Mainos: Suomen vitamiinikeskus Oy

Suomen Vitamiinikeskuksen yrittäjä Henri Tauriainen luottaa avoimeen ja reiluun peliin – “Työnhakijat usein hämmästelevät, voiko tuntipalkkamme olla totta”

Mainos | Henri Tauriaisesta ei pitänyt tulla myyjää. Toisin kävi, kun hän päätti vuonna 2002 mennä puhelinmyyntiin kuukauden mittaiseen työharjoitteluun vain 16-vuotiaana. Myöhemmin harjoittelu muuttui työsuhteeksi ja pian hän löysi itsensä jo vuorovastaavan tehtävistä. Vuonna 2007 hänestä tuli myyntitoimiston esimies, vuotta myöhemmin koko yrityksen myyntijohtaja.

Nykyisin Henri on Suomen Vitamiinikeskus Oy:n yrittäjä. Kiinnostus omaa yritystä kohtaan syntyi, kun vuonna 2009 hänen silloinen työnantajansa joutui lopettamaan toimintansa. Aluksi myyntiä tehtiin kotitoimistoilta, kunnes taloudellinen tilanne salli avata toimiston puijonkadulle. Nykyinen osoite on sammonkadulla.

– Hyvin usein meille tullaan elämän ensimmäiseen työpaikkaan. Meillä on paljon myyjiä, jotka etsivät itselleen väliaikaista ratkaisua tienata rahaa ja kerätä työkokemusta. He voivat olla vastavalmistuneita, opiskelujen ohessa töitä tekeviä tai sitten pitkän työuran muualla tehneitä ihmisiä, jotka haluavat vielä eläkeiän kynnyksellä jatkaa työelämässä.

Monella hakijalla on epäilyjä soveltuvuudestaan myyntialalle. Ihmiset eivät aina usko pärjäävänsä tai olevansa “myyntiainesta”. Tauriaisen mielestä kukaan ei synny myyjäksi. Hän uskoo, että kenestä vaan voi tulla myyjä. Tärkeimpinä avuina hän pitää pitkäjänteisyyttä ja asennetta uuden oppimiseen.

– Myyjä voi joka päivä vaikuttaa itse lopputulokseen ja asettaa omat tavoitteensa. Kivassa porukassa on helppo syttyä myös haastamaan itsensä ja muut kilpasille. Tällaisia mahdollisuuksia ei ole liukuhihnatyössä, jossa päivät etenevät samalla kaavalla viikosta toiseen. Myyjän työssä voi löytää uusia puolia jatkuvasti. Uraakin voi luoda. Kaikki meidän esihenkilömme ovat olleet ensin myyjiä. Siitähän se oma urapolkunikin lähti. Nyt ollaan sitten omistajia, Tauriainen naurahtaa.

Puhelinmyyntialaa kohtaan on paljon ennakkoluuloja. Tauriaisen mukaan, mediassa käsitellään vain puhelinmyynnin negatiivista puolta. Hän tietää itsekin tapauksia, joissa toiminta ei ole ollut reilua. Työntekijöistä huolenpito ja avoin toiminta ovat hänen omat arvonsa pyörittää yritystä.

– Työnhakijat usein hämmästelevät, voiko tuntipalkkamme olla totta. Minusta työstä pitää maksaa ihan normaalisti palkka. Tavoitteena tietysti on, että työntekijät tienaavat enemmän omilla myyntituloksillaan. Ensimmäistä työtään hakevalle nuorelle on tärkeää antaa positiivinen kokemus heti työelämän alussa. Annamme työsopimukset mukaan kotiin ennen allekirjoituksia ja pyydämme näyttämään ne huoltajille. Ohjaamme samalla soittamaan meille, jos kysyttävää ilmenee, Tauriainen kertoo.

Miksi ihmiset sitten valitsevat Suomen Vitamiinikeskus Oy:n työpaikaksi?

– Meillä on omat tuotteet, joiden ansiosta meillä on oma asiakaskanta. Se vähentää kilpailevaa soittamista merkittävästi. Lisäksi tuotteemme ovat kotimaisia, turvallisia ja niille on myönnetty avainlippu. Työhön annetaan kattava perehdytys. Meille hakiessa ei tarvitse olla valmis myyntialan osaaja. Ja tietysti tärkeimpänä on, että meillä saa varmasti palkkaa ja sitä voi nostaa omalla panoksellaan hyvin merkittävästi.

Tauriainen sanoo lopuksi, että myyjän tehtäviin on tälläkin hetkellä paikkoja tarjolla ja toivoo kaikkia kiinnostuneita ottamaan yhteyttä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.vitamiinikeskus.fi/rekrytointi.

Katso videolta, kun Kyösti haki Suomen Vitamiinikeskukselle töihin.

Suomen Vitamiinikeskus on kuopiolainen laadukkaiden vitamiinien ja ravintolisien myyntiin erikoistunut yritys. Meille tuotteen kotimaisuus ja ekologisuus ovat sydämenasioita.

Suomen vitamiinikeskus Oy