Mainos: Sakky

Sakky panostaa yritysten palveluihin

Uuden työvoiman ja henkilöstön kehittämisen palvelut yhdessä osoitteessa

Sakky Yrityspalvelut tavoittaa joka arkipäivä yhteystiedoilla 044 785 3700, yrityspalvelut@sakky.fi

Mainos | −Yritysasiakkaidemme palvelutarpeet liittyvät lähes aina joko uuden työvoiman saatavuuteen tai henkilöstön koulutus- ja kehittämispalveluihin. Palveluita näihin tarpeisiin tuotamme kahta väylää hyödyntäen.Savon ammattiopiston tarjonnasta löytyy valtava määrä erilaisia tutkintoja ja niiden osia. Savon koulutuskuntayhtymän omistaman Savon Koulutus Oy:n toimintaa taas ovat esimerkiksi yhteishankintakoulutukset kuten Rekry- ja Täsmä-koulutukset, kertoo Sakky Yrityspalveluita johtava Jukka Kosunen.

– Halusimme tuoda kaikki palvelumme yritysasiakkaalle yhteen kanavaan. Sakky Yrityspalveluiden tiimissä työskentelee lisäkseni viisi työelämäkoordinaattoria ja yhteyspäällikkö. Palvelemme kaikkien toimialojen asiakkaita yhdessä koulutusalojemme asiantuntijoiden kanssa. Yhteydenotto vaan Yrityspalveluiden puhelinnumeroon tai sähköpostiin ja asia lähtee etenemään, kannustaa Kosunen yrityksiä aktiivisuuteen.

Rekrykoulutuksella on koulutettu yrityksen täsmätarpeeseen esimerkiksi maskinvalmistajia varkautelaisella Lumidental Oy:lla.

Oppisopimus kasvattaa suosiotaan

– Asiakkaiden tarpeet vaihtelevat yksittäisestä harjoittelijatoiveesta laajoihin koulutuskokonaisuuksiin. Sekä tutkinnoista että osakeyhtiön palveluista löytyy kyllä vaihtoehtoja erilaisiin tilanteisiin, tuumaa yhteyspäällikkö Maija Savolainen.

– Esimerkiksi oppisopimus on ketterä ja maksuton väline myös olemassa olevan henkilöstön koulutustarpeissa. Tämä tahtoo usein unohtua, kun perinteisemmin on keskitytty rekrytointiin oppisopimuksella.

Sakkyssa tehtiin vuonna 2020 koronasta huolimatta ennätysmäärä eri mittaisia uusia oppisopimuksia, lähes 2000 uutta sopimusta.

– Tästä olen todella ylpeä ja se on valtakunnallisestikin melko poikkeuksellista. Hienoa, että olemme voineet näin montaa tarvetta auttaa eteenpäin, iloitsee Jukka Kosunen vastuullaan olevan oppisopimustoiminnan kehityksestä.

PeltiKii Palveluilla peltisepän ammattitutkinnosta valmistunut Sami ja parhaillaan tutkintoa suorittava Ville nousivat katon reunalle poseeraamaan kilpaa valmistumassa olevan sinkityn konesaumapeltikaton kanssa.

”Osaaminen menee suoraan liikevaihtoon ja tulokseen”

Kuopiolaisen PeltiKii Palvelun yrittäjä Markus Kauhanen on aktiivinen koulutuksen ja oppisopimuksen asiakas. Yrityksessä on tällä hetkellä 20 työntekijää, joista noin puolella on kokemusta kouluttautumisesta oppisopimuksella. Myös yrittäjä itse on suorittanut peltisepän ammatti- ja erikoisammattitutkinnot yrittäjän oppisopimuksella.

– Itsellenihän peltisepän ammatti on sukurasite. Osakeyhtiö perustettiin 2015, ja ensimmäiset työntekijät koulutettiin oppisopimuksella minulle ja veljelle työpareiksi. Ja sen jälkeen muitakin, tälläkin hetkellä meillä on peltisepän oppisopimuksessa työntekijä.

Kauhanen korostaa yrityksen omaa aktiivisuutta ja asennetta.

– Kyllähän yrityksen ja työnantajan rooli korostuu. On saatu tosi hyviä ja sitoutuneita työntekijöitä ja pystytty oppisopimuksella tarjoamaan myös jatkokouluttautumisen mahdollisuuksia esimerkiksi johtamisen puolella. On tärkeää, että ihmiset saavat tilaisuuden laajentaa työtehtäviään ja kehittyä yrityksen mukana.

Osaavia peltiseppiä ei valmiiksi ole tarjolla, ja koulutusmyönteisyys onkin Markus Kauhasen yritykselle liiketoiminnan elinehto. Hyötyä kysyttäessä yrittäjän vastaus löytyy nopeasti.

– Osaaminen menee suoraan liikevaihtoon ja tulokseen.

Lue lisää

Sakky Yrityspalveluista Yrityksille | Savon ammattiopisto

Tietoa oppisopimuksen mahdollisuuksista Oppisopimus | yrityksille | Savon ammattiopisto

Rekrykoulutus uuden työvoiman löytämisen tukena Rekrykoulutus | Savon ammattiopisto

Esimerkkejä koulutustarjonnastamme Koulutukset | Savon ammattiopisto

Kestävän tulevaisuuden tekijä

Savon ammattiopisto