Mainos: Citymarket Päiväranta

Nyt tuli pullonpalautuksesta nopeaa! Uusi automaatti nielaisee kerralla säkillisen pulloja ja tölkkejä

K-Citymarket Päivärannassa on otettu käyttöön uusi palautusautomaatti, jonka ansiosta palauttaminen on todella nopeaa ja hygieenistä. Tuotteita ei tarvitse enää asetella yksitellen automaattiin.

Kauppias Pasi Toppari näyttää, miten uuteen pullonpalautusautomaatiin voi kerralla kaataa ison määrän muovipulloja ja tölkkejä.

Mainos | K-Citymarket Päiväranta on ensimmäisten suomalaiskauppojen joukossa ottanut käyttöön uuden TOMRA R1 -pullonpalautusautomaatin, johon voi palauttaa muovipullot ja tölkit. Automaatti muuttaa palautustilannetta huomattavasti nopeammaksi ja hygieenisemmäksi, sillä tuotteita ei tarvitse enää syöttää automaattiin yksitellen.

- Automaattiin voi tyhjentää kerralla esimerkiksi jätesäkillisen muovipulloja ja tölkkejä, jonka jälkeen laite lajittelee ne paineilman avulla jopa viisi kertaa nopeammin kuin tavallinen automaatti, kauppias Pasi Toppari kertoo.

Lasipulloja uuteen automaattiin ei saa laittaa, vaan ne palautetaan vieressä oleviin perinteisiin automaatteihin entiseen tapaan.

- Olemme uudistaneet kauppaa paljon ja asiakkaamme ovat kiittäneet sillä, että meillä on ollut ennätysten vuosi ja olemme kasvaneet. Uusi automaatti on meille investointina arvokas, mutta haluamme tehdä ostoskäynnistä entistä sujuvamman. K-Citymarket Päiväranta haluaa olla mukana sellaisissa kehityshankkeissa, jotka ovat asiakkaillemme merkityksellisiä.

Huomioithan, ettei uuteen automaattiin saa laittaa lasipulloja, vaan ne palautetaan entiseen tapaan.

Sujuvampaa pullonpalautusta

Pasi Toppari on 33 vuotta ollut kaupan alalla ja uusi pullonpalautusautomaatti on yksi lukuisista kehityksistä, joita matkan varrella alalla on tapahtunut.

- Olen itsekin sieltä pullonpalautushihnan päästä aloittanut urani 16-vuotiaana. Ensin oli vain lasipulloja, jotka pakattiin tilaa vieviin koreihin. Sitten tulivat tölkit ja rutistettavat muovipullot, jotka käytetään uudelleen, Toppari muistelee.

Uudet, nopeammat pullonpalautusautomaatit ovat olleet jo jonkin aikaa käytössä Ruotsissa ja Norjassa, ja niistä on tullut todella suosittuja.

- Suomalaiset ovat innokkaita juomapakkausten kierrättäjiä: Suomessa palautettiin vuoden 2019 aikana huikeat 1,9 miljardia juomapakkausta. Mitä sujuvampaa pullonpalautus on, sitä useampi osallistuu kierrättämiseen. Maailmaa voi pelastaa pullo kerrallaan – tai tässä tapauksessa yli 100 pulloa kerrallaan, kertoo TOMRA Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti.

Nopeuden lisäksi automaatti on käyttäjälle myös erittäin hygieeninen, kun muovipulloja ja tölkkejä voi kerralla kaataa laitteeseen isomman määrän ilman, että niitä tarvitsisi yksitellen syöttää.

Palautettuasi muovipullot ja tölkit, sulje automaatin luukku. Automaatti lajittelee tuotteet paineilmalla. Ota kuitti ja jatka ostoksille.