä Katajamäen kylällä syttyi kipinä yrittäjyyteen K-kauppiaan ja taksiautoilijan nuorimpana poikana. Suvussa oli myös yrittäjiä useammassa eri polvessa. 

Noin kymmenen vuoden ajan Tissari oli pankkialan eri tehtävissä pääkaupunkiseudulla ja Forssassa. Tuona aikana hänellä heräsi kiinnostus jatko-opintoihin ja niinpä hän perheensä kanssa muutti Tampereelle opiskelemaan kauppatieteitä. 

– Sieltä valmistuttuani olin parin vuoden ajan Op-ryhmässä taloushallintotehtävissä. Vuonna 1998 minulle tarjoutui mahdollisuus muuttaa kotimaakuntaan Savoon ja aloitin työt tilintarkastajana suuren kansainvälisen tilintarkastusketjun aluetoimistossa. KHT-tutkinnon suoritin vuonna 2002 ja julkishallinnon JHT-tutkinnon vuonna 2010. 

Oman yritystoimintansa Tissari aloitti Kuopiossa 12.9.2005. Aluksi hän toimi yksinyrittäjänä muutaman vuoden, mutta asiakaskannan kasvun myötä toimistoon on voitu palkata lisää henkilöitä. 

– Nyt meitä on kokoaikaisesti kaksi auktorisoitua tilintarkastajaa sekä kolme tilintarkastusassistenttia sekä sen lisäksi noin puolet vuodesta neljä tilintarkastusassistenttia. 

Tuomo Sirviö, Veera Hirvonen, Laura Saukko, Saara Sikanen ja Juha Tissari palvelevat paikallisesti, henkilökohtaisesti ja joustavasti Tilintarkastustoimisto Juha Tissari Oy:ssä.

Kannustaa nuoria hakeutumaan alalle 

Tulevaisuuden Juha Tissari arvioi tuovan alalle lisää uudistuksia ja etenkin digitaalisuus tarjoaa yrittäjille uusia mahdollisuuksia, jotka on vain osattava valjastaa omaan käyttöön. 

– Itse ajattelen, että nuorilla on tällä alalla sen suhteen paljon potentiaalia. Haluaisinkin kannustaa nuoria hakeutumaan tilintarkastuksen pariin, tällä alalla riittää vaativaa, mutta monipuolista ja ihmisläheistä työtä. 

Yli puolet Juhan yrittäjäurasta yhtiössä töissä mukana olleella Tuomo Sirviöllä on samansuuntaisia ajatuksia. 

– Olen jo opiskeluvaiheessa yli 8 vuotta sitten kiinnostunut alasta ja hakeuduin silloin työharjoitteluun Juha Tissarille ja sillä tiellä ollaan edelleen. Näihin vuosiin on mahtunut välillä hektisenkin työn vastapainoksi myös rutkasti uuden opettelua ja opiskelua myös vapaa ajalla. 

Erityisesti Sirviölle on jäänyt mieleen valmistautuminen HT-tilintarkastajatutkintoon, jonka hän suoritti vuonna 2018.  

– Ala todella tarjoaa haasteita ja pitkäjänteistä kehittymistä kaipaavalle henkilölle mahdollisuuden jatkuvaan kehittymiseen ja osaamisen syventämiseen kirjanpidon, yhtiöoikeuden ja verotuksen saralla. 

Syksyllä edessä muutto uusiin toimitiloihin 

Uutta sisältöä syksyyn tuo toimiston muutto uusiin tiloihin, minkä myötä pääsemme kaikki samoihin tiloihin. Uudet tilamme Viestikadulla ovat hyvien kulkuyhteyksien varrella katutasossa, Tissari kertoo. 

Vastapainona arjen aherrukselle Juha Tissari rentoutuu vapaa-ajan asunnollaan. 

– Vietän siellä kaiken mahdollisen vapaa-ajan. Tekemistä riittää ympäri vuoden ja savusaunan leppeissä löylyissä mieli lepää. Perheeseeni kuuluvat vaimoni Raijan lisäksi kaksi tytärtä ja poika. Puolisoni tuki ja perheen merkitys jaksamiselle on ollut ensiarvoisen tärkeää työpäivien ollessa usein pitkiä. Erityisen ylpeä olen uudesta roolistani tuoreena tyttärenpojan ukkina. 

https://tissari.fi/

Tilintarkastustoimisto Juha Tissari on hyväksytty tilintarkastusyhteisö, joka tarjoaa tilintarkastus- ja neuvontapalveluja eri liike-elämän alueilla toimiville yrityksille ja yhteisöille.