Mainos: Savon Aallot

Vihdoinkin aidosti paikallinen radio!

Viritä radiotaajuudeksi 102,0, niin tiedät mitkä ovat Savon kuumimmat puheenaiheet.

Kuvassa radion päätoimittaja Mika Aro sekä juontajat Sami Turunen ja Hanna Hahl.

Mainos | Nyt tarkkana Kuopion seutu ja sormi valmiiksi radiovirittimelle, sillä upouusi Savon Aallot aloittaa toimintansa marraskuussa.

Savon Aallon aloittamisen eteen on tehty pitkään ja huolella valmisteluja, joten päätoimittaja Mika Aro odottaa jo malttamattomana sitä, että Vuorikadun studiosta Kuopiosta päästään virallisesti ääneen.

– Savon Aallot on radiokanava, joka kertoo mitä Savossa sattuu ja tapahtuu. Tuomme esille paikallisia ihmisiä, ilmiöitä ja puheenaiheita. Kuuntelemalla meitä tietää, mitä täällä Savossa tapahtuu, Aro kertoo.

Aro kuitenkin painottaa, ettei Savon Aallot ole mikään vakavasävytteinen uutisradio.

– Toki juontajien puheissa voivat vilahdella myös valtakunnallisesti pinnalla olevat asiat, mutta nekin kytkeytyvät jollakin tavalla kuuluvuusalueellemme. Me emme halua vaipua synkkyyteen vaan teemme juttuja ilon ja positiivisuuden kautta. Luomme fiilistä, joka tarttuu koko alueelle!

Kuuntelijat vahvasti mukana radion tekemisessä

Mika Arolla on lähes 30 vuoden kokemus radioalalta ja hän ollut kaksi kertaa Radiogaalassa ehdokkaana vuoden paikallisradiojuontajaksi. Uuden radiokanavan aloittaminenkin on hänelle tuttua juttua.

Savon Aallon toinen juontaja on siilinjärveläinen Hanna Hahl, jolla on myös pitkä kokemus radiossa työskentelemisestä. Tiimin täydentää Sami Turunen, joka muuttaa pääkaupunkiseudulta takaisin Savoon.

– Myös Samilla on mittava ura radion parissa ja hän on valmis ammattilainen, jolla on upea radioääni. Sami tulee juontamaan lauantain ohjelmaa, jossa on tarjolla kevyempää ja viihteellisempää sisältöä. Meillä on kasassa hyvä tiimi, joka tulee loistavasti toimeen ja se kuuluu varmasti myös kanavan kuuntelijoille, Aro iloitsee.

Vahvasti paikallisen sisällön lisäksi Savon Aallot ottaa kuulijansa vahvasti mukaan radion arkeen.

– Haluamme aktivoida kuulijoitamme ja ottaa heitä mukaan lähetyksiin. Meillä on tulossa esimerkiksi kilpailuja ja studioon voi lähettää soittaa tai lähettää viestiä, jos esimerkiksi näkee tien päällä jotain tai on muuten vain meille asiaa.

Tämän lisäksi lauantaisin kuulijat pääsevät toden teolla osallistumaan, sillä lähetykseen otetaan vastaan toiveita musiikista, legendaarisia terveisiä tai vaikka kertomuksia omasta musiikkimausta.

Ole mukana kuulijoiden elämässä

Uusi radiokanavamme tarjoaa mainostajille upean mahdollisuuden tavoittaa paikallisesti ja tehokkaasti.

Savon Median myyntijohtaja Marko Hämäläinen kertoo, että Savon Aaltojen potentiaalinen kuuntelijamäärä Kuopion seudulla on 156 000 kuulijaa päivittäin.

– Radio on tehokas markkinointikanava, sillä se on olennainen osa kuulijoiden arkea. Kaikista parhaiten radio tavoittaa kuulijat aamuisin ja iltapäivisin työmatkaliikenteen aikaan, mutta kaiken kaikkiaan radio on vahvasti mukana kuulijoiden arjessa. Radion prime time, paras kuunteluaika, on klo 6.15–18.00.

Yli 90 % suomalaisista kuuntelee radiota, ja etenkin viimeaikaiset olosuhteet ovat entisestään lisänneet kuuntelua.

– Kaupallinen radio tavoittaa 83 prosenttia 25–54-vuotiaista. Radiota kuunneltaessa hyvin harvoin vaihdetaan kanavaa mainosten kohdalla, joten ne tulevat tutkitustikin erittäin hyvin kuulluiksi, Hämäläinen lisää.

Radiomainonta on erityisen hyvä keino tehdä taktista mainontaa, mutta aivan yhtä hyvin se soveltuu myös esimerkiksi brändin vahvistamiseen. Radiomainonnan tekeminen on mainostajalle myös vaivatonta.

– Mediatalo Keskisuomalaisen kokenut audiotuotantovastaava Simo Orpana suunnittelee radiomainonnan laadukkaasti ja ammattitaitoisesti asiakkaan toiveita ja tarpeita kuunnellen. Radiospottien tuotantoon meillä on tarjota runsaasti ratkaisuja niin taustan äänimaailman kuin erittäin laajan spiikkerivalikoimamme avulla. Asiakas voi siten avullamme helposti valita omalle brändilleen sopivimmat ääniratkaisut!

Savon Aallot -radiokanava on osa Mediatalo Keskisuomalaista, joka on Suomen johtava paikallis- ja maakunta media ja luotettava media-alan kumppani.

– Onnistuneen radiokampanjan varmistavat ammattitaitoiset mediamyyjämme, joiden kanssa asiakkaan on vaivatonta ja helppoa rakentaa tuloksellinen ja tuottava radiomainoskampanja. Asiakkaan mainonnan tarpeisiin voimme nyt siis vastata myös radiossa – tehokkaasti Savon Aalloilla. Mainonnan kokonaisratkaisuissa laajatkin kampanjat hoituvat nyt kauttamme niin radioaalloilla kuin painetussa ja digitaalisessa mainonnassakin, Hämäläinen korostaa.