Mainos: Niiralan Kulma

Vuokra-asumisen suosio on kasvussa myös Kuopion alueella - Niiralan Kulma on alueen suurin vuokrataloyhteisö

Niiralan Kulmalla on pitkät perinteet kuopiolaisessa asumisessa. Yli 70 vuoden ajan Niku on tarjonnut erilaisia koteja erilaisiin elämäntilanteisiin kymmenille tuhansille kuopiolaisille, ja tulevaisuuskin näyttää valoisalta. Vuokra-asumisen suosio on kasvussa myös Kuopion alueella.

Niiralan Kulmalla eletään elämänmakuista elämää.

Mainos | Niiralan Kulman talot eivät ole pelkkiä seiniä – ne ovat koteja tuhansille kuopiolaisille perheille. Toiminnan ja kehittämisen keskiössä on nyt ja tulevaisuudessakin viihtyisät kodit ja tyytyväiset asukkaat. Niku panostaa vahvasti tulevaisuuteen ja on aina ajan hermoilla uusimman talotekniikan ja erilaisten energiaratkaisujen hyödyntämisessä taloissa. 

Niku ja Kiinteistö-KYS saman katon alle

Nikun toiminta laajenee entisestään, kun Kuopion alueella toimiva toinen iso vuokrataloyhtiö, Kiinteistö-KYS, fuusioituu Niiralan Kulmaan. Ensi vuoden alusta alkaen Kiinteistö-KYSin asukkaat siirtyvät Nikun asukkaiksi ja toiminta jatkuu yhtenä yhtiönä.  

- Olemme innoissamme tulevasta muutoksesta, kertoo Niiralan Kulman toimitusjohtaja Kari Keränen. - Se, että tämän kaupungin vuokra-asuntotarjonta yhtenäistyy ja vahvistuu entisestään, ja palvelut saa jatkossa saman katon alta, tuo vain etuja kaikille osapuolille. Toivotamme Kiinteistö-KYSin asukkaat ja henkilöstön lämpimästi tervetulleiksi Nikulle, osaksi alueen suurinta vuokra-asukasyhteisöä, Keränen jatkaa.

Jo ennen fuusiota Nikun taloissa asuu lähes 10 000 asukasta. Kauppojen myötä niin asunto- kuin asukasmäärä kasvaa entisestään.

Vuokra-asumisen suosio kasvaa

Tutkimusten mukaan vuokra-asumisen suosio on nousussa suurimmissa kaupungeissa. Eikä ihme: onhan vuokra-asuminen helppoa ja huoletonta. Entistä useampi päätyy omasta halustaan vuokra-asumiseen. Esimerkiksi liikkuvan tai epätyypillisen työn tai muiden asumistarpeiden muuttuessa halu sitoutua asuntoon tai asuntolainaan vähenee. Toisaalta korona-aikana kodin merkitys on kasvanut, ja etätyön tekeminen kotona on voinut muuttaa tarpeita asuntoon liittyen. Vuokra-asuminen tuo vapautta ja helppoutta sopeutua muutoksiin.

Niiralan Kulmalla autetaan asiakasta myös erilaisten ja muuttuneiden elämäntilanteiden aiheuttamissa uusissa asuntotarpeissa. Perhe kasvaa tai pienenee, työ ja sen luonne muuttuu, jolloin asuntotarpeetkin ovat erilaisia.

Nikun talot ovat osa kaupunkikuvaa

Kuopion Petoselle valmistuu ikäihmisille suunnattua vuokra-asumista hoitokoti Liito-oravan yhteyteen

Niiralan Kulma rakentaa myös uutta. Palomiehenkadulle Petoselle on syksyllä valmistumassa hoitokoti Liito-orava, jonka yhteyteen valmistuu 16 kpl ikäihmisille suunnattuja vuokra-asuntoja. Haku vuokra-asuntoihin on 4.-22.8.2021.

Kesällä 2022 rakentuu vanhaan kaupunginosaan Männistöönkin uusia Niku-taloja. Kaksi puuverhoiltua pienkerrostaloa valmistuu Untamonkadulle mukaillen kauniisti alueen perinteistä puutalorakentamista. Talojen asukashaku alkaa alkuvuonna 2022.

Untamonkadulle Männistöön valmistuu kesällä 2022 puuverhoiltu pienkerrostalo.

Nikulla myös remontoidaan jatkuvasti vanhaa asuntokantaa. Koti Kuntoon -remonteissa uusitaan asunnon pintoja ja kalusteita, vuonna 2021 tehdään 165 asuntoon Koti Kuntoon -remontti. Katso, miten remontti muuttaa asuntoa.

Asuntoremonttien lisäksi Nikulla vastataan myös asukkaiden kasvaneeseen digiliikenteeseen nostamalla laajakaistan nopeutta: elokuun 2021 alusta alkaen vuokraan sisältyvä maksuton laajakaista kaikissa asunnoissa on peräti 25 Mbit/s!

Kaikki tämä Niiralan Kulman vuokralaiselle – Meillä olet kotona!

Esittely:

Niiralan Kulma vuonna 2021:

- 6000 vuokra-asuntoa ympäri Kuopiota kaupunkialueilla ja maaseudulla.

- asukkaina noin 10 000 kuopiolaista

- asuntojen keskimääräinen koko 50 m2

- asuntojen keskineliövuokra 11,34 €/m2

Niiralan Kulma

www.niiralankulma.fi

Hatsalankatu 37, 70110 Kuopio

Hakijapalvelu ma - pe 9 - 12 puh. 017 2655 305

niiralan.kulma@niiralankulma.fi