Mainos: Navigaattori/ Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Aivan torin tuntumassa sijaitsevan Navigaattorin asiantuntijat tarjoavat monipuolista ja henkilökohtaista apua työnhakuun tai koulutuksen kiemuroihin kaikille kuopiolaisille. Asiointi onnistuu vaivattomasti ilman ajanvarausta joka arkipäivä. Tarvittaessa hyödynnetään myös etäyhteyksiä.

Työ- ja yritysvalmentaja Merja Kuusela palvelee asiakkaita myös ilman ajanvarausta.

Mainos | Houkuttaako työpaikan vaihtaminen tai ammatillisen osaamisen päivittäminen koulutuksen kautta mutta et tiedä mistä saisit apua juuri omaan tilanteeseesi? Kuopion keskustaan osoitteeseen Torikatu viisi on avattu kaikkia kuopiolaisia auttava ohjaus- ja neuvontapalvelua tarjoava Navigaattori, josta löytyy yhteen paikkaan koottuna apua erilaisiin työuraan ja koulutukseen liittyviin kysymyksiin.

”Navigaattorista saa aina henkilökohtaista apua esimerkiksi oman osaamisen kartoittamiseen ja markkinoimiseen työnantajille tai koulutusvaihtoehtojen löytämiseen”, kuvaa Navigaattorissa työskentelevä työ- ja yritysvalmentaja Jaana Seppänen Navigaattorin monipuolisia palveluita.

Apu kootusti yhdestä paikasta

”Meillä asiointi on tehty helpoksi ja piipahtamaan asiantuntijan luo voi tulla vaivattomasti ilman ajanvarausta”, kertoo Navigaattorin toinen työ- ja yritysvalmentaja Merja Kuusela. Jos paikan päälle keskustaan tuleminen ei onnistu niin palvelua on tarjolla myös joustavasti etäyhteyksillä, vinkkaa Kuusela.

Navigaattorissa työskentelee myös esimerkiksi opinto-ohjaajia, jotka ovat asiakkaan tukena suunnittelemassa erilaisia opiskelupolkuja täydennyskoulutuksesta aina kokonaisen tutkinnon opiskeluun asti. Seppänen mainitsee Navigaattorin yhdeksi vahvuudeksi sen, että saman katon alta löytyvät ammattilaiset toimivat tiiviissä yhteistyössä asiakkaan tilanteen edistämiseksi eikä asiakkaan tarvitse lähteä asioimaan useaan eri paikkaan. Asiakas hyötyy Navigaattorin työntekijöiden laajoista verkostosta, lisää Kuusela.

Navigaattori sijaitsee Kuopion keskustassa hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

Työn iloa asiakkaiden onnistumisista

Elokuun 2020 alusta lähtien Navigaattorin laskuriin on kertynyt jo reilusti yli tuhat asiakaskäyntiä. Useimmiten yhteydenotot ovat koskeneet koulutukseen hakeutumista tai uuden työpaikan hakemista. ”Uuteen työhön tai opiskelemaan hakeutuminen voi olla iso elämänmuutos. Parasta tässä työssä on kuulla, kuinka asiakas on onnistunut nappaamaan haaveissa siintäneen työpaikan tai rohkaistunut hakeutumaan kohti uuden alan opintoja”, kertoo Kuusela työstään.

”Navigaattorin palvelun tavoitteena on lähteä aina liikkeelle asiakkaan yksilöllisestä tilanteesta, minkä huomioimisesta olemme myös saaneet kiitoksia asiakkailta. Tärkeintä on, että meiltä saa luotettavaa apua omien uravaihtoehtojen kartoittamiseen” lisää Jaana Seppänen.

Navigaattori on osa Työllisyyden palvelutori -hanketta, jonka toteuttaa Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu

Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Kuopion kaupunki.

Navigaattori toimii osoitteessa Torikatu 5 ja on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-16.

Henkilökunnan tavoittaa myös sähköpostilla osoitteesta navigaattori(a)kuopio.fi tai soittamalla 044 718 1807. Lisätietoja kuopio.fi/navigaattori.