Mainos: K-Citymarket Kolmisoppi

K-kauppiaan on henkilökuntansa kanssa joka päivä rakennettava kauppa uudelleen – ”Kymmenen vuotta sitten yhdessä jännitettiin, tuleekohan tänne yhtään asiakasta”

K-Citymarket Kolmisopen kauppiaat Topi ja Anni Miettinen juhlistavat 10-vuotista kauppiasuraansa.

Anni ja Topi Miettinen haluavat palvella asiakkaitaan suurella sydämellä ja herkällä korvalla. ”Työtyytyväisyys ja asiakastyytyväisyys ovat meille tärkeitä asioita.”

Mainos | -Fiilistä voisi kuvata onnekkaaksi ja kiitolliseksi. Olemme saaneet kiertää kauppiaina eri puolilla Suomea ja tehdä töitä upeiden ihmisten parissa.

Näin kuvailee tuntojaan K-Citymarket Kolmisopen kauppiaat Topi ja Anni Miettinen kauppiasuransa 10-vuotisjuhlan äärellä. Aikoinaan Vaasan yliopistossa tavannut pariskunta pitää menneitä vuosia tapahtumarikkaina ja opettavaisina. Nyt on takana viisi kuukautta K-Citymarket Kolmisopen kauppiaina, joka oli yksi yhteinen määränpää.

-Kun starttasimme kauppiasuran, meillä oli selkeä tavoite olemassa: päästä K-Citymarket-kauppiaiksi Pohjois-Savoon. Paljon on tapahtunut kymmenessä vuodessa. Meillä on ollut etuoikeus päästä tekemään töitä osaavien ihmisten kanssa, niin asiakkaiden, työntekijöiden, kollegoiden, Keskon kuin kaikkien yhteistyökumppaneidenkin kanssa. Yhteiset panostukset on nyt palkittu.

Kaakonkulman kautta Kuopioon

K-kauppiasuran ensimmäinen päivä valkeni vapunaikaan vuonna 2011 Tervakoskella, Puuhamaan vieressä. Avaushetkellä oli jännitystä ilmassa, mutta lopulta kaikki meni niin kuin pitikin.

-Se oli pieni K-market, jossa oli aluksi kolme työntekijää meidän lisäksemme. Avajaispäivänä Anni meni kassalle ja minä lihatiskille ja yhdessä jännitettiin, tuleekohan tänne yhtään asiakasta. Kyllähän niitä sitten tuli – ja jopa niin, että tuplattiin myynti aika nopeasti, Topi Miettinen muistelee.

Hämeen jälkeen pariskunta suuntasi K-supermarket-kauppiaiksi Kaakonkulmalle ja sieltä lopulta Kuopioon ensin K-Supermarket Matkukseen ja lopulta Kolmisoppeen. Kuopio on Topin kotikaupunki ja oululaislähtöinen Annikin sanoo sopeutuneensa helposti.

-Olen oppinut elämään savolaisen ja savolaisten kanssa, hän nauraa ja jatkaa, että Kuopio on paras paikka kasvattaa lapsia ja tänne on tarkoitus jäädä pitemmäksi aikaa.

Isossa marketissa myyntivolyymin lisäksi kaikki muukin on suurempaa, muun muassa työympäristö on kasvanut kolmen hengen porukasta 30 hengen työyhteisöksi. Tämä ympäristö kuitenkin tuntuu sopivalta ruoanlaitosta muutenkin innostuneelle pariskunnalle.

-Samat lainalaisuudet pätevät, mutta isommassa mittakaavassa. K-Supermarketissa meidän vastuullamme oli kaikki, nyt vain ruoka ja se tuntuu omimmalta, koska olemme itsekin innokkaita ruoanlaittajia. Viikonloppuisin herkutellaan oman pizzauunin pizzoilla ja kesällä grillataan, mutta arjessa tarvittaessa oikaistaan, Topi kuvailee.

Runsas ja houkuttava kalatiski on yksi kauppias Topi Miettisen ylpeydenaiheita. ”Kalaa tulee meille myös lähivesien kalastajilta.”

Sesongit ovat huippuaikaa

Kauppiaina he ovat yhdessä 24/7, mutta selkeä työnjako ja erilaisten vahvuuksien hyödyntäminen ovat auttaneet arjen pyörittämisessä.

-Olemme löytäneet toistemme vahvuudet ja hyödynnämme niitä. Meillä on esimerkiksi erilainen vuorokausirytmi: Minä olen aamuihminen ja Topi hoitaa aamurutiinit kotona ja tulee iltapainotteisesti myymälään. Molemmat olemme päivittäisessä työssä mukana.

Kauppiaina he kokevat, että palkitsevia hetkiä tulee päivittäin, mutta asiakkaiden tyytyväisyys ja luottamus on lunastettava aina uudelleen. Yhdessätekemisen meininki ja sesongit antavat eniten virtaa.

-Joka päivä kauppa rakennetaan uudelleen. Kun on henkilökunnan kanssa selvitty aamun suurimmasta rutistuksesta ja asiakkaita alkaa virrata ovista, se palkitsee parhaiten. Sesongit ovat myös huippuaikaa, kun ihmiset on juhlafiiliksellä. Nythän meillä on ihan oma sesonki, kun tällä viikolla on juhlan kunniaksi tarjouksia talo täynnä, kauppiaat vinkkaavat.

Kysymykseen missä ja miten vietetään 20-vuotisjuhlia aikanaan, molemmilla on selkeä vastaus.

-Samassa paikassa. Meillä on niin hyvät ihmiset töissä ja hyvä kauppapaikka, jota voi kehittää. Haluamme palvella asiakkaita joka päivä parhaalla mahdollisella tavalla ja kuunnella herkällä korvalla. Meille kauppiuus on elämäntapa ja teemme tätä työtä suurella sydämellä. Haluamme, että meillä on kiva olla töissä ja kiva käydä kaupassa.

-Iso kiitos meidän henkilökunnalle ja asiakkaille siitä, miten hienosti meidät on otettu Kolmisoppeen vastaan!

Sushit valmistetaan päivittäin paikan päällä aina tuoreista raaka-aineista ja ne ovatkin saaneet paljon kiitosta asiakkailta.

K-Citymarket Kolmisoppi

Seuraa arkeamme somessa ja anna palautetta.

Löydät meidät Facebookista ja Instagramista käyttäjänimellä kcmkolmisoppi